گورستانی که مسئولان را بیدار کرد + تصاویر
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، پس از رسانهای شدن خبر سکونت برخی افراد معتاد و کارتن خواب در گورستان نصیر آباد شهریار، روابط عمومی فرمانداری شهریار تصاویری از جمع آوری و انتقال معتادان به کمپهای ترک اعتیاد منتشر کرد که نشان میداد این افراد در کمپ ترک اعتیاد حضور دارند. البته پیش از این اطلاعیهای مبنی بر پیگیری و رفع مشکلات این گورستان از سوی مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری صادر شده بود.
در پی صدور این اطلاعیه، به صورت شبانه جلسهای فوری در فرمانداری شهریار تشکیل شد و ماموران نسبت به جمع آوری گور خوابها اقدام کردند. یکی از گورخوابهای حاضر در منطقه مدعی شده بود ماموران همه را زدند و وسایلشان را بردند در حالی حسین هاشمی، استاندار تهران هرگونه ضرب و شتم این افراد را رد کرده و گفته بود: این افراد از معتادان متجاهر بودند که پس از جمع آوری به کمپهای ترک اعتیاد منتقل شدند.
خبر سکونت در گورستان چنان بازتاب وسیعی داشت که همه شخصیتهای سیاسی و فرهنگی نسبت به آن واکنش نشان دادند به طوری که اصغر فرهادی، کارگردان مطرح سینما در این زمینه نامهای سرگشاده برای رئیس جمهور نوشت و حسن روحانی، رئیس جمهوری نیز صبح امروز در نشست تخصصی جامعه نظارت و بازرسی دولت، پدیده گور خوابی را برای دولت قابل تحمل ندانست و گفت: گورخوابی برای دولت قابل تحمل نیست. البته در طول سالیان، درباره مسائل فقیران و نیازمندان بسیار شنیده بودم که در زیر پلها و یا در کارتنها میخوابند اما قبرخواب را کمتر شنیده بودم. در شرایط فقر، برخی در گورها زندگی میکنند تا از سرما نجات پیدا کنند. چه کسی میتواند در یک جامعه بزرگی مانند ایران که فرهنگی غنی دارد، این موضوع را باور کند؟
البته با وجود اینکه نهادهای مختلفی از جمله بهزیستی و شهرداری در این زمینه مسئولیت دارند اما در این اتفاق، بهزیستی افراد مستقر در گورستان را عدهای کارتن خواب و فقیر میداند که وظیفه ساماندهی آنان بر عهده شهرداری است و استانداری تهران آنان را معتادانی متجاهر میداند که به کمپهای ترک اعتیاد منتقل شدند.
صبح امروز نیز مرتضی طلایی، نایب رئیس شورای شهر تهران با حضور در رسانه ملی، گورخوابهای اطراف تهران را باعث شرمندگی دانست و قول داد که موضوع گور خوابها را در شورای شهر تهران پیگیری و سه شنبه هفته آینده نتیجه نهایی را اعلام کند.
به گزارش آنا، به نظر میرسد مسئولان کشور در زمان رویارویی با پدیده آسیبهای اجتماعی به جای حل و ریشه کن کردن موضوع فقط به یک عملیات ضربتی و مقطعی روی میآورند و سعی دارند صورت مساله را پاک کنند در حالی که موضوعاتی مانند اعتیاد و کارتن خوابی جزو آسیبهایی است که نیازمند همکاری و هماهنگی بین بخشی و برنامه ریزی مستمر دستگاههای مختلف است.
انتهای پیام/