دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1394 - 14:20
علیرضا محجوب:

دستمزد فعلی کارگران باید دست‌کم دو برابر شود/ راهپیمایی روز کارگر به عنوان حق کارگری برگزار شود

دبیرکل خانه کارگر در آستانه روز جهانی کارگر گفت که دستمزد فعلی کارگران باید دست‌کم دو برابر شود تا رابطه دستمزد اسمی و حقیقی در کشور برقرار شود. این نماینده مجلس همچنین ابراز امیدواری کرد که امسال اجازه راهپیمایی خیابانی کارگران در روز کارگر به عنوان یک حق کارگری به آنها داده شود.
کد خبر : 14620

علیرضا محجوب در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا، درباره روز کارگر گفت: پیشاپیش 11 اردیبهشت و روز اول ماه «می» را به عنوان روز کارگر به همه کارگران ایران و جهان تبریک می‌گویم. باید به یاد بیاوریم که جنبش ماه «می» برای دو موضوع اساسی روی داد. یکی برای موضوع ساعت کار که آن موقع در دنیا هنوز ساعت کار قانونی وجود نداشت و آن کارگران برای اینکه ساعت کار را قانونی کنند، کشته شدند و با پلیس آمریکا درگیر شدند و دوم مساله معیشت و زندگی‌شان بود.


او اضافه کرد: امروز هم که سال‌ها بعد از آن حادثه داریم درباره همین موضوعات صحبت می‌کنیم، باز برای مثال در میادین میوه و تره‌بار ساعت کار رعایت نمی‌شود.








با اینکه قوانین ملی و مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی در مورد 8 ساعت کار وجود دارد، باز هم این قانون رعایت نمی‌شود. در خیلی جاهای دیگر دنیا هم اوضاع به همین شکل است

به گفته محجوب، با اینکه قوانین ملی و مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی در مورد 8 ساعت کار وجود دارد، باز هم این قانون رعایت نمی‌شود. در خیلی جاهای دیگر دنیا هم اوضاع به همین شکل است.


وی تاکید کرد: مساله دیگر معیشت است. امروز جان و کار انسان بسیار ارزان شده است و ارزان به تاراج می‌رود و خرید و فروش می‌شود. در کشور ما هم در عرصه معیشت قدم‌های زیادی برداشته شده اما هرگر تکافوی نیازهای کارگران ما را نمی‌کند.
دبیرکل خانه کارگر درباره تفاوت دستمزد و هزینه‌های زندگی کارگران نیز گفت: ما امیدواریم که رابطه حقوق و سطح معیشت و یا حداقل پرداختی برای تامین سبد حداقل هزینه کارگری برابر شود، این یعنی بتوانیم بین دستمزد اسمی و دستمزد حقیقی رابطه معقول برقرار کنیم.
به گفته وی امروز که با هم حرف می‌زنیم رابطه دستمزد اسمی و حقیقی یک به دو است یعنی ما باید حداقل دو برابر وضع موجود به کارگران دستمزد بدهیم تا اینکه این دستمزد اسمی و حقیقی یکی بشود. این رابطه در سال 58، 59، 60 و 61 یکی بوده بنابراین کارگران چیزی اضافی مطالبه نمی‌کنند و همان دستمزد را می‌خواهند.


محجوب اضافه کرد: این موضوع نیازمند این است که دولت و کارفرمایان که در شورای عالی کار می‌نشینند و طرف چانه‌زنی و مزد هستند و بدون در نظر گرفتن معیشت نیروی کار، مرتب از افزایش دستمزدها به اندازه کافی جلوگیری می‌کنند، دست از این مواضع‌شان بردارند.


این نماینده مجلس افزود: ما راه‌های تدریجی داریم، قبلا در این باره با هم تفاهم کرده بودیم که این فاصله را طی 5 سال برداریم اما در سنوات بعد قدمی برنداشتند و حتی در بعضی سال‌ها افزایش دستمزد پایین‌تر از نرخ تورم بود. اگر قرار باشد ما فقط تورم را معادل افزایش دستمزد قرار دهیم هیچ موقع حداقل دستمزد و حداقل معیشت به هم نمی‌رسند اما اگر بخواهیم در این باب جدی باشیم طی یک برنامه 5 ساله حتما می‌توان دستمزد اسمی و حقیقی یکی شود.








اگر قرار باشد ما فقط تورم را معادل افزایش دستمزد قرار دهیم هیچ موقع حداقل دستمزد و حداقل معیشت به هم نمی‌رسند اما اگر بخواهیم در این باب جدی باشیم طی یک برنامه 5 ساله حتما می‌توان دستمزد اسمی و حقیقی یکی شود

دبیرکل خانه کارگر درباره تاریخچه تفاهم به اجرا درنیامده «رساندن دستمزد به معیشت» نیز گفت: قرار 5 ساله ما در سال 81 گذاشته شد که بنا بود از 82 تا 87 این کار عملیاتی شود اما از سال 83 به بهانه اینکه مجلس کنترل قیمت‌ها را قانونی کرده است، دستمزدی که به ناحق و غیر واقع کاهش پیدا کرده بود را در سطح گذشته نگه داشتند.


علیرضا محجوب درباره اجرا نشدن بخشی از برنامه توسعه کشور مبنی بر لزوم ایجاد تشکل‌های کارگری مستقل با امکان فعالیت آزادانه نیز گفت: قوانین و مقررات ایجاد تشکل‌ها بسیار دست و پاگیر، خشک و سخت است. این‌ها بایستی روان سازی شود اگر قوانین روان سازی شوند این موضوع هم عملیاتی می‌شود. مورد دیگر مساله انحصار تشکل‌ها است. این انحصار تشکل‌ها باید از بین برود تا این اتفاق بیافتد.


او درباره برنامه خانه کارگر برای هفته کار و کارگر نیز گفت: برنامه‌ها را امروز(شنبه 5 اردیبهشت) با حضور وزیر کار از مراسم مرقد امام (ره) شروع کردیم. بعد از ظهر همکاران ما در واحدهای مختلف کارگری برنامه‌هایی برای شادباش این هفته برگزار می‌کنند. برای روزهای مختلف هفته هم مراسم داریم. کارگران نیز با رئیس جمهوری در مراسم معرفی کارگران نمونه دیدار خواهند کرد. چهارشنبه هم با مقام معظم رهبری دیدار انجام خواهد شد. جمعه نیز راهپیمایی کارگران را خواهیم داشت. برنامه راهپیمایی روز جمعه را به زودی اعلام خواهیم کرد.


او درباره این سوال که چرا مانند سال‌ها پیش تجمع کارگران در خیابان‌های شهر برگزار نمی‌شود و به یک گردهم‌آیی در یک سالن ورزشی اکتفا شده است، نیز گفت: در حال تلاش هستیم که کارگران بتوانند در یک جریان راهپیمایی حضور پیدا کنند و بتوانند این حقی که از آنها نادیده گرفته شده است را انشاءالله احیا کنیم که البته در این باره اطلاع‌رسانی نیز خواهیم کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب