اسبابکشی اجباری برای صنایع دستی!
به گزارش گروه رسانههای دیگر از خبرگزاری ایسنا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران تصمیم گرفته معاونت صنایع دستی این استان را که بهتازگی معاون جدید آن منصوب شده است، به ولنجک منتقل کند. این موضوع موجب نارضایتی گروهی از هنرمندان صنایع دستی شده است.
برخی هنرمندان معتقدند، اینگونه جابهجاییها موجب کارآیی نداشتن معاونت صنایع دستی استان تهران میشود. ساختمان خیابان ویلا از اول متعلق به صنایع دستی بوده و در این خیابان، فروشندگان صنایع دستی زیادی فعالیت میکنند، اینکه تصمیم گرفتهاند این معاونت را به جای دیگری منتقل کنند، ظلمی است که در حق این هنر صنعت میشود. از طرفی بهدلیل مسافت زیاد، دسترسی هنرمندان به معاونت صنایع دستی مشکل خواهد شد.
متأسفانه صنایع دستی در دوران گذشته نیز چنین جابهجاییهایی را تجربه کرده و به همین دلیل، آسیبهایی را دیده است؛ در زمان مدیریت تهمینه دانیالی در معاونت صنایع دستی کشور، در دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد، معاونت صنایع دستی کشور به اصفهان منتقل شد و پس از آنکه کارشناسان و هنرمندان تاوان بسیاری برای این بیتدبیری دادند، این معاونت دوباره به تهران بازگشت.
حالا بعد از سالها، رجبعلی خسروآبادی - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران - با جابهجایی معاونت صنایع دستی تهران میخواهد بهگونهای دیگر، آن تجربه را تکرار کند.
دبیر شورای عالی تشکلهای صنایع دستی کشور - حسین بختیاری - نیز ضمن اعتراض به این تصمیم، به رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نامه نوشت و از این جابهجایی با عنوان «اقدام غیرکارشناسانه» یاد کرد و خواست دستور توقف این جابهجایی صادر شود.
در این نامه خطاب به زهرا احمدیپور - رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - آمده است: اخبار منتشره مبنی بر انتقال صنایع دستی استان تهران از محل ساختمان استاد نجاتاللهی (ویلا) موجب نگرانی و نارضایتی شدید هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی استان را فراهم آورده است. یادآور میشود ساختمان مذکور نماد صنایع دستی تهران از دهها سال پیش تا به حال است و اینگونه اقدامات غیرکارشناسانه باعث سردرگمی مراجعین و بههمریختگی امور میشود، همچنان که در دولت گذشته جابهجایی صنایع دستی کشور از تهران به اصفهان باعث شد، ساختمان ولیعصر که نماد صنایع دستی ایران است، به تاراج رفته و موجبات آزردگی خاطر هنرمندان و فعالان این بخش گردید. لذا از سوی هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی موکدا خواهان دستور سرکار عالی برای توقف این جابهجایی و جلوگیری از تضییع حقوق قشر پرتلاش، فعال و موثر صنایع دستی استان تهران هستیم. بدیهی است عنایت لازم به این مهم باعث جلوگیری از نارضایتی هنرمندان و نابسامانی و التهاب بیمورد میشود و حساسیت رسانهای را از بین میبرد، متذکر میشود پیگیریهای لازم از سوی معاونت صنایع دستی کشور تا به حال بینتیجه بوده و لازم است با تدابیر خردمندانه سرکار عالی این مسئله حل شود.
خبرنگار ایسنا تلاش کرده در اینباره با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفتوگو کند، ولی این پیگیریها تا کنون به نتیجه نرسیده است.
انتهای پیام/