مقانلو در اصلیترین زمان ممکن ناموفق بود/ بهتر است سرمربی تیم ملی را شورای فنی مشخص کند/ سرپا کردن مجموعهای که نابود شده، خیلی سخت است
به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، عدم موفقیت تکواندوکاران ایران در بازیهای المپیک و بهدنبال آن ناکامی در مسابقات فینال گرندپری و همچنین رقابتهای جهانی آذربایجان باعث شد تا بیژن مقانلو و غلامحسن ذوالقدری سرمربی و رئیس سازمان تیمهای ملی تکواندو رسما استعفا دهند. استعفایی که با موافقت محمدرضا پولادگر رئیس فدراسیون همراه شد و حالا تکواندو در بلاتکلیفی خاصی به سر میبرد. در این میان عدهای براین باورند که رفتن پولادگر مشکلات تکواندو را برطرف میکند. در همین رابطه با یوسف کرمی دارنده مدال برنز المپیک آتن گفتوگویی انجام دادیم.
* تکواندو روزهای تلخی را سپری میکند.
- شما تیمی یا کشوری را معرفی کنید که سالیان سال در یک رشته ورزشی در اوج باشد یا ورزشکاری را معرفی کنید که هیچوقت افت نکرده و در تمامی مسابقات خود برنده شده است. ورزش تکواندو و ورزشکاران آن هم از این قاعده مستثنی نیستند. ما در سال 2014 بیشترین مدال طلا را در بازی های آسیایی اینچئون گرفتیم و در سال 2015 قهرمان جهان شدیم. به طور کلی در 15 سال گذشته بهترین نتایج ورزشی ایران در تکواندو بوده است و نباید با چند شکست کل تکواندو را زیر سوال ببریم. بهتر است منصف باشیم و عادلانه قضاوت کنیم.
* شما به صورت عادلانه بگویید چه عاملی باعث ناکامی تکواندوکاران ما در سه میدان مهم جهانی شد؟
- به نظرم الان زمان پیدا کردن مقصر نیست. ما باید از خانواده تکواندو حمایت کنیم و فضایی را فراهم نکنیم که کل تکواندو زیر سوال ببرد. سرپا کردن مجموعهای که نابود شده، خیلی سخت است. ما اگر ضعفها را هم شناسایی نکردیم باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات و نواقص را برطرف کنیم.
* برخی کارشناسان عنوان کردهاند بیژن مقانلو در حد و اندازههای سرمربیگری تیم ملی تکواندو نبوده و بهتر است او نفر دوم کادرفنی باشد. نظر یوسف کرمی هم همین است؟
- من در جایگاهی نیستم که بخواهم درباره استاد مقانلو حرفی بزنم ولی میگویم مقانلو با وجود آنکه مدالهای زیادی را برای تکواندو ایران بهدست آورد اما در اصلیترین زمان ممکن ناموفق بود. او نتوانست در المپیک ریو موفق باشد و حالا هم در فینال گرندپری و مسابقات جهانی ناموفق بود. مقانلو از لحاظ شخصیتی سرمربی قابلی است و نکات فنی را هم به خوبی میداند. نباید عدم موفقیت فعلی وی باعث شود که ما به طور کل کارنامه او را نادیده بگیریم.
* اینکه بسیاری از کارشناسان معتقدند فدراسیون تکواندو توسط پولادگر به صورت دیکتاتوری اداره میشود را شما هم میپذیرید؟
- من اسم بسیاری اتفاقات رخ داده را دیکتاتوری نمیدانم ولی میتوانم بگویم که در مقطع خاصی از یک سری آدم در فدراسیون تکواندو استفاده شد که آنها به این ورزش لطمه زدند. خیلی از رشتههای ورزشی آرزوی این را دارند که به اندازه تکواندو ظرفیت و پتانسیل چه از لحاظ ورزشکار و چه از نظر مربی داشته باشند اما متاسفانه استفادهای که باید از این ذخیرهها نشده است و امیدوارم بعد از این شاهد چنین استفادهای باشیم.
* راهحل یوسف کرمی برای برون رفت تکواندو از شرایط نگرانکننده فعلی چیست؟
- ما میتوانیم از همه اهالی تکواندو حتی منتقدین هم استفاده کنیم. باید دور هم بنشینیم. اشتباهات گذشته را بیابیم و آنها را حل کنیم. ما تیم قهرمان جهان بودهایم و باز هم میتوانیم قهرمان جهان شویم. افت در ورزش یک مسئله طبیعی است ولی همیشه فرصت برای جبران است. البته باید منصفانه قضاوت کنیم و همانند المپیک لندن که من به مدال نرسیدم، نیاییم فقط انتقاد کنیم. علتها را هم پیدا کنیم. از من انتقاد شد اما دلیل شکستم پرسیده نشد. الان هم نیازی ندارم که به آن مسئله ورود کنم. معتقدم ریشههای شکست تکواندوکاران امروزمان را بیابیم.
* به نظرت بهترین گزینه برای سرمربیگری تیم ملی پس از استعفای مقانلو چه شخصی است؟
- من هیچ گزینهای را معرفی نمیکنم ولی معتقدم باید یک شورای فنی که خانواده تکواندو آن را قبول داشته باشدٰ تشکیل شود و مسئولیت انتخاب سرمربی را برعهده بگیرد. این شیوهای است که در کشورهای صاحبسبک انجام میشود. به این ترتیب اگر سرمربی بعدی تیم ملی به مشکلی هم برسد یک نفر زیرسوال نمیرود و کل اعضای شورا هستند که دراینباره نظر میدهند. البته اگر شورا سرمربی را انتخاب کندٰ بهترین تصمیم رخ میدهد چرا که چند فکر بهتر از یک فکر عمل میکند.
* فکر میکنی چرا فدراسیون از یوسف کرمی، هادی ساعی و محمد باقریمعتمد 3 مدالآور المپیکی ایران تا به امروز استفاده آنچنانی نکردهاست؟
- خود ما هم انتظار داشتیم که از تجربیات خوبی که در المپیک بهدست آوردیم، پیش از المپیک ریو استفاده شود. البته این خواسته را نداشتیم که در کادرفنی حضور پیدا کنیم ولی میتوانستیم برای موفقیت تکواندوی ایران در برزیل نظرات و تجربیات خود را در اختیار آنها قرار دهیم. به طور حتم اتفاقی که میافتاد بدتر از نتایجی که گرفتیم، نبود.
انتهای پیام/