شاهمرادی: تلألو تفکر نابی که در دانشگاه ایجاد میشود باید به سمت صنعت حرکت کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر جهانگیر شاهمرادی در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به واکاوی ارتباط صنعت با دانشگاه و روشهای بهبود وضع موجود در این باره پرداخت و گفت: منتقدانی که ارتباط صنعت و دانشگاه را تقریبا غیرضروری دانسته اند، دانشگاه را محل تولید ایده ها و تفکرهای ناب در میان فرهیختگان تعریف کرده اند و لذا ورود دانشگاه به عرصه صنعت را دوری از تفکرات ناب و پایین آمدن سطح این تفکرات در حد نیازهای جامعه میدانند و از نگاهی دیگر رونق اقتصادی براساس تحقیقات دانشگاهی را عاملی برای فراهم آمدن شرایطی که صنعت باعث تغییر جهت گیری های دانشگاه میشود، دانسته اند.
وی ادامه داد: عده ای در موضع طرفداران ارتباط صنعت و دانشگاه پاسخ داده اند مثلثی شامل جامعه، صنعت و دانشگاه در ارتباط متقابل هستند و جدایی دو مقوله صنعت و دانشگاه عامل ایجاد تفاوت نگرش میان دانشگاه و جامعه به اندازه ای خواهد شد که این دو قشر کاملا از هم دور افتاده و حرف یکدیگر را نفهمند.
شاهمرادی با نگاهی گذرا به وضیعت تحقیق در ایران گفت: بخشی از هزینه های تحقیق و پژوهش در کشور ما را درآمدهای نفتی پوشش داده است و البته کافی نیست و باید صنعت نیز حرکتهای پژوهشی و علمی را پوشش داده و حمایت کند.
وی با مقایسه کشورهای توسعه یافته با کشورهای در حال توسعه اظهار کرد: ایجاد انکوباتورها، پارک های علم و فناوری، شهرک های تحقیقاتی و فن بازارها و مارکت هایی که تولیدات علمی را به صنعت تبدیل کند در کشور ما همانند بسیاری از کشورهای پیشرفته صورت گرفته است اما باید این روند را تا انتها پیگیری کرد و ارتباط صنعت با دانشگاه فقط در قالب تفاهم نامه و دستورالعمل محقق نمی شود بلکه دانشگاه باید به این باور برسد که با بودجه های دولتی نمی توان در عرصه های پیشرفت علمی و پژوهشی حرکت کرد بلکه باید نیم نگاهی نیز به صنعت کشور داشت.
مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز با بیان اینکه امروزه نوع راه رفتن و ایستادن انسان و حتی نفس کشیدن وی نیز علمی صورت می گیرد تاکید کرد: صنعت نیازمند دانشگاه است و بدون پشتوانه علمی نمیتواند پیشرفت کند.
شاهمرادی با اشاره به جلسات هماهنگی که با دکتر بهروز میرزا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شده است، از همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی در تحقق تجاری سازی محصولات علمی دانشگاهی استقبال و ابراز تمایل کرد با انعقاد تفاهم نامه مشترکی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد و با پیگیری روند اجرایی شدن مفاد آن تفاهم نامه به صورت کامل در عمل محقق شود.
مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز گفت: پایان نامه های کاربردی را حمایت خواهیم کرد و با ساز و کار اجرایی موجود می توان قسمتی از هزینه های آن را پوشش داد.
وی تصریح کرد: پیرو مذاکرات صورت گرفته با دکتر میرزا در خصوص علاقهمندی برای ارتباط بیشتر دانشگاه با صنعت، برای بازدید تیم های دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز از واحدهای صنعتی این استان و یا سایر استان ها تسهیلاتی فراهم کرده و افزون بر هماهنگی های لازم هزینه های آن بازدید نیز پرداخت خواهد شد.
به گزارش آنا در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش که در سالن اجتماعات شهید مطهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد، از تعدادی از استادان، دانشجویان و پژوهشگران برتر این واحد دانشگاهی تجلیل شد.
در این مراسم در بخش استادان از دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دکتر حسین مرادی، از دانشکده علوم دکتر عباس احمدی، از دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دکتر ابوالفضل زارعی، از دانشکده الهیات دکتر مقصود محمدی، از دانشکده پرستاری و مامایی دکتر صدیقه نصرالهی، از دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دکتر امیر سرشین، از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دکتر بهنام حبیبی درگاه، از دانشکده دامپزشکی دکتر مسعود سلک غفاری، از دانشکده روان شناسی دکتر آدیس کراسکیان، از دانشکده فنی ومهندسی دکتر مهدی فتح اله، از دانشکده مدیریت و حسابداری دکتر مهرداد حسینی شکیب و از دانشکده مکاترونیک دکتر مهدی هدایتی به عنوان پژوهشگران برتر مورد تجلیل قرار گرفتند.
در بخش دانشجویان و دانش آموختگان نیز از رامتین قلی زاده دانشجوی دکترای حرفه ای دامپزشکی، لیلا اسدی نوین دانش آموخته کارشناسی ارشد فلسفه و حکمت اسلامی، ابوالفضل حاجی حیدر دانش آموخته کارشناسی ارشد باغبانی، صفورا صفاری دانش آموخته کارشناسی ارشد زیست شناسی(علوم جانوری)، سهیل توسلی دانش آموخته کارشناسی ارشد انتخاب و شناسایی مواد، دکتر حسین اقبالی دانش آموخته دکترای تخصصی روانشناسی سلامت، حامد مرادیان دانش آموخته کارشناسی ارشد آموزش و زبان انگلیسی، دکتر لیلا احمدسلطانی دانش آموخته دکترای تخصصی ریاضی کاربردی قدردانی شدند.
سیدابوذر افتخاری و هادی شعبانپور نیز به عنوان اعضای برتر باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان واحد کرج و پدرام فروغی شاد دانشجوی مرکز آموزشی و فرهنگی سمای کرج به عنوان فناور برتر برگزیده شدند.
در بخش انجمن های علمی نیز انجمن علمی ادبیات فارسی، انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی پرستاری و مامایی به عنوان انجمن های برتر انتخاب شده و از تیم ستاره بتن زیرنظر انجمن عمران و تیم سهند خودروی این واحد دانشگاهی نیز به عنوان تیم های دانشجویی برتر قدردانی به عمل آمد.
انتهای پیام/