دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 دی 1395 - 15:02

عزم ایران برای ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی جدی است

نشست تخصصی تدوین راهبردهای ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی با حضور مسئولان سازمان میراث فرهنگی، سازمان محیط‌زیست و سازمان جنگل‌ها و مراتع با هدف تکمیل پرونده طبیعی جنگل‌های هیرکانی برگزار شد.
کد خبر : 148950

به گزارش گروه فرهنگی آنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، این نشست تخصصی با حضور محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی، قائم‌مقام سازمان جنگل‌ها و مراتع و مسئولان و کارشناسان گروه ملی یونسکو، بنیاد سو کو (آلمان) و متخصصان میراث طبیعی و صندوق ملی محیط‌زیست صبح امروز در سازمان محیط‌زیست برگزار شد.


محمدحسن طالبیان در آغاز این نشست به عزم جدی ایران در ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی تأکید کرد و گفت: ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی یکی از اتفاقات مهمی است که پرونده آن توسط سازمان میراث فرهنگی و همکاری سازمان جنگل‌ها و سازمان محیط‌زیست در حال تدوین است.


وی افزود: در بیست و یک تیرماه ۱۳۸۵ جمهوری آذربایجان درخواست ثبت جهانی جنگل کاسپینی - هیرکانی را به نام خود به یونسکو ارائه کرد. این اقدام با اعتراض ایران مواجه و اعلام شد که سهم جمهوری آذربایجان تنها ۲۰ هزار هکتار از این جنگل‌هاست درحالی‌که سهم ایران از جنگل‌های هیرکانی 2 میلیون هکتار است. با این اعتراض قرار شد پرونده مشترک ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی توسط ایران و آذربایجان به یونسکو ارائه شود.


به گفته وی، درحال حاضر برای تدوین پرونده مشترک با آذربایجان اختلافات جزئی وجود دارد که در حال رفع آن هستیم.


معاون میراث فرهنگی ادامه داد: ایران عزم جدی برای ثبت این پرونده در فهرست میراث جهانی دارد که در این میان می‌توان بیابان لوت را مفتاح این مسیر ارزشمند قلمداد کرد.


جنگل‌های هیرکانی از دوره سوم زمین‌شناسی تاکنون به حیات خود ادامه داده است. همچنین رویشگاه‌های وسیع از گونه‌های هیرکانی در کشورهای اروپایی از بین‌رفته و تنها فسیل گیاهان هیرکانی در آن کشورها باقی‌مانده است.


۶ نقطه از جنگل‌های هیرکانی در پارک ملی گلستان، گلاته، حوزه ۴۶ کجور نوشهر، 2 هزار و 3 هزار تنکابن، حوزه ۱۴ قلعه رودخان، حوزه ۱۵ ماسوله و حوزه یک آستارا چای پیش‌تر ثبت ملی شده بودند. قدمت جنگل‌های هیرکانی 40 میلیون سال برآورد شده است.


در این نشست پروفسور هانس کناب از بنیاد سوخو، نصیری قیداری رئیس کمیسیون ملی یونسکو، مقدسی قائم‌مقام سازمان جنگل‌ها و مراتع درباره اهمیت ثبت جنگل‌های هیرکانی سخن گفتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب