سونامی ازدواج تهرانیها در سنین بالا
فرانک رحیمی مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدرسه دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: افزایش سن ازدواج و میزان طلاق و تجرد، افزایش ناباروری و سقط جنین و همچنین فاصله زمانی طولانی نسبت به فرزندآوری بر تغییر و تحول باروری و موالید در کشور تاثیر بسزایی دارد.
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از باشگاه خبرنگاران جوان، وی افزود: نرخ باروری در گذشته 2.1 بود و در حال حاضر این میزان 1.8 است. پیش بینی میشود در صورتی که ازدواج را افزایش دهیم نرخ باروری به 2.6 برسد.
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدرسه دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: بالاترین سن ازدواج به شهر تهران اختصاص دارد و روند ازدواج در تهران سیر نزولی دارد. همچنین قومیت ها بر میزان نرخ باروری تاثیرگذار است به طوری که در قومیت عرب نرخ باروری 2.4 است.
رحیمی تاکید کرد: طبق آخرین آمار نرخ طلاق در پایان سال 94، تهران ششمین استان کشور در میزان طلاق است که بیشترین طلاق در پنج سال اول ازدواج رخ می دهد. از طرفی در حال حاضر میزات موالید کمتر از مرگ و میر است بنابراین جمعیت ایران به سمت کهنسالی پیش می رود.
وی با بیان اینکه بیشترین باروی در رده سنی 20 تا 39 سال رخ می دهد، گفت: میانگین فاصله زمانی بین تولد فرزند اول تا ازدواج یک سال و 6 ماه و بین تولد فرزند اول و فرزندان بعدی پنج سال و 6 ماه است. همچنین در حال حاضر سه میلیون زوج نابارور داریم که اگر درمان آنها صورت گیرد بر نرخ موالید افزوده می شود.
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدرسه دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: میانگین سن پدر و مادر نسبت به تولد فرزندان بالا است. در وزارت بهداشت علاوه بر کارهای مربوط به درمان ناباروری و سقط و مشاوره فرزندآوری باید ترغیب جوانان و خانواده ها برای ازدواج پایدار و سالم صورت گیرد.
انتهای پیام/