صدور کارتهای رنگی سلامت برای ایرانیان/ استقرار خانههای سلامت در محلات شهری
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید محمد هادی ایازی در نهمین کنفرانس ارتقاء سلامت در شانگهای چین که با موضوع "سواد سلامتی در جمهوری اسلامی ایران" سخنرانی میکرد ضمن پخش فیلمی در این کنفرانس، دستاوردهای کشورمان در زمینه سواد سلامتی را تشریح کرد و گفت: برای پایه گذاری سواد سلامتی در کودکان، کار را از مدارس و با همکاری آموزش و پرورش در خصوص آموزش سرفصلهای بهداشت مواد غذایی، بهداشت محیط، بهداشت فردی و بهداشت منزل آغاز کردیم.
وی افزود: در سطح دانشگاهها نیز آموزش دروسی مانند بهداشت باروری را برای تمام رشتههای دانشگاهی در برنامهها گنجاندهایم.
معاون امور اجتماعی با بیان این که در سطح جامعه نیز شهرداریها با اجرای برنامههای متنوعی در سطح هر محله سواد سلامتی را به خصوص در مادران و سالمندان ارتقا دادهاند، به فعالیتهای رسانهای با حمایت شهرداری و حوزه سلامت کشور در برگزاری کمپینهای متعدد با مشارکت مردم اشاره کرد و گفت: این کمپینها با هدف افزایش آگاهی مردم نسبت به مواردی مانند دیابت و فشار خون که سلامتی را به خطر میاندازد، برگزار شده است.
ایازی به استقرار خانههای سلامت در محلههای شهری و جمع آوری مردم برای آموزش سلامت و تشکیل گروههای محلی در خصوص انجام فعالیتهای مرتبط با سلامت نظیر مشکلات سالمندی، جوانان و کنترل سیگار اشاره کرد و گفت: سواد سلامتی در محلههای شهر ارتقا پیدا کرده است.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت یادآور شد: برای افزایش سواد سلامتی مردم، یک شورای سیاستگذاری سلامت در رسانه ملی کشور( رادیو و تلویزیون) تشکیل شده است که برنامههای متنوعی از جمله تولید و پخش سریال نمایشی بر اساس مطالعات و اولویتهای سلامت را انجام میدهد.
ایازی تولید و پخش سریال "پریا" در مورد بیماری ایدز را مورد اشاره قرار داد و گفت: پخش این سریال موجب شد مراجعه برای کنترل بیماری ایدز به میزان بیش از 40 درصد افزایش یابد.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت در ادامه با بیان این که در اجرای برنامه جامع کنترل بیماریهای غیر واگیر توسط مراکز جامع سلامت در محلهها، زمینه شناسایی افراد در معرض خطر مانند بیماریهای قلبی و دیابت فراهم شده است، افزود: افزایش آگاهی مردم در زمینه بیماریهای غیر واگیر از برنامههای اصلی 18 هزار خانه بهداشت در روستاها، 6000 پایگاه سلامت در حاشیه شهرها و تمام مراکز بهداشتی است.
ایازی افزود: برای این منظور تمامی افراد بالای 30 سال بر اساس برنامه ایراپن (IRAPEN) بعد از خطرسنجی بیماریهای قلبی و عروقی مورد آموزش مشاوره هدفمند در زمینه های فعالیتهای بدنی، دخانیات و تغذیه هدفمند قرار میگیرند و آنان کارتهای رنگی قرمز، زرد و سبز که موید سطح سلامت فرد است را دریافت میکنند، علاوه بر این اقدمات، آموزش سلامت در مساجد و مدارس و سایر محلهای تجمع عمومی جزو وظایف تمام پرسنل بهداشتی است.
انتهای پیام/