آئیننامه تشکیل قطبهای علمی به دانشگاهها ابلاغ شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، براساس ماده اول این آئیننامه، قطب علمی، گروهی از اعضای هیئت علمی برجسته هستند که برای انجام یک برنامه مدون پنج ساله همزمان با برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی فعالیت میکنند.
در ماده دوم آئیننامه تشکیل قطبهای علمی، هدف از تشکیل قطبهای علمی، گسترش مرزهای دانش برای ارتقای جایگاه علمی کشور، فراهمساختن زمینه فعالیتهای گروهی و ایجاد شبکههای علم و فناوری، کسب مرجعیت علمی و فناوری در زمینه تخصصی خاص، مشاوره و تصمیمسازی در برنامه علمی و اجرائی و توسعه و تقویت مطالعات میان رشتهای و تولید بومی بیان شده است.
شورای قطبهای علمی به ریاست وزیر علوم تشکیل میشود. معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم نایب رئیس و مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی پژوهشی دبیر و معاون آموزشی وزارت علوم و دبیران گروههای علمی پنچگانه قطبهای علمی و دو نفر از اعضای هیئت علمی برجسته کشور اعضای این شورا را تشکیل میدهند.
براساس این آئیننامه، سیاستگذاری برای ایجاد و توسعه قطبهای علمی کشور، تعیین ضوابط شناسایی، ارزیابی و حمایت از قطبهای علمی و تعیین اولویتهای تحقیقاتی قطبهای علمی از اختیارات شورای قطبهای علمی است.
براساس این گزارش و مبتنی بر ماده پنج این آیین نامه،تاسیس قطب علمی از طریق بررسی حوزه ها و زمینه های مورد نیاز کشور براساس آمایش علم و فناوری و اعلام فراخوان شورای قطب های علمی کشور به دانشگاهها و موسسات پژوهش و فناوری و نیز از طریق درخواست دانشگاهها و موسسات پژوهش و فناوری کشور برای تشکیل قطب علمی براساس مزیت ها و توانمندیها و تایید شورای قطب های علمی انجام می شود.
این آئیننامه شامل 14 ماده و 14 تبصره است و پس از تایید و امضای وزیر علوم،تحقیقات و فناوری برای اجرا به دانشگاهها، پژوهشگاهها، پارکهای علم و فناوری و موسسات وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابلاغ شده است.
انتهای پیام/