دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما

بعضی فیلم‌ها هستند که در سینمای جهان فروش خوبی دارند، اما به محتوای آن‌ها که نگاه می‌کنیم، حرف تازه‌ای برای زدن ندارند، نگاهی به این سبک فیلم‌ها داشتیم.
کد خبر : 144669

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از مهر، در دنیای سینما همیشه طیفی بوده اند که بسیاری آنها را با عنوان«مخاطب خاص» می شناسند یعنی کسانی که سینما همیشه برایشان جنبه هنری داشته و در همه فیلم ها صرفا به دنبال یک معنا و مفهوم در بطن فرم و محتوای فیلم بوده اند آدم هایی که در بیشتر مواقع می شود در بینشان منتقدان تندرویی را پیدا کرد که رفته رفته فراموش می کنن یکی از رسالت های سینما برای بقا ایجاد جذابیت و سرگرمی است آن هم برای تماشاچیانی که ما بین دل مشغولی های زندگی شان به دنبال لحظه ای برای تفریح و گذراندن اوقات فراغتشان به بهترین شکل هستند و همین مخاطبان هستند که به مرور زمان به صنعتی به نام سینما رنگ و بوی تجاری می بخشند تا این چرخه برای ساخت فیلم های معناگرا بچرخد. در دنیا تعداد این فیلم ها کم نیستند که صرفا با هزینه های زیاد در ژانر سرگرمی ساخته شده اند اگر مورد اقبال منتقدان قرار نگرفته اند ولی با استقبال مخاطبان زیادی همراه شده اند. در این گزارش به تعدادی از این فیلم های در سینمای جهان اشاره کرده ایم.


مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز (۲۰۱۲)


بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ سه گانه مرد عنکبوتی بر پایه شخصیت مرد عنکبوتی شرکت مارول ساخته شد، این مجموعه در زمان خود بسیار مورد توجه قرار گرفت و توانست فروش چشمگیری هم داشته باشد و نظر نتقدین را نیز به خودش جلب کند. اما پنج سال بعد همان شرکت‌ها و تولید کننده‌ها دست به ساخت فیلم دیگری می‌زنند، «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» همان داستان را دارد، اما همه گروه آن از کارگردان و بازیگر و دیگر عوامل حاضر در فیلم تغییر کرده بودند. اما این فیلم که ۲۳۰ میلیون دلار (در حدود ۹۲۰ میلیارد تومان) برای ساخت آن هزینه شده، در نهایت توانست ۷۵۰ میلیون دلار (۳ هزار میلیارد تومان) بفروشد. اما «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» از آن جهت در این لیست قرار می‌گیرد که شرکت مارول دست به تولید اثری زده که پیش از این ساخته، اما مرد عنکبوتی به ذات جوانانه بودن توانست این قشر را به خودش جذب کند و با وجو اینکه داستان تازه‌ای نداشت، اما با استفاده از جلوه‌های ویژه به روزتر نسبت به قبلی به خوبی مورد توجه قرار گرفت.



دنیای ژوراسیک (۲۰۱۵)


سال ۱۹۹۳ استیون اسپیلبرگ فیلم «پارک ژوراسیک» را درباره حضور دایناسورها در دنیای واقعی ساخته بود، ۲۲ سال بعد کالین ترورو کارگردانی فیلمی را بر عهده گرفت که ادامه همان پارک ژوراسیک است، حالا پارک به محلی برای نگه‌داری از دایناسورها بدل شده و خانواده‌ها برای دیدن این موجودات عظیم‌الجثه به محل می‌آیند. ماجرا از جایی آغاز می‌شود که یک سرمایه‌دار برای سود بیشتر می‌خواهد می‌خواهد که برایش دایناسور غول‌پیکری بسازند، اما کنترل آن از دستشان خارج می‌شود و فاجعه رخ می‌دهد. «دنیای ژوراسیک» در مقایسه با قسمت دوم و سوم «پارک ژوراسیک» که فیلم‌های بسیار ضعیفی بودند، قدرتمندتر ظاهر شد، اما فیلم به جز صحنه‌های هیجان‌آور و ترسناک که باعث به وجود آمدن موقعیت‌هایی می‌شود که مستقیما روی آدرنالین خون تماشاگر تاثیر دارد که البته این کار رار بسیار هنرمندانه به نتیجه می‌رساند، اما به جز این‌ها عنصر مثبت دیگری ندارد؛ فیلمنامه دم‌دستی و شخصیت‌هایی که پرداخت صحیحی ندارند، باعث می‌شود مخاطب بیشتر جذب دایناسورهای و ابهت آن‌ها شود. اما این فیلم که با بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری ساخته شده، در نهایت یک میلیارد و ۶۶۶ میلیون دلار فروش داشته باشد.



هابیت: سفر غیرمنتظره (۲۰۱۲)


بعد از سه‌گانه‌های «ارباب حلقه‌ها» که خیلی زیاد مورد توجه قرار گرفته بود و پیتر جکسون هم با قسمت سوم این مجموعه توانسته بود رکوردها را جابه‌جا کند، جکسون دست به ساخت سه‌گانه‌ای دیگر از آثار جی.آر.آر.تالکین زد. نخستین قسمت این مجموعه با عنوان «سفر غیرمنتظره» در سال ۲۰۱۲ اکران عمومی شد، فیلمی که با بودجه بیش از ۲۰۰ میلیون دلاری ساخته شده بود، در گیشه بیش از یک میلیارد و هفده میلیون دلار فروش داشت و رکورد قسمت‌های اول و دوم «ارباب حلقه‌ها» را شکست. با این‌حال این فروش بیشتر هیجانی بود تا اینکه خود فیلم مورد پسندقرار گرفته باشد. فیلم بسیار طولانی و کشدار بود و به دلیل این‌که محتوای داستانی چندانی هم نداشت، زمان دو ساعت و ۵۰ دقیقه‌ای فیلم تمام نشدنی به نظر می‌رسید.



انتقام‌جویان (۲۰۱۲) و انتقام‌جویان: عصر اولتران (۲۰۱۵)


شرکت‌های مارول استودیوز و والت‌دیزنی پیکچرز طی سال‌ها شخصیت‌ها و ابرقهرمان‌های زیادی را در کتاب‌های کمکی انتقام‌جویان ساخته‌ است، از هالک و ثور تا مرد آهنی و کاپیتان امریکا. بعد از اینکه تقریبا در ۲۰ سال گذشته هر کدام از این شخصیت‌ها فیلم‌های مستقل خودشان را اکران کردند و حتی قسمت‌های دوم و سوم هم برای آن‌ها ساخته شد. در اقدامی جدید این شرکت‌ها تصمیم گرفتند ابرقهرمان‌ها را کنار یکدیگر جمع کنند و آن‌ها را درگیر داستانی مشترک کنند. فیلم «انتقام‌جویان» بر همین اساس ساخته شد، فیلمی که باز هم پای نابودی ره زمین درمیان است و لازم است کسانی با قدرت‌های مافوق بشری برای نجات آن دست به کار شوند و انسان‌ها را نجات دهند، اما این‌بار مشکل بزرگتر از چیزی است که تنهایی از پس آن بربیایند و به همین دلیل سازمان اصلی دست به کار جمع کردن این انتقام‌جویان می‌شود. بودجه ۲۲۰ میلیون دلاری که برای ساخت این فیلم در نظر گرفته شده بود، با فروش خیره کننده بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری به خوبی بازگشت. این فیلم سومین فیلم پرفروش تاریخ سینمای جهان است. اما فیلم همه فروشش را از بازیگران و جمع کردن ابرقهرمان‌ها دور یکدیگر دارد، شخصیت‌هایی که کاراکترهای‌شان پیش از این تعریف شده و نیاز به معرفی دوباره ندارند و یک خط داستانی کلیشه‌ای نتیجه خارق‌العاده‌ای را درگیشه رقم زد. قسمت دوم این مجموعه را هم می‌توان در همین دسته قرار داد، «انتقام‌جویان: عصر اولتران» در سال ۲۰۱۵ ساخته و اکران شده بود و جلوه‌های ویژه گسترده‌ای هم داشت که چشم هر بیننده‌ای را محسور می‌کرد. فیلم با بودجه ۲۸۰ میلیون دلاری ساخته شده بود، اما در گیشه در حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار فروش داشت.



کاپیتان امریکا: جنگ داخلی (۲۰۱۶)


قسمت‌ اول کاپیتان امریکا سال ۲۰۱۱ و قبل از انتقام‌جویان به نمایش درآمد که خیلی هم مورد استقبال قرار نگرفت و فروش چشمگیری نداشت، اما بعد از اکران انتقام‌جویان در سال ۲۰۱۲، کاپیتان امریکا هم معروف‌تر شد و در سال ۲۰۱۴ با قسمت دوم به سینماها برگشت. این قسمت با اینکه فروش خوبی داشت اما چشمگیر نبود، اما اتفاق خاص در سال ۲۰۱۶ و با قسمت سوم این مجموعه افتاد، «کاپیتان امریکا: جنگ داخلی» با بودجه ۲۵۰ میلیون دلاری، یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان فروش داشت. اما فیلم هم همان داستان کلیشه‌ای و همیشگی نجات زمین را داشت، با این تفاوت که این‌بار در میان ابرقهرمان‌ها جنگ داخلی رخ می‌دهد و حتی سر و کله مردعنکبوتی هم پیدا می‌شود!



کلئوپاترا (۱۹۶۳)


در آن سال‌ها هنوز خیلی باب نبود برای فیلم‌ها خرج‌های بسیار داشته باشند و در نظر گرفتن بودجه ۴۴ میلیون دلاری برای فیلم تاریخی بسیار زیاد به نظر می‌رسید. با این‌حال کلئوپاترا فیلم حماسی بود که در سال ۱۹۶۳ به صورت محصول مشترک میان کشورهای بریتانیا، امریکا و سوئیس ساخته شد. «کلئوپاترا» ملکه مصر بود که می‌خواست کشورش را برابر خواسته‌های امپریالیستی روم محافظت کند که فیلم شرحی از سختی‌های او در این دوران بوده است. با درنظر گرفتن تورم این فیلم را یکی از پرهزینه‌ترین فیلم‌هایی می‌دانند که در سینمای جهان ساخته شده و در همان سال هم توانست بیش از ۵۷ میلیون دلار فروش داشته باشد و عنوان پرفروش‌ترین فیلم سال را کسب کند، با این‌حال همچنان ضرر کرد و فروش آن نه شکستی کامل که قطعا شکستی نسبی بوده است. فیلم در همان زمان به لحاظ بازی الیزابت تیلور و ریچارد برتون بسیار مورد توجه قرار گرفت.



۲۰۱۲ (۲۰۰۹)


داستان نابودی زمین از داستان‌های محبوب در سینماست. ۲۰۱۲ روایتی از یک پیشگویی بود که می‌گفت زمین در این سال با بلایای طبیعی نابود می‌شود. در زمان اکران این فیلم گروهی از دانشمندان ناسا فیلم را از «چرندترین فیلم‌های تاریخ سینما» نامیدند. با این‌حال فیلم که بودجه ۲۰۰ میلیون دلاری داشت، توانست در سینماهای جهان به واسطه استفاده از همان پیشگوویی بیش از ۷۵۰ میلیون دلار فروش داشته باشد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب