دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آذر 1395 - 09:27
از سوی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور

جشن ملی تولید صنایع دستی برگزار می‌شود

دفتر حمایت از تولید معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور به منظور رشد و توسعه صنایع دستی ایرانی جشن ملی تولید را دوشنبه 15 آذر ماه 1395 از ساعت 10 تا 12:30 در محل موزه ملی ایران برگزار می کند.
کد خبر : 139252

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، فریدون میرزالو مدیرکل حمایت از تولید معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با تاکید بر لزوم توجه بیشتر بر تولید صنایع دستی گفت: هنرهای سنتی و صنایع دستی ایران نشان دهنده ویژگیها و میراث هنری و سنتی مردم ایران است که تمام یا قسمتی از مراحل تولید آن با دست انجام می شود و به تعبیر دقیق‌تر جزیی از فرهنگ ملی کشور و یادگار ارزشمندی از نیاکان ماست و یکی از ریشه‌دارترین ارزش‌های ملی ایران اسلامی است، هویت‌پذیری نسل های گذشته و آینده کشور به اتکاء میراث گرانبهایی است که در عرصه‌های مختلف از جمله هنر شکل می گیرد و به همین دلیل جایگاه هنرهای دستی بعنوان یکی از نقاط اتکاء بایستی منزلتی بیش از بیش یافته وزمینه رشد وتوسعه آن فراهم آید.


وی افزود: به همین منظور در راستای رشد و توسعه این هنر صنعت می بایست تولید کنندگان صنایع دستی ضمن تشکیل انجمنهای تخصصی و دریافت مشوق های لازم ، از حمایتهای دولتی و غیر دولتی بهره مند گردند و راهکارهای حمایتی پیش روی صنایع دستی قرار گیرد. با توجه به این امر این اداره کل حمایت از تولید معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشوردر نظر دارد جشن ملی تولید کنندگان صنایع دستی را هر ساله با حضور تولید کنندگان و دست اندر کاران این حوزه با حضور دستگاه‌های اجرایی مرتبط برگزار کند.


میرزالودر زمینه ضرورت اجرای طرح جشن ملی تولید صنایع دستی نیز گفت: این طرح با توجه به ضرورت ایجاد هماهنگی و توسعه صنایع دستی در زمینه تعامل تولیدکنندگان کشور و تبادل اطلاعات تخصصی و ایجاد انجمنهای تخصصی، هم اندیشی برای دستیابی به تولید با کیفیت و مطابق استاندارد، بهبود وضعیت تولید صنایع دستی توسط برقراری ارتباط بین عوامل تولید، ارائه راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات و تسیهل در روند تولید صنایع دستی، انتخاب برترین تولید کننده سال برنامه ریزی و طراحی شده است.


وی تاکید کرد: این جشن با برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌های صورت گرفته روز دوشنبه 15 آذر ماه 1395 از ساعت 10 تا 12:30 در محل موزه ملی ایران برگزار می‌شود. همچنین رونمایی از لوح گواهی کیفیت کارگاهی صنایع دستی، تجلیل از 10 تولید کننده برتر سراسر کشور با اعطای طاووس نقره کوب از برنامه های پیش بینی شده در این مراسم است.


همزمان با این جشن نمایشگاه هزار دستان نیز با شرکت 1000 اثر برتر صنایع دستی کشور از 15 تا 18 آذر ماه محل موزه ملی ایران برگزار می شود.


حضور پررنگ هنرمندان ایرانی درچهارمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ و هنر اسلامی مالزی


14 نفر هنرمند ایرانی در حوزه صنایع دستی در رشته های پارچه‌بافی، رودوزی‌های سنتی، سوزندوزی بلوچ، زیورآلات سنتی و پارچه قلمکار درچهارمین جشنواره بین المللی فرهنگ و هنر اسلامی که روز پنجشنبه 11 آذر ماه با حضور مقامات مالزی و دیپلمات های چند کشور اسلامی و ایران در 'پوتراجایا' پایتخت ستادی این کشور جنوب شرق آسیا گشایش یافت شرکت کردند.


پویا محمودیان مدیرکل صادرات معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در رابطه با برگزاری چهارمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ و هنر اسلامی در مالزی گفت: این جشنواره با شعار اصلی «منسوجات باشکوه جهان اسلام» از روز پنجشنبه 11 آذرماه به مدت 10 روز در کشور مالزی آغاز به کار کرد. کشورهای شرکت‌‌کننده در این جشنواره نیز علاوه بر صنایع فرهنگی دستی، پوشاک و بافته ها مختلف سنتی و اسلامی را نیزدر غرفه های خود عرضه می کنند.


وی افزود: این جشنواره با همکاری معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در ادامه جلسات کارشناسی میان معاونت صنایع دستی و مجری فستیوال یادشده و علاقمندی دوطرف در زمینه گسترش همکاری های فی مابین در حوزه نساجی و طراحی مد و لباس در دستور کار قرار گرفت که با همراهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و اعزام 14 نفر از هنرمندان ایرانی در حوزه صنایع دستی ، هنرهای تجسمی و موسیقی در کنار نمایندگان کشورهای مختلف در سه بخش برگزار می شود.


محمودیان تاکید کرد:آیین گشایش این جشنواره با حضور مرضیه افخم سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی و علی محمد سابقی رایزن فرهنگی کشورمان در کوالالامپور در کنار 14 هنرمند از ایران برگزار شد.


وی در زمینه معرفی بخش های مختلف این جشنواره افزود: در یک بخش از این نمایشگاه 12 مجموعه آثار هنری و صنایع دستی در معرض دید عموم قرار دارد. در بخش دیگر این نمایشگاه 70 غرفه میزبان صنایع دستی، منسوجات و آثار هنری شرکت کنندگان است و برنامه های فرهنگی از جمله موسیقی سنتی و اسلامی نیز در حاشیه آن اجرا می شود.


مدیرکل صادرات معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در پایان یادآور شد: در این دوره از جشنواره بین‌المللی فرهنگ و هنر اسلامی، 100 شرکت کننده از کشورهای ایران، مالزی، عمان، ازبکستان، کویت، برونئی، اندونزی، عربستان، چین، بنگلادش، ترکیه و تونس حضور دارند. همچنین جمهوری اسلامی ایران برای چهارمین دوره است که در این جشنواره فرهنگی هنری شرکت می کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب