دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آذر 1395 - 10:24
در گفت‌و‌گو با آنا؛

سخنگوی وزارت خارجه: شرط گذاری ایران برای صلح در حلب کذب است/ عصبانیت برخی کشورها از وضعیت جدید حلب آن‌ها را به خبرسازی‌های جعلی سوق می‌دهد

سخنگوی وزارت امور خارجه می‌گوید که خبر یکی از رسانه‌های خارجی مبنی بر شرط‌گذاری از سوی ایران برای برقراری صلح و آتش‌بس در حلب صحت ندارد.
کد خبر : 142753

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، خبرگزاری رویترز روز گذشته به نقل از منابعی در شورشیان حاضر در حلب مدعی شده بود که ایران به عنوان یکی از کشورهای تاثیر گذار در تحولات سوریه، برقراری آتش بس در حلب را به خروج شبه‌نظامیان مخالف بشار اسد از روستاهای شیعه‌نشین فوعه و کفریا مشروط کرده است.


بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌و‌گو با آنا می‌گوید چنین موضوعی «صحت ندارد و فضاسازی تبلیغاتی علیه ایران ارزیابی می‌شود.»


او با اشاره به «موضع ثابت و همیشگی ایران درباره بحران سوریه» مبنی بر «تلاش همه جانبه برای برقراری صلح و ثبات» در این کشور افزود: «ایران مایل است تمامی کشورهای موثر در بحث سوریه برای آتش‌بس و ممانعت از تسلیح مجدد تروریست‌ها کمک کنند. ما همواره تلاش برای صلح و ثبات و پاکسازی سوریه از تروریست‌ها را در دستور کار داشته‌ایم.»


قاسمی تصریح کرد: «امداد رسانی به حلب و تمامی نقاط سوریه از خواسته‌های دیرین جمهوری اسلامی بوده است و ما آمادگی خود را در این زمینه برای همکاری با سازمان ملل متحد، صلیب سرخ و ... اعلام کرده‌ایم. در شرایطی که حلب در آستانه آزادی کامل است چگونه ایران می‌تواند مشکل‌ساز و سد راه حلب شود.»


ارتش سوریه، دوشنبه شب در پایان رشته عملیات‌هایی که آغاز آن به چندماه پیش بر می‌گردد، توانست حلب را از کنترل مخالفان مسلح خارج کند. با وجود این، تقریبا سه کیلومتر مربع از نواحی شرقی حلب که جمعیت غیرنظامی قابل توجهی در آن ساکن هستند، هنوز تحت کنترل این مخالفان است.


مذاکراتی برای خروج امن این شبه‌نظامیان از شرق حلب آغاز شده اما هنوز هیچ یک به نتیجه نرسیده‌اند. بخشی از این تلاش ها و مذاکرات، به گفت و گوهای سه جانبه میان وزیران امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه مربوط می‌شود.


سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به همین تلاش‌های ایران می‌گوید: «اکنون در تماس با دولت سوریه، مساعدت آن‌ها برای استقرار و استمرار آتش‌بس و امدادرسانی بیان شده است. آن چه در فضای تبلیغاتی بعد از پیروزی‌های اخیر دولت سوریه اتفاق افتاده، فرافکنی حامیان تروریست‌ها و بانیان وضع وخیم سوریه و کشتار مردم بی‌گناه آن کشور بوده است. کسانی که با نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه سعی در سرنگونی حکومت آن کشور داشتند.»


برخی رسانه‌های کشورهای عربی که سیاست‌هایی هم‌راستا با این دولت‌ها در بحران سوریه دارند همزمان با پیشروی ارتش سوریه، تلاش کرده‌اند که بحران انسانی در حلب را به نوار پیروزی‌های بشار اسد گره بزنند. وب‌سایت‌های العربیه و الجزیره در دو کشور عربستان و قطر، از شب یکشنبه گزارش‌هایی ادعایی از نقش روسیه، سوریه و ایران در تشدید بحران حلب و تلاش برای جلوگیری از برقراری آتش بس در این شهر مخابره کرده‌اند.


بهرام قاسمی تاکید دارد: «عصبانیت برخی کشورها در منطقه و فرا منطقه از وضعیت جدید حلب آن ها را به خبرسازی‌های جعلی درباره ایران سوق می دهد. این در حالی است که ما مکررا برای برقراری صلح در حلب با استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه صحبت کرده‌ایم.»


وی افزود: «آموزش تروریست‌ها و اعزام آنها از سایر جهان به سوریه و جنگ علیه مردم و از بین بردن ساختارهای این کشور تلاش مذبوحانه آنها بوده است و امروز که خود را ناکام صحنه می‌بینند، با متهم کردن ایران می‌خواهند نقش نامبارک و جنگ‌افزوزانه و جنایات جنگی خود را پاک کنند.»


سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ابراز امیدواری کرد که هر چه زودتر با اجرای آتش‌بس در حلب، امکان امدادرسانی به مردم که در طول سالیان گذشته درد و آلام بسیاری را متحمل شده‌اند، فراهم شود.


تحلیلگران مسائل سوریه معتقدند که ضربه ناشی از شکست مخالفان در حلب می تواند، کلیدی برای حل پیشروی های بیشتر ارتش سوریه باشد. این موضوع می تواند سرمایه گذاری های مالی، لجستیکی و فکری کشورهای مخالف با بشار اسد را به مخاطره زیادی بیاندازد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب