دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 آذر 1395 - 08:50
قائم‌مقام دانشگاه شیراز در گفت‌وگو با آنا:

برنامه‌ریزی دانشگاه شیراز برای قرارگرفتن در بین 150 دانشگاه برتر دنیا/ موتور محرکه توسعه کشور، دانشگاه است

دکتر سیدعلی اکبر صفوی، قائم‌مقام دانشگاه شیراز از برنامه‌ریزی و اقدامات این دانشگاه برای قرارگرفتن در بین 150 دانشگاه برتر دنیا در یک برنامه 10 ساله خبر داد.
کد خبر : 139070

سیدعلی اکبر صفوی، قائم‌مقام دانشگاه شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: «دانشگاه شیراز از ابتدا با نگاه یک دانشگاه بزرگ بین‌المللی که مسائل و مشکلات کلان منطقه را بتواند حل کند، راه‌اندازی شده است. تا چند دهه تدریس در این دانشگاه به زبان انگلیسی بوده است و از 30 کشور هم دانشجو داشته است. اما شرایط بعد از انقلاب ارتباطات بین‌المللی ما را تغییر داد و متناسب با آن تغییرات، رتبه دانشگاه شیراز هم تغییر کرد.»


صفوی گفت: «به همین خاطر هدفی که در سیاست‌های کلان دانشگاه شیراز وجود دارد، بازگرداندن این دانشگاه به رتبه ملی و بین‌المللی گذشته و حتی فراتر از آن است. در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی هم انجام شده است که براساس طرح راهبردی دانشگاه است. خوشبختانه امروز در وزارت علوم اهمیت ارتباطات بین‌المللی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و یکی از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی که به این وزارت‌خانه ربط دارد، رساندن جایگاه تعدادی از دانشگاه‌های ایران به 200 دانشگاه برتر دنیا است.»


او افزود: «دانشگاه شیراز در حال حاضر جزو 3 دانشگاه جامع و در بین دانشگاه‌های جامع و صنعتی در رتبه 5 و 6 قرار دارد. دانشگاه تهران رتبه اول دانشگاه جامع را در اختیار دارد و ما می‌خواهیم براساس برنامه‌ریزی‌های خود به جایگاه دوم دست پیدا کنیم.»


صفوی ادامه داد: «وقتی یک کشور می‌خواهد جایگاه خود را در دنیا ارتقا دهد باید از همه ابعاد شناخته شده باشد. اگر فقط به ابعاد نظامی فکر کنیم، کشوری مانند کره شمالی می‌شویم. اما اگر می‌‌خواهیم به ابعاد مختلف توسعه فکر کنیم و به جایگاهی برسیم که در بین کشورهای اسلامی، نگاه همه به ایران باشد، باید در همه ابعاد توسعه در سطح بین‌المللی رشد داشته باشیم و موتور محرکه این کار دانشگاه‌ها هستند که می‌توانند صنایع را هم به حرکت دربیاورند.»


او گفت: «برای همین دانشگاه شیراز اقداماتی را هم در سطح سازمانی و هم در سطح داخلی انجام داده است. ابعاد مقالات تاثیرگذار و تبادل استاد و دانشجو با دانشگاه‌های دنیا و ... را تقویت کرده‌ایم. ما برنامه خود را به وزارت علوم داده‌ایم و هدفمان این است که در 10 سال آینده به آن جایگاه یعنی قرار گرفتن در بین 150 دانشگاه برتر دنیا برسیم.»


قائم مقام دانشگاه شیراز گفت: «در دنیا به دلیل ارتباطات بین‌المللی و نبود بسیاری از فشارها، خیلی از دانشگاه‌ها به دلیل اینکه تحریم نبوده اند، راحت حرکت کرده‌اند. عربستان به زور پول، ارتباطات بین‌المللی ایجاد کرده و توانسته است دانشگاه‌هایش را به رتبه‌های خوبی برساند. به همین خاطر دولت تصمیم گرفته است تسهیلاتی را در اختیار تعدادی از دانشگاه‌های بزرگ و جامع قرار دهد تا در بین دانشگاه‌های برتر، جایگاه آنها تثبیت شود. رتبه‌بندی‌های بین‌المللی دسته‌بندی‌های مختلفی دارد، یکی از آنها که خیلی از دانشگاه‌ها و وزارت علوم هم به آن تاکید دارند، رتبه‌بندی تایمز است. در این رتبه‌بندی دانشگاه شیراز و دانشگاه تهران نزدیک به هم در دسته 600 تا 800 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند.»


او به تاثیرگذاری دانشگاه‌های صنعتی و جامع اشاره کرد و افزود: «دانشگاه‌های صنعتی به دلیل بسیار از شاخص‌ها و اینکه فقط در حوزه‌های صنعت توان بالایی دارند، شانس خوبی هم برای قرارگرفتن در بین رتبه‌های بالا را دارند. اما مطمئنا دانشگاه‌های جامع که همه حوزه‌های علوم انسانی، کشاورزی، صنعتی و حتی الهیات و معارف و ... را هم حمایت می‌کند، نقش مهمتری در توسعه کشور دارند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب