فهرست مراکز فراگیر کانون در دسترس کودکان با نیازهای ویژه
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، 15 سال پیش درست در روز 12 آذر 1380 نخستین مرکز فراگیر کانون در پارک فدک و در منطقه نارمک تهران کار خود را با تغییر کاربری، مناسبسازی و در عین حال تجهیز مرکز شماره 21 کانون به امکاناتی ویژه آغاز کرد تا این کودکان طعم شیرین در کنار همسالان بودن را در مراکز کانون تجربه کنند.
چندی بعد نتایج موفق این اقدام که بر مبنای نفی هرگونه جداسازی و تحقق ایده فراگیری و آموزش کودکان به سازگاری در کنار یکدیگر شکل گرفته بود باعث شد کانون سه مرکز دیگر خود را در تهران و یک مرکز دیگر در شهرری را نیز به مرکز فراگیر تبدیل کند.
در این مراکز کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه (نابینا، کمبینا، ناشنوا، کمشنوا و معلول جسمی حرکتی) در کنار دیگر همسالان خود با استفاده از کتابهای بریل، گویا و تجهیزات دیداری و شنیداری و ابزارهای بهروز زیر نظر مربیان متخصص از خدمات کانون بهرهمند میشوند.
پس از آن شهرهای اصفهان و بندرعباس نیز شاهد گشایش دو مرکز فراگیر کانون بود اما روند راهاندازی این مراکز در سه سال گذشته از سال 1392 تا 1395 خورشیدی چنان سرعت گرفت که امسال و در روز جهانی معلولان تعداد این مراکز به 39 مرکز در سراسر کشور رسید.
این آمار بدان معنی است که هماکنون تمامی استانهای کشور دارای دستکم یک مرکز فراگیر هستند.
در همین حال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روز 13 آذر 1395 علاوه بر برپایی جشنهای مختلفی به مناسبت روز جهانی معلولان، این گسترش بیسابقه مراکز فراگیر خود در سطح کشور را به اطلاع مخاطبان رساند.
اکنون فهرستی از اسامی، نشانی و شماره تلفنهای این مراکز در سراسر کشور در قالب یک بروشور منتشر شده است تا خانوادههای کودکان دارای نیازهای ویژه بتوانند امکان حضور فرزندان خود را در این مراکز کانون فراهم کنند.
این در حالی است که استان تهران در این فهرست با 5 مرکز، استان گلستان با سه مرکز و استانهای گیلان و قم با دو مرکز در صدر آمار مراکز فراگیر کانون قرار گرفتهاند و دیگر استانها نیز هریک صاحب یک مرکز فراگیر هستند.
گفتنی است این فهرست از طریق وبگاه اینترنتی کانون در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
انتهای پیام/