نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی به کار خود پایان داد
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی جشنواره ، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی با حضور علی مرادخانی(معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، فرزاد طالبی(مدیرکل دفتر موسیقی)، حمیدرضا نوربخش(مدیرعامل خانه موسیقی ایران)، بهرام جمالی(مدیرعامل انجمن موسیقی)، مهدی افضلی (مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر)، علی اکبرصفی پور(مدیر عامل جدید بنیاد فرهنگی هنری رودکی)، فریدون شهبازیان(آهنگساز و رهبر ارکستر ملی ایران)، داریوش پیرنیاکان، میلاد کیایی، هنگامه اخوان، مضفر شفیعی، علی رستمیان، علی جهاندار، قاسم رفعتی، حمیدرضا عاطفی(مدیراجرایی خانه موسیقی) و جمع زیادی از هنرمندان و هنردوستان در تالار رودکی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، کلیپی از روند برگزار نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی که از 19 تا 24 آذرماه در تالار رودکی برگزار شد، پخش گردید. سپس امیرپوریا محمودی(مجری مراسم) پس از خوشامد گویی به حضار از امیرمردانه(دبیر نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی) برای سخنرانی دعوت کرد.
امیرمردانه(دبیر نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی) در ابتدای سخنانش با تشکر از حمایت مسئولان فرهنگی از جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی از همه هنرمندان برای حضور در جشنواره تشکر و قدر دانی کرد و گزارشی از روند شکل گیری جشنواره و همچنین بخش های «تک نوازی»، «ساز و آواز» و «گروه نوازی»ارائه داد. مردانه در سخنانش گفت: خوشبختانه اولین دوره از جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی به خوبی برگزار و پدیدآورنده اتفاق خجسته ای برای موسیقی کشور به ویژه موسیقی کلاسیک ایرانی شد که می تواند با استمرار خود برایند مثبتی داشته باشد. ما در دوره اول جشنواره مدت بسیار کمی برای هماهنگی کارها داشتیم ولی خوشبختانه با حمایت و تلاش هایی که شد کارها و فعالیت های مربوط به جشنواره به درستی انجام گرفت و حالا این شما هستید که باید درباره جشنواره قضاوت کنید.
دبیر نخستین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی در ادامه سخنانش با اشاره همکاری نهادهای فرهنگی برای برگزاری جشنواره گفت: این جشنواره رویدادی بود که مسئولان موسیقی کشور همگی اتفاق نظر داشتند که این دوره باید برگزار شود و این باعث خوشحالی ما است که چنین رویکردی موجب شد ما در روند صدور مجوزها و فراهم شدن امکانات اجرایی مشکلی نداشته باشیم.
*برگزاری بخش رقابتی از سال آینده
وی در ادامه با اشاره به برگزار نشدن بخش رقابتی جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی گفت: طرح تفصیلی جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی وسیع تر از آن چیزی بود که شما در این دوره مشاهده کردید چرا که برنامه ریزی کرده بودیم تا به پیشنهاد آقای
نوربخش بخش رقابتی را نیز به جشنواره اضافه کنیم. اما متاسفانه به دلیل وقت کم و اینکه حدود پنجاه روز پروسه کافی نیز برای فرایند فراخوان بخش رقابتی نیست، نتوانستیم در این دوره بخش رقابتی داشته باشیم به همین جهت برگزاری این بخش به سال آینده موکول شده است.
امیر مردانه در پایان سخنانش گفت: تمامی همکاران و دوستان من برای تنومند شدن درخت جشنواره از هیچ تلاشی مضایقه نکردند و این اتفاق فعالیت بسیار مثبتی است که امیدوارم در دوره های بعدی نیز ادامه پیدا کند.
در ادامه از گروه ژاو برای اجرای برنامه به روی صحنه آمد. احسان امامی(عود)، نیریز کامکار(تار)، امین جهانگیری(سنتور)، مرتضی مومنیان(تمبک)، سیاوش کامکار(سنتور) و امیرناصر رنجبر(کمانچه، خواننده) اعضای گروه ژاو بودند که قطعاتی را برای حضار به اجرا در آورندند.
سپس کلیپی از سخنان حمیدرضا نوربخش(مدیرعامل خانه موسیقی ایران) و نظرات وی پیرامون جشنواه پخش شد و در ادامه حمیدرضا نوربخش(مدیر عامل خانه موسیقی) هنگامه اخوان، علی جهاندار، قاسم رفعتی حسین سروی (مشاور مدیرکل دفتر موسیقی) و امیر مردانه (دبیر جشنواره) روی صحنه حاضر شدند و از شرکت کنندگان بخش آوازی جشنواره تقدیر بعمل آمد.
در این بخش لوح تقدیر و تندیس جشنواره به امیر اثنی عشری، امیر مسعود امیری، مهران زمانی یکتا، مهدی شهسوار، حسین علیشاپور، محمد اسماعیل قنبری، اشکان کمانگری، محمود مخدوم، امیر مظهری و محمد ملا آقایی اهدا گردید.
در ادامه مراسم قاسم رحیم زاده(نوازنده تار) که در بخش تگنوازی جشنواه نیز به هنرنمایی پرداخته بود، قطعاتی را برای حضار اجرا کرد که مورد توجه قرار گرفت.
سپس کلیپی از سخنان فرزاد طالبی(مدیرکل دفتر موسیقی) درباره جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی پخش شد و در ادامه داریوش پیرنیاکان، فرزاد طالبی(مدیرکل دفتر موسیقی) ، مظفر شفیعی، علی رستمیان، بهرام جمالی(مدیرعامل انجمن موسیقی) طینوش بهرامی، علی بوستان، امیر شریفی(عضو شورای هنری جشنواره، و امیر مردانه دبیر جشنواه) روی صحنه حاضر شدند و لوح تقدیر و تندیس جشنواره به هنرمندان شرکت کننده در بخش تکنوازی جشنواره مریم خدابخش، سامر حبیبی، قاسم رحیم زاده، مهدی رستمی، فرهاد زالی، رامین صفاییف مرتضی صنایعیف مهیار طریحی، علی کاظمی و سعید نایب محمدی اهدا شد.
در ادامه کلیپی از تمرین گروه های شرکت کننده در جشنواره، نظرات هنرمندان و همچنین مسئولان جشنواره که توسط سایت تیوال طراحی و ساخته شده بود پخش شد و سپس از علی جهاندار دعوت شد تا به اجرای برنامه بپردازد. در این بخش علی جهاندار (استاد پیشکسوت آواز ایرانی) به همراه امیر متولی (نوازنده سه تار) به اجرای ساز و آواز پرداختند.
در ادامه کلیپی از سخنان علی مرادخانی(معاون هنری وزیر ارشاد) در باره جشنواره و حمایت دولت از نخستین جشنواره موسیقی ایرانی پخش شد. سپس علی مرادخانی(معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، فریدون شهبازیان، میلاد کیایی، تقی ضرابی، وصال عربزاده(عضو شورای سیاستگذاری جشنواره) و امیر مردانه(دبیر جشنواره) روی صحنه حاضر شدند و از هنرمندان شکت کننده در بخش گروه نوازی جشنواره تقدیر بعمل آمد. لوح تقدیر و تندیس در این بخش به نوید دهقان، مهدی مساح بیدگلی، آرش سعیدیان، مهدی امامی، علی اصغر عربشاهی، هومان رومی، آیدین علیا نسب، نادر فولادی نسب، حمید قنبری، سیاوش کامکار مسیح تحویلداری، سهیل کاکاوند و مهدی علومی اهدا گردید.
در ادامه از عوامل جشنواره مجید کاشانی (مدیر هنری، طراح گرافیک و صحنه) حسین خوشچهره (دبیر اجرایی)، فرشاد حداد (ستاد اجرایی) و احسان تارخ (کارگردان هنری) تقدیر شد.
این مراسم با حضور هنرمندان، مسئولان فرهنگی هنری و علاقمندان روی فرش قرمز جشنواره و گرفتن عکس یادگاری به پایان رسید.
انتهای پیام/