پوتین: ساختار قانونی اجازه نداد سفیرمان در ترکیه محافظ داشته باشد/ روسیه در قدرتمندترین دوران خود به سر میبرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از خبرگزاری اسپوتنیک عربی، ولادیمیر پوتین امروز جمعه کنفرانس خبری سالانه خود را در مسکو برگزار کرد.
در این کنفرانس حدود 1300 خبرنگار مطبوعات داخلی و خارجی حضور دارند و به ایراد سوال از پوتین درباره اوضاع داخلی و مواضع منطقهای و جهانی روسیه میپردازند.
اوضاع داخلی روسیه
اولین سوال از رئیسجمهوری روسیه درباره وضعیت اقتصادی در کشور بود. پوتین درباره این موضوع تأکید کرد نرخ تورم در روسیه در سال جاری میلادی در مجموع کمتر از 6 درصد خواهد بود که پایینترین رقم در نوع خود است و رکوردی بیسابقه بهشمار میرود.
پوتین در آغاز این کنفرانس خبری که قرار بود روز گذشته (پنجشنبه) برگزار شود و با 1 روز تاخیر برگزار شد، گفت: «روسیه پیگیر ترور آندری کارلف، سفیر روسیه در ترکیه خواهد بود. به هر حال اشخاصی در مسئولیتهای رسمی و اجرای قانون میتوانند قانون شکنی کنند و مرتکب جرائم جدی شوند.»
وی تاکید کرد «در هر حال ترور سفیر روسیه در ترکیه تراژدی وحشتناکی است و ما دنبال این هستیم که چه کسی او را کشته است؟ ما همچنان به طور مداوم پیگیر شناسایی همه موارد تاثیر گذار بر وقوع این جنایات خواهیم بود.»
پوتین همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار وال استریت ژورنال درباره انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری روسیه گفت: «ممکن است چنین اتفاقی در دستور بررسی باشد، اما فعلا ضرورتی ندارد.»
اوضاع سوریه و حلب
ولادیمیر پوتین در ادامه با اعلام رسمی پایان درگیریها در شهر حلب، گفت: «آزادسازی حلب از تسلط تروریستها گام مهمی در راستای حل بحران سوریه است.»
وی با بیان اینکه در راستای تحقق صلح جامع در سوریه که شامل مشارکت همه طرفهای مشخص شده در این کشور شود، اقدام میکنبم، گفت: «سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه این پیام را به من داده است که در آستانه توافق آتشبس در سراسر سوریه قرار داریم.»
رئیسجمهوری روسیه تاکید کرد مسکو امروز در قدرتمندترین دوران خود بهسر میبرد، میتواند دشمن را در هر زمانی سرکوب کند و باید این را بگویم که آمریکا خطری برای ما محسوب نمیشود.
وی با بیان این مقدمه، افزود: «روسیه قصد دارد زیر دریاییها و هواپیماهای جدیدی بسازد. این در حالی است که هماکنون سیستم دفاعی روسیه از سپر دفاع موشکی آمریکا قدرتمندتر است.»
واکنش به ادعاها درباره حملات هکرهای روسیه علیه امریکا
پوتین در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه بیبیسی درباره اتهامات وارده به روسیه درباره حملات هکرها و مسابقه تسلیحاتی، تاکید کرد: «روسیه مجبور است به اقدامات آمریکا در زمینه ایجاد سپر موشکی پاسخ دهد. در واقع آمریکا با خروج از پیمان ایبیام (ایجاد حد و مرز برای توسعه سپر موشکی) اوضاع را برای رقابت تسلیحاتی جدید مهیا کرد.»
پوتین درباره تحولات آمریکا گفت: «دولت کنونی آمریکا موجب چند دستگی در میان مردم این کشور شده است. دموکراتها در همه زمینهها خسارت دیدهاند و میکوشند آن را به طرفهای خارجی نسبت دهند. فراخوان دولت اوباما به رأی ندادن به دونالد ترامپ گامی در راستای ایجاد تفرقه در میان مردم بود. اما آنها در این زمینه شکست خوردند. 2 نماینده به ترامپ رای ندادند اما تعداد نمایندگان الکترال کالج که به کلینتون رای ندادند، 4 نفر بود.»
رئیسجمهوری روسیه درباره افشای مکاتبات رهبران حزب دموکرات آمریکا گفت: «معلوم نیست چه کسانی این اقدام را انجام دادهاند. هکرها با افشای مکاتبات حزب دموکرات، دستکاری در امور و بازی با افکار عمومی در کشورشان را ثابت کردند.»
رئیسجمهوری روسیه در ادامه این کنفرانس خبری درباره روابط روسیه و اکراین گفت: «عادیسازی روابط روسیه و اوکراین دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد.»
چرا سفیر روسیه در ترکیه محافظ نداشت؟
پوتین درباره اینکه چرا در زمان ترور سفیر روسیه در آنکارا کسی از محافظان مسلح، اطرافش حضور نداشت، گفت: «ساختار قانونی مانع از این شد که محافظان بتوانند آندری کارلف را در زمان ایراد سخنرانی در نمایشگاه همراهی کنند.»
پوتین تاکید کرد طبق این ساختار قانونی، دستگاه اطلاعاتی (ترکیه) موظف به حفظ امنیت کارمندان و سفیران خارجی در چنین اوضاعی است.
وی افزود: «این قانون تنها مختص ترکیه نیست و در بیشتر کشورها وجود دارد.»
خبرنگار اسپوتنیک در این کنفرانس خبری به ولادیمیر پوتین گفت ترکیه و روسیه اکتبر 2015 (آبان 1394) در آنتالیا به توافقاتی دست یافتند و سپس هواپیمای روسیه سرنگون شد. در ماه ژوئن (تیر) روند عادیسازی روابط ترکیه و روسیه آغاز شد و بهدنبال آن کودتای نافرجامی در ترکیه رخ داد.
وی با بیان این مقدمه از رئیسجمهوری روسیه پرسید: «آیا اکنون که دو کشور همکاری برای حل و فصل اوضاع در حلب را آغاز کردهاند، ترور سفیر روسیه در آنکارا تصادفی است؟»
پوتین در پاسخ گفت: «من معتقدم حادثه ترور سفیر روسیه در ترکیه نوعی سوء قصد به روسیه و روابط روسیه و ترکیه بهشمار میرود. باید از این تریبون بگویم که نظرم درباره اینکه بالاترین مقامهای ترکیه فرمان سرنگونی هواپیمای سوخو 24 را صادر کرده بودند، تغییر کرده است.»
حمایت از لغو ویزای اتحادیه اروپا با اوکراین
رئیسجمهوری روسیه در پاسخ به این سوال که «ارزیابیاش از لغو ویزا میان اتحادیه اروپا و اوکراین چیست؟» بهطور کامل از لغو ویزا میان اتحادیه اروپا و اوکراین حمایت کرد و گفت ساختار صدور ویزا در اروپا بسیار قدیمی شده است.
تاثیر مثلث جدید مسکو ـ تهران ـ آنکارا بر حل بحران سوریه
رئیسجمهوری روسیه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا روسیه، ایران و ترکیه میتوانند در مقابل نیروهای فریبکار خاورمیانه ایستادگی کنند و آیا مثلث جدید مسکو - تهران - آنکارا میتواند در حل و فصل بحران سوریه نقش کلیدی ایفا کند؟
گفت: «البته باید این نکته را بیافزایم که علاوه بر روسیه، ترکیه و ایران، بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه نقش مهمی در آزادسازی شهر حلب ایفا کرد. باوجود این، تاکید میکنم که حل بحران سوریه بدون تاثیرگذاری و ایفای نقش کشوری همچون آمریکا ممکن نیست.»
انتهای پیام/