دکتر واشقانی فراهانی: پژوهشها مساله محور و مأموریتگرا باشند/ لزوم تعامل بیشتر واحدهای دانشگاهی با دستگاههای اجرایی
به گزارش خبرنگار آنا از رشت، ابراهیم واشقانی فراهانی در بیست و چهارمین جلسه شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با ارزیابی مجموعه فعالیتهای پژوهشی درکشور اظهار کرد: فعالیتهای پژوهشی در کشور مثبت ارزیابی میشود اما با چالشهایی نیز روبهروست؛ انجام پژوهشها باید مسالهمحور و مأموریتگرا باشد به عبارت دیگر باید اولویتهای پژوهشی متناسب با ظرفیتهای بومی و منطقهای از یک سو و نگاه به تحولات جهانی از سوی دیگر تعیین شود.
وی ادامه داد: در سندهای بالادستی اولویتها به نحوی گسترده تعیین شد اما این اولویتها پیش بینی شده به اندازه اهدافی که در اولویتهای پژوهشی پیش بینی شده بود، برآورد نشد.
واشقانی فراهانی با توجه به نبود زیرساختهای پژوهشی بیان کرد: متاسفانه به دلیل تنگناهای مالی موجود و اختصاص نیافتن اعتبارات پژوهشی پیش بینی شده در برنامههای پنج ساله و تعیین درصد معینی از تولید ناخالص ملی برای انجام پژوهش، زیرساختهای پژوهشی لازم مانند جایگزینی تجهیزات آزمایشگاهی نو به جای فرسوده مهیا نشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دسترسی به پایگاه معتبر علمی در بسیاری از دانشگاهها و مراکز علمی میسر نیست و این مساله خوشبختانه در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی و با فراهم شدن زیرساختهای لازم بیشترین دسترسی اعضای هیأت علمی و دانشجویان به این پایگاهها فراهم شد.
واشقانی فراهانی با برشمردن فعالیتهای پژوهشی استان گیلان، تصریح کرد: در مجموع میتوان گفت فعالیتهای پژوهشی استان مناسب و جهت گیریها بسیار خوب ارزیابی شده و این فعالیتها نشان دهنده حرکت همکاران به سوی ماموریت گرایی بوده است.
وی با تاکید بر تعامل بیشتر واحدهای دانشگاهی با دستگاههای اجرایی تصریح کرد: واحدهای دانشگاهی باید با دستگاههای اجرایی تعامل بیشتری داشته باشند تا بتوانند مشکلات جامعه و صنعت را از طریق پروژههای برون دانشگاهی حل کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: روسای واحدهای دانشگاهی باید با توجه به فعالیتهای گذشته، ارزیابی دقیقی از نقاط ضعف و قدرت خود داشته باشند تا بتوانند ضعفها را به حداقل رسانده و به یک دانشگاه پژوهش محور تبدیل شوند.
این مسئول بیان کرد: تولید علم و بروندادهای یک دانشگاه فقط محدود به انتشار مقاله نیست بلکه انتشار کتاب، ثبت اختراع در تراز ملی و بین المللی و فروش دانش فنی و ملی و ایجاد شرکتهای دانشبنیان و کسب درآمد از دستگاههای خارجی همه در درجه بندی دانشگاه آزاد اسلامی در ترازهای ملی و بین المللی مد نظر قرار میگیرد.
واشقانی فراهانی تاکید کرد: اعضای هیأت علمی برنامههای کوتاه مدت و بلندمدت پژوهش خود را ارائه دهند و در این ارتباط به زودی فرمهای ویژهای به واحدهای دانشگاهی ارسال خواهد شد تا برنامهها مطابق الگوهای پیش بینی شده در فرمها، پیشنهاد شده و پس از تصویب در شورای استانی، نسبت به اجرای آن اقدام شود.
دبیر هیأت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان نیز اظهار کرد: تمام تلاش تیم مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی بر این بود که نگاه گذشته به دانشگاه آزاد اسلامی تغییر یابد و امروز این مسئله بر اثر تلاش شبانه روزی دانشگاهیان این دانشگاه تحقق یافت و جا دارد به دکتر میرزاده و تیم ایشان دست مریزاد و خسته نباشید گفت.
دکتر علیرضا امیرتیموری با تبریک انتخاب بجا و شایسته دکتر میرزاده به عنوان رئیس جدید هیات امنای آسایهل (اتحادیه بینالمللی موسسات آموزش عالی جنوب شرق آسیا، این انتخاب را افتخاری دیگر برای دانشگاه آزاد اسلامی دانست و گفت: با این انتخاب بار دیگر جایگاه علمی دانشگاه آزاد اسلامی و جایگاه ایران و شأن و منزلت علمی این کشور در بین مراکز علمی و دانشگاهی بین المللی نشان داده شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، گزارش مبسوطی از روند فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان را نیز ارائه داد.
مدیران کل حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از رؤسا و معاونان پژوهشی واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان هم در بیست و چهارمین جلسه شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان به میزبانی واحد رشت حضور داشتند.
انتهای پیام/