میزگرد فرهنگی «شبیه سازی انسان در اسلام» در واحد لاهیجان برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، هدایت اصلی میزگرد از سوی دکتر طیبه قدرتی، دکتر عاطفه لرکجوری و دکتر زهرا فتوکیان از اعضای هیأت علمی گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان صورت گرفت و مباحث زیر در آن مطرح شد.
شبیه سازی انسانی از جمله مسائل مستحدثه و نوظهوری است که به واسطهٔ پیشرفت علم به مسألهای مهم تبدیل شده است. شبیه سازی که در زبان عربی «استنساخ» و در لاتین «کلونینگ» گفته میشود، دانش و فن آوری زایش و تکثیر جاندار از غیر مسیر طبیعی است. در واقع شبیه سازی جانداران شبیه قلمه زنی در گیاهان است که در هردو، عمل تولید مثل، بدون انجام لقاح انجام میگیرد.
شبیهسازی به دو هدف انجام میگیرد، ایجاد انسان کامل و ایجاد اندامهای مختلف بدن انسان (شبیه سازی درمانی) برای شبیه سازی، فایدهها و ضررهایی توسط موافقان و مخالفان این طرح ارائه شده است.
از جمله موضوعات مورد بحث در شبیهسازی، بررسی مشروعیت یا عدم مشروعیت آن است که ضرورت دارد نظرات فقهی در مورد آن تبیین شود.
مسأله شبیهسازی فقط مربوط به کشورهای اسلامی نیست بلکه همه جهانیان با آن درگیر هستند به طوری که این پدیده واکنشها و عکس العملهایی را در سراسر جهان برانگیخته است.
تصویب پیشنهاد واحد لاهیجان درباره ضرورت ایجاد رشتههای میکروبیولوژی کاربردی و دریایی در مقطع ارشد
دکتر سهراب کرد رستمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان اظهار کرد: «شورای برنامه ریزی آموزشی و درسی آموزشی در جلسه ۲۳۳ مورخ پنجم مهرماه ۱۳۹۵ خود بر اساس طرح توجیهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان و تایید گروه علوم پایه با ایجاد دو رشته میکروبیولوژی کاربردی و دریایی مقاطع ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی موافقت و ضرورت اجرای آن تصویب کرد.»
بر اساس بیانیه شورای فوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان میتواند برنامه درسی این دو رشته را در قالب کلی برنامهها تدوین و برای تصویب ارایه کند.
انتهای پیام/