امیر واعظ آشتیانی: گزارش کمیسیون اصل 90 درباره فساد در فوتبال خاک میخورد/ کنترل افراد فاسد سخت شده است
به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، فردا نشستی در فدراسیون فوتبال به منظور مبارزه با فساد در محل آکادمی ملی فوتبال برگزار میشود اما سوال اصلی اینجاست که به واقع این نشست ها و همایشها به کاهش فساد در فوتبال کمک می کند یا نه؟
امیر واعظ آشتیانی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی آنا، در مورد راههای ورود فساد در فوتبال ایران گفت: «فساد در همه عرصهها وجود دارد و اجتنابناپذیر است از جمله در ورزش و به خصوص در فوتبال. اگر بگوییم که خود ورزش فوتبال درگیر فساد است حرف منطقی به نظر نمیرسد. اما متاسفانه در فوتبال افرادی هستند که شرایط را برای کارهای خلاف مهیا میکنند و شرایط به گونهای است که این افراد با شناسایی همدیگر تبدیل به یک باند شدهاند و امروز کنترل آنها سخت شدهاست. البته ذات ورزش مبرا از ناپاکی است و این افراد هستند که فساد را به ورزش و فوتبال می کشانند.»
وی ادامه داد: «ما به صورت کلی نمیتوانیم بگوییم که کدام بخش فوتبال مشکل دارد و درگیر فساد است اما در باشگاهها برخی از مدیران و مربیان به کمک دلالها فساد را در فوتبال رواج میدهند. مربیان و مدیرعاملانی که به هر قیمتی میخواهند به نتیجه برسند با روشها نادرست و دور زدن قوانین فساد را در فوتبال گسترش میدهند.»
واعظ در رابطه با گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس و عدم پیگیری آن توسط مسئولان ذیربط بیان کرد: «کمیسیون اصل 90 مجلس بعد از مدتها تحقیق و کنکاش گزارشی را از فساد در فوتبال ارائه کرد اما بعد از ارائه گزارش هیچ کس برای رسیدگی به آن کاری انجام نداد و این گزارش در حال خاک خوردن است. نمایندگان مجلس باید به خودشان احترام بگذارند و پیگیر گزارش خودشان باشند اما متاسفانه این گزارش بعد از ماهها ارائه همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرد. در صورت بررسی این گزارش توسط مسئولان به طور حتم مقداری از فساد موجود در فوتبال کاهش مییابد.»
کارشناس مدیریت ورزشی در مورد این مساله که دولتیبودن تیمها چقدر در بروز فساد در فوتبال نقش دارد افزود: «من اعتقادی به دولتی بودن یا دولتی نبودن تیمها ندارم. اگر تیمهای دولتی مدیران شایسته و اعضای هیات مدیرهای انتخاب کنند که طبق قانون تجارت کار کنند و هر سال گزارش سالانه به مجمع ارائه دهند و در این گزارش معیاری قرار دهند تا عملکرد مدیران عامل مورد بررسی قرار گیرد، فساد در آن باشگاهها کاسته میشود.»
وی ادامه داد: «باشگاههای خصوصی هم بودند که از کنارشان مسائلی بیرون زد. باید قبول کنیم همه مشکلات در فوتبال به تیمهای دولتی مختص نمی شود. اتفاقا در فضای خصوصی راه برای تبانی بهتر از فضای دولتی رشد میکند.»
واعظ در پایان گفت: «علت اینکه 90 درصد تیمهای دولتی نمیتوانند به خوبی مدیریت شوند به این دلیل است که آنها طبق قانون تجارت پیش نمیروند و مجامع آنها برگزار نمیشود. در 16 تیم لیگ برتری کدام تیم مجمع خودشان را برگزار کردند و حسابرسی خودشان را انجام دادند؟ هیچگاه هم نظارت روی این باشگاهها وجود ندارد. مدیران هم طبق قانون پیش نمیروند و زمانی که یک فرد به عنوان مدیرعامل یک باشگاه انتخاب می شود فکر میکند هر چیزی که به ذهنش میرسد باید انجام دهد. در واقع اکثر مدیران باشگاهی ما اصلا از قوانین اطلاعاتی ندارند که بخواهند به آن عمل کنند.»
انتهای پیام/