سالانه ۵ هزار نفر در کشور قطع نخاع می شوند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمد تقی جغتایی در افتتاحیه پنجمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی، افزود: اختلال یادگیری، بیتوجهی، بیماری پیشرونده مغز، فلج مغزی، صرع کودکان، اوتیسم، قطع نخاع و تروماهای مغزی از جمله محورهای مورد توجه در این همایش است.
وی گفت: در سالهای گذشته به علت گسترش حوزههای تخصصی نقشهبرداری مغز، بیماریهای مرتبط با این حوزه بیشتر مورد توجه پژوهشگران و محققان قرار گرفته است.
این متخصص مغز و اعصاب افزود: بیماریهای اختلالات تکاملی در کشور ما روندی مشابه کشورهای دیگر دارد اما در بیماریهای وابسته به تروما که به تصادفات رانندگی مربوط است آمار بیشتری در کشور ما دیده میشود.
وی گفت: در سالهای گذشته در رشته علوم اعصاب رشد بسیار خوبی داشته و دستاوردهای خوبی در هوش مصنوعی و زبان شناختی بدست آوردهایم حتی در منطقه از کشور ترکیه که پیشرفتهای خوبی در این حوزه دارد در برخی موارد پیشی گرفتهایم اما هنوز سرمایهگذاری و زیر ساختهای بیشتری در این رشته نیاز است.
جغتایی ادامه داد: تروماها، دو بیماری عمده نخاعی و ضربه های مغزی را ایجاد می کند. به گونه ای که آمار ضایعات نخاعی ناشی از تصادفات وحوادث در ایران بسیار بالاست.
وی با بیان اینکه سالانه ۵ هزار نفر در کشور قطع نخاع میشوند، گفت: روشهای جدید مداخلات درمانی مثل سلول درمانی، مهندسی از جمله راههایی است که در درمان تروماهای مغز و نخاع در سا های اخیر میتواند کمک کننده باشد.
انتهای پیام/