بهزیستی جلودار کاهش آسیبهای اجتماعی است/ بدهی شهرداری تهران به بهزیستی در مورد طرح ساماندهی معتادان متجاهر
حمیدرضا شمسی، معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در واکنش به اظهارات یکی از اعضای شورای شهر تهران مبنی بر عقبماندگی بهزیستی در ساماندهی معتادان بهبود یافته اعلام کرد: گویا اعضای شورای شهر تهران هنوز تفاوت بین معتاد بهبود یافته و معتاد متجاهر را نمیدانند زیرا معتاد بهبود یافته به معنای فرد درمان شده و پاک است.
وی افزود: براساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی هماکنون 11 هزار مرد و حدود هزار زن معتاد متجاهر در استان تهران شناسایی شدهاند که بهزیستی استان تهران نسبت به نگهداری آنان در مراکز اقامتی میان مدت اقدام کرده است.
شمسی یادآور شد: بهزیستی نه تنها عقب نمانده است بلکه جلودار دستگاههای متولی کاهش آسیب اجتماعی و ساماندهی معتادان متجاهر است. همچنین ما در سه زمینه پیشگیری، درمان و کاهش آسیب فعالیت میکنیم در حالی که برخی از دستگاههای عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تنها به یکی از قسمتهای این پروسه وارد شدند امابهزیستی همه مراحل پیشگیری تا درمان یک فرد معتاد را پیگیری میکند.
وی افزود: براساس قانون وظیفه جمع آوری معتادان متجاهر بر عهده نیروی انتظامی و شهرداری تهران است. همچنین براساس قانون ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری دو ماده 15 و 16 در این زمینه در نظر گرفته شده است که ماده 15 اشاره میکند معتاد مجرم است مگر زمانی که برای درمان به یکی از مراکز تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی و سازمان بهزیستی مراجعه کند.
معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان تهران ادامه داد: مراکز ماده 15 به مراکزی اطلاق میشود که فرد به طور تمایلی به این مراکز مراجعه و نسبت به درمان خود اقدام میکنند و مراکز ماده 16 محل نگهداری معتادان متجاهر و افرادی است که به مراکز درمانی مراجعه نکرده و طبق قانون مجرم شناخته میشوند.
وی افزود: هم اکنون در کل کشور 17 مرکز ماده 16 وجود دارد که دو مرکز اخوان و شفق در تهران است و ظرفیت این دو مرکز بیش از هزار نفر نیست، مرکز اخوان 600 نفر و شفق 400 نفر ظرفیت دارد بنابراین ظرفیت مراکز ماده 16 تهران پاسخگوی تعداد معتادان متجاهر شهر تهران نیست.
شمسی یادآور شد: علیرغم همه محدودیتهای سازمان بهزیستی حدود 3800نفر در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند که با در نظر گرفتن ظرفیت دو مرکز شفق و اخوان میتوان گفت امسال حدود 4800 معتاد متجاهر از خدمات بهزیستی استان تهران بهرهمند شدهاند.
این مقام مسئول در بهزیستی استان تهران تصریح کرد: این که عضو شورای شهر تهران اعلام میکند بهزیستی در ساماندهی معتادان عقب مانده است و شهرداری تهران وظایف بهزیستی را انجام میدهد کلام غیر منصفانهای است زیرا شهرداری تنها وظایف خود را در این زمینه انجام میدهد.همچنین هزینههای نگهداری از معتادان را ستاد مبارزه با مواد مخدر متقبل شده است که در پرداخت برخی از هزینهها از شهرداری تهران کمک میگیرد.
وی افزود: ما هنوز از شهرداری و ستاد مبارزه با مواد مخدر طلب داریم و برای ساماندهی 3800 معتاد متجاهر هیچ پولی از آنها دریافت نکردیم بنابراین ما نه تنها در حوزه ساماندهی معتادان عقب مانده نیستیم بلکه پیشگام این برنامهایم و بضاعت بهزیستی استان تهران از نظر نیروی انسانی، مراکز اقامتی و هزینه محدود است.بر همین اساس از مسئولانی که در این زمینه اطلاعات کافی ندارند میخواهیم نمک به زخم بهزیستی نپاشند و اجازه دهند ما به کار خود ادامه دهیم زیرا ما حتی جلودار درمان و کاهش آسیب 20 ساله کشور هستیم.
شمسی ادامه داد: علی رغم بدهی سازمانهای ذی ربط به بهزیستی استان تهران ما معتادان را بین 3 تا 6 ماه در مراکز نگهداری میکنیم و بعد از درمان به خانواده و جامعه برمیگردند. حتی در آخرین جلسه دیدار با مقام معظم رهبری ایشان از ارائه خدمات بهزیستی در این زمینه ابراز رضایت و قدردانی کردند.
به گزارش آنا، مجتبی شاکری، عضو کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران اعلام کرده بود: سازمان بهزیستی عقب ماندگی زیادی در اجرای تعهدات قانونی خود در ساماندهی معتادان بهبود یافته دارد.
انتهای پیام/