راهاندازی دو مرکز برای نگهداری زنان معتاد متجاهر در پایتخت/ آمار جدید معتادان کشور در دست بررسی است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علی مویدی در نخستین همایش ملی صیانت و گفتمانسازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و اقدام و عمل در سازمانهای مردم نهاد با اشاره به فعالیت سمنهای مردم نهاد طی سه سال گذشته در رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: هر کشوری که توانسته از نهادهای اجتماعی بهره کافی ببرد در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از مواد مخدر موفق بوده است. امروز بیش از 2 هزار و 300 سازمان مردم نهاد در عرصه اجتماعی شدن رویکرد پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر فعالیت میکنند و هماهنگی مناسبی در این زمینه بین سازمانهای دولتی و سازمانهای مردم نهاد به وجود آمده است.
وی ادامه داد: حضور در این همایش باعث میشود تجارب سازمانهای مردم نهاد با حوزه دولتی تعامل پیدا کند و همانطور که شاهد هستیم طی 4 سال گذشته شاهد حرکت جدیدی در خصوص سازمانهای مردم نهاد بودهایم که باعث کاهش آسیبها شده است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص حمایتهای اجتماعی پس از ترک اعتیاد و اینکه سمنها از ناچیز بودن آن شکایت دارند، توضیح داد: یکی از اهداف ستاد مبارزه با مواد مخدر حمایتهای مادی و معنوی از سازمانهای مردم نهاد است و تلاش میکند تا در این زمینه اقدامات کافی انجام دهد البته نباید فراموش کنیم که این سازمانها جدیدالورود هستند و پتانسیل استفاده از ظرفیتهای آنها با خلاء روبهرو بوده است که امروز ما در حال شناسایی این خلاءها هستیم تا بتوانیم گامهای موثری را در جهت رفع مشکلات سمنها برداریم.
مویدی در پاسخ به سوالی در خصوص ارائه آمار جدید از معتادان گفت: آمار جدید معتادان در کشور در حال بررسی است و در صورتی که از سوی سازمانهای مربوط تایید شود آن را از طریق مبادی مرتبط اعلام میکنیم.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به جلسات برگزار شده با حضور مسئولان در محضر مقام معظم رهبری توضیح داد: برگزاری این جلسات در سال گذشته نشان از اهمیت این موضوع و تلاش برای کاهش آسیبهای اجتماعی بوده است. رویکرد اجتماعی شدن مواد مخدر یک عزم ملی است و حساسیت همه جانبه از طرف نظام و نهادهای اجتماعی را میطلبد. رضایتمندی مقام معظم رهبری در امر پیشگیری و هدفگذاری برنامههای انجام شده نشان میدهد که گام اولیه به درستی برداشته شده است. ما این عزم ملی را به فال نیک میگیریم و معتقدیم در سایه همفکری و عزم دولتمردان و تلفیق شدن نهادهای دولتی و نهادهای مردم نهاد در بحث کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله مواد مخدر میتوان موفق عمل کرد.
وی با اشاره به حوزههایی که در این خصوص تا به امروز موفق عمل کردهاند، توضیح داد: به دنبال دستور مقام معظم رهبری و حضور روسای قوا و دستگاههای متولی اعتیاد سهم هر حوزهای به صورت برنامهای پیشبینی شد و در اول سال 95 در اختیار دستگاهها قرار گرفت و میتوان گفت در بخش پیشگیری آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و وزارت دفاع و همچنین در بحث مقابله نیروی انتظامی عملکرد قابل قبولی داشتهاند، البته در بحث بهبود یافتگان همچنان اشکالات اساسی وجود دارد که باید از بین برود.
دو مرکز برای معتادان زن متجاهر تاسیس میشود
وی با اشاره به آخرین وضعیت جمعآوری زنان معتاد متجاهر در پایتخت اضافه کرد: به زودی دو مرکز با ظرفیت 400 نفر برای معتادان زن متجاهر که در کف خیابان حضور دارند با همکاری شهرداری تهران راه اندازی میشود. همچنین طی دو هفته آینده برنامه ویژهای برای جمعآوری مردان معتاد متجاهر داریم که به طور حتم شاهد ساماندهی تعداد قابل توجهی از آتها خواهیم بود.
وی در پایان با اشاره به هوای سردی که طی هفتههای گذشته در پایتخت باعث آسیب به کارتنخوابها شده بود و اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: شهرداری تهران هزار و 500 نفر از کارتن خوابهایی که در پایتخت حضور داشتند،ساماندهی کرد و در این زمینه ستاد مبارزه با مواد مخدر حمایت لازم از شهرداری تهران را انجام داد.
انتهای پیام/