دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 دی 1395 - 09:56
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سپیدان در گفت‌وگو با آنا:

جای قفسه کتاب را گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها گرفته‌اند/ از یار مهربان فاصله گرفته‌ایم

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان گفت: «متاسفانه استقبال جوانان به سمت فضای مجازی بیش از کتاب این یار مهربان است؛ از کتاب بسیار بسیار فاصله گرفته‌ایم.»
کد خبر : 149134

مهدی شیخ موحد به مناسبت هفته اهدای کتاب در حاشیه بازدید از کتابخانه عمومی شهرستان سپیدان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، اظهار کرد: «امروز در عصر تکنولوژی کمتر نسل جوان کشور به سمت و سوی مطالعه می‌روند و این خود یکی از آفت‌های بزرگ و مهم اجتماع است. جوانان ما باید سرانه مطالعه خود را افزایش دهند اما این قضیه بر عکس شده است و کمتر از کتابخانه‌ها استفاده می‌کنند در حالی که برخی از کتاب‌ها در کتابخانه‌ها خاک می‌خورند.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان گفت: «این بی‌میلی و استقبال نکردن خانواده‌ها از سنین کودکی شکل گرفته است. در گذشته والدین برای فرزندان خود کتاب می‌خریدند و آنها را با کتاب سرگرم می‌کردند و در حین سرگرمی؛ آنها آموزش‌های لازم را فرا می‌گرفتند ولی امروزه این روند تغیرات عمده‌ای به خود گرفته است و والدین برای اینکه کودکان را از سر خود باز کنند آنها را به سمت موبایل‌ها و تبلت‌ها هدایت می‌کنند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن این فرزندان هست که از والدین خود سبقت می‌گیرند.»


شیخ موحد ادامه داد: «در زمان گذشته قفسه‌های کتابخانه از بهترین و زیبا‌ترین مکان‌ها در خانه بود ولی در معماری امروز این قسمت حذف شده و به تعداد اندکی کتاب خلاصه شده است آن هم کتاب‌هایی که شاید در سال یکی دوبار و برای مناسبتهای خاص به آنها سر می‌زنیم. جای گنجه و قفسه کتاب را گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها گرفته است.»


در زمان گذشته قفسه‌های کتابخانه از بهترین و زیبا‌ترین مکان‌ها در خانه بود ولی در معماری امروز این قسمت حذف شده و به تعداد اندکی کتاب خلاصه شده است آن هم کتاب‌هایی که شاید در سال یکی دوبار و برای مناسبتهای خاص به آنها سر می‌زنیم. جای گنجه و قفسه کتاب را گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها گرفته است

وی افزود: «ما منکر مزیت‌های پیشرفت علم نیستیم اما به جای استفاده از فناوری‌های روز دنیا، خانواده‌ها باید برای استفاده از کتاب و کتابخوانی برنامه‌ریزی داشته باشند. برپایی همایش، جلسات و نشست‌ها لازم است اما اگر این فرهنگ‌سازی از خانواده‌ها صورت نگیرد ابتر خواهد بود و همه هزینه‌ها حیف و میل می‌شود.»


شیخ موحد بیان کرد: «در گذشته هدیه دادن کتاب به همدیگر در مراسم خاص نوعی سنت شده بود که با گذشت ایام این سنت حسنه نیز به فراموشی سپرده شد و در محافل و جلسات خانگی و دوستانه شاهنامه و حافظ‌خوانی جای خود را به بازی‌ها و سرگرم شدن در فضای‌های مجازی داده است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان عنوان کرد: «کتاب را به عنوان یار مهربان و دوستی صمیمی خطاب می‌کردند چون این دوست و یار مهربان هیچگونه خطر و حاشیه برای کسی نداشت. اما امروزه ظهور و بروز فضاهای مجازی مانند گردابی است که هر چه انسان تلاش می‌کند بیشتر در آن غرق می‌شود. شاید به جرات بتوان گفت اعتیاد جدید امروز به فضای مجازی و اعتیاد نسل جدید در دوران تکنولوژی است و این اعتیاد هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ وقت از مواد مخدر مخرب‌تر خواهد بود.»


وی ادامه داد: «باید راهی برای دوستی با یار مهربان پیدا کنیم و در کنار محافل و جلسات و دادن هدایا جای خالی کتاب را پوشش داد و به جای فاصله گرفتن به سمت کتاب برویم و این باید از طرف خانواده و از کودکان و خردسالان آموزش داده شود چون آنها آینده سازان ما هستند و می توان این خلأ ایجا شده را تا کمی جبران کرد. یکی از دلایل استقبال نکردن خانواده‌ها به سمت کتاب قیمت بالا و عدم کیفیت و مطالب در برخی از کتب است که این امر باید از سوی کار‌شناسان مربوط حل شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب