چیدمانهای داوری ضعف یا نقطهقوت دپارتمان داوری؟/ چرا کامرانیفر از عملکرد داورانش راضی نیست؟
به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، شانزدهمین دوره رقابتهای لیگ برتر به نیمفصل خود رسید. در این مدت شاهد این بودیم که اعتراضها به قضاوتهای داوران همچون فصول گذشته وجود داشت هرچند میزان این اعتراضات به اندازه قبل نبود. این موضوع میتواند برای حسن کامرانیفر رئیس دپارتمان داوری و فریدون اصفهانیان رئیس کمیته داوران کارنامه بدی نباشد اما در این میان هستند کارشناسانی که معتقدند رشد قابل توجهی در امر قضاوت صورت نگرفته و داوران کماکان پراشتباه ظاهر میشوند.
نکته قابل توجه در این میان این است که خود کامرانیفر هم معتقد است داوران او نتوانستهاند به خوبی رقابتها را قضاوت کنند. رئیس دپارتمان داوری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی آنا، گفت: «عملکرد داوران در لیگ شانزدهم تا پایان نیم فصل اول نسبت به سالهای گذشته بهتر بوده است و این موضوع را براساس آماری که در حال تهیه آن هستیم و بهزودی منتشر میشود ثابت خواهیم کرد. البته من خودم از کارنامهای که داوران ما به جا گذاشتهاند، راضی نیستم. به شخصه توقع بیشتری داشتم چرا که ما خیلی برای داوران خود وقت گذاشتیم و کلاسهای کاملا سودمندی را برگزار کردیم. انتظار داشتیم با توجه به آموزشهایی که برای داوران داشتیم آنها قضاوتهای مناسبتری داشته باشند.»
* شیوه برگزاری کلاسهای داوری غلط است
رضا غیاثی که در کارنامه خود سه دوره ریاست کمیته داوران را دارد در این باره گفت: «معتقدم که کلاسهای آموزش با شیوه مناسبی برای داوران گذاشته نمیشود. طبق توصیه فیفا این کلاسها باید فقط برای داوران لیگ برتری گذاشته شود ولی دوستان ظرفیت کلاس را بالا میبرند و تمامی داوران خود را به این کلاسها میفرستند. طبیعتا نباید انتظار داشت برآیند لازم در این کلاسها حاصل شود. به اعتقاد من این قبیل تصمیمگیریها باعث شده که سطح داوری ما این فصل رشدی نداشته باشد. داوران کماکان پراشتباه ظاهر میشوند.»
* انتظار کامرانیفر زیاد است
اما هدایتالله ممبینی که یکی از داوران بازنشسته و موفق فوتبال ایران است و در حال حاضر عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال نیز است، درباره قضاوتهای داوران در نیمفصل اول لیگ شانزدهم اظهارداشت: «در قضاوت داوری همیشه اشتباه وجود دارد چرا که تصمیمگیرنده انسان است و انسان هم جایزالخطاست. من احساس میکنم که روند داوریها رو به رشد بوده و داوران بهتر از سالهای پیش عمل کردهاند. معتقدم که کامرانیفر نباید انتظار داشته باشد که داوران پس از کلاسهایی که گذراندهاند بهترین قضاوت را داشته باشند چون آن کلاسها تئوری بوده و داوری کردن درون زمین کاری عملی است و تجربه کافی دراینرابطه در طول رقابتها به دست میآید.»
* مدیران دپارتمان داوری بیتجربه هستند
یکی دیگر از مباحث داوری که اهمیت زیادی در قضاوتهای داوران داشته بحث چیدمان داوران توسط دپارتمان داوری است. موضوعی که زیرنظر کمیته داوران انجام میشود. چیدمانهای صورت گرفته با انتقاداتی مواجه شده است و هستند کسانی که معتقدند دپارتمان داوری به درستی چیدمانهای خود را انجام نمیدهد.
رضا غیاثی که یکی از منتقدین حسن کامرانیفر است، درباره گزینش تیمهای داوری در مسابقات لیگ برتر بیان داشت: «من معتقدم که قضاوتها به قیافهداشتن ربط دارد. مثلا زاهدیفر که قضاوت خوبی در دو دیدار متوالی داشت در هفته سوم در بین داوران قرار ندارد ولی حمید حاجملک که 4 هفته پیش قضاوت قابل قبولی در تبریز نداشت را برای دیدار حساس پرسپولیس و سیاهجامگان انتخاب کردند و او هم 4 اشتباه تاثیرگذار داشت. بهنظر من مدیران دپارتمان داوری جوان و بیتجربه هستند و نمیدانند چگونه داوران خود را برای بازیهای لیگ انتخاب کنند.»
اما کامرانیفر در واکنش به انتقادات صریح غیاثی عنوان کرد: «من ترجیح میدهم دراین رابطه سکوت کنم و قضاوت در مورد چیدمانهایی که انجام دادیم را به داوران باتجربهای نظیر حسین عسگری، مسعود عنایت، یدالله سلیمانی، هدایتالله ممبینی و .... که در امر چیدمان داوری تبحر دارند نظرات خود را دراینباره مطرح کنند. بعد از آن من در خصوص اینکه با چه استانداردهایی داوران خود را برای بازیها گزینش کردیم، صحبت خواهم کرد.»
* چینش داوریها خوب بوده است
هدایتالله ممبینی در واکنش به این موضوع که کامرانیفر عنوان کرده او در چیدمان داوری تبحر دارد و بهنظرش این کار به درستی در دپارتمان داوری انجام شده است یا نه، عنوان کرد: «کامرانیفر درباره تبحر من غلو کرده و من خیلی هم در این کار سرآمد نیستم. اما به طور کلی برداشت من این است که داوران توانستند نسبت به فصول قبل بهتر قضاوت کنند و پوینتهای بسیار خوبی را ثبت کنند. به خصوص در بازیهای پخش زنده ما شاهد این بودیم که داوران کمتر دچار اشتباه شدند. بازیهای خوبی به داوران جوان سپرده شد و آنها هم حداکثر تلاش خود را برای قضاوت قابل قبول انجام دادند.»
او ادامه داد: «به طور حتم رشد قضاوت داوران ما به خاطر چینش مناسب آنها بوده است. در این میان نباید نقش حرفهای باشگاهها را نادیده گرفت. آنها نحوه اعتراض خود را تغییر دادند و کمک کردند تا دغدغه و نگرانی داوران کمتر شود. البته در داوری همیشه اشتباه وجود دارد و نباید انتظار داشته باشیم که تمامی بازیها بدون کوچکترین اشتباهی قضاوت شود اما روند رو به رشد داوران ما این نوید را میدهند که ما در آینده با اشتباهات کمتری در بحث داوری مواجه خواهیم بود.
انتهای پیام/