دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نشست خبری بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر – 2

اعلام اسامی فیلم‌های ایرانی بخش‌های رقابتی بین‌الملل جشنواره فجر

اسامی فیلم‌های ایرانی در بخش‌های رقابتی بین‌الملل سی‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر از سوی دبیر این رویداد سینمایی اعلام شد.
کد خبر : 13581

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، علیرضا رضاداد در نشست خبری بخش بین‌الملل سی وسومین جشنواره فیلم فجر گفت: «دو فیلم از فیلم‌های راه‌یافته به بخش سودای سیمرغ برای دو بخش سینمای سعادت و جلوه‌گاه شرق، دو فیلم از بخش نگاه نو و دو فیلم هم از دو فیلمساز جوان سینمای ایران که در بخش ملی حضور نداشتند در بخش‌های رقابتی بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر حضور خواهند داشت.»


وی یادآور شد: «فیلم‌های خداحافظی طولانی فرزاد مؤتمن، ۳۶۰ درجه سام قریبیان و بدون مرز امیرحسین عسگری در بخش سینمای سعادت، فیلم‌های قندون جهیزیه از علی ملاقلی‌پور و در دنیای تو ساعت چند است؟ به کارگردانی صفی یزدانی و مزار شریف در بخش جلوه‌گاه شرق و من دیه‌گو مارادونا هستم به کارگردانی بهرام توکلی و اعترافات ذهن خطرناک من نیز در بخش سینمای هنر و تجربه انتخاب شده‌اند.»


دبیر جشنواره فیلم فجر با اشاره به بخش‌های مختلف بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: «جشنواره در ۷ روز برگزار می‌شود و ۱۱ فیلم خارجی و سه فیلم ایرانی در دو بخش رقابتی جشنواره به نام‌های سینمای سعادت و جلوه‌گاه شرق حضور دارند. همچنین در بخش هنر و تجربه نیز تعدادی فیلم به نمایش درخواهند آمد.»


رضاداد ادامه داد: «حاصل تلاشی که برای دریافت آثار انجام شد، دریافت ۳۰۰ فیلم سینمایی و تعدادی فیلم کوتاه و مستند بود.»


وی تاکید کرد: «جشنواره در سه بخش رقابتی (سینمای سعادت ۱۴ فیلم، جلوه‌گاه شرق ۱۴ فیلم، هنر و تجربه ۱۲ فیلم غیر ایرانی و ۲ فیلم ایرانی) برپا می‌شود. در بخش غیررقابتی نیز شاهد نمایش آثار روز دنیا، بخش فیلم کوتاه و مستند، مرور آثار فرانچسکو رزی و هفته فیلم دو کشور ترکیه و چین خواهیم بود.»


دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: «سینمای چین و ترکیه که پیوندهای ساختاری با ایران دارند، در دو دهه اخیر توفیقات اقتصادی و فرهنگی خوبی در سینمای جچهان پیدا کرده است که در این دوره می‌توانیم روی این تجربیات و اشتراکات توجه کنیم.»


رضاداد توضیح داد: «امسال تلاشمان بر این است که گامی عملی‌تر در بستری اجرایی‌تر در حوزه تولید مشترک برداریم. فکر می‌کنیم هم در ترکیه و هم در چین زمینه این تولید مشترک وجود دارد و به همین دلیل این دو سینما را انتخاب کردیم.»


وی با اشاره به زمزمه‌هایی درباره حضور دو فیلم خارجی مطرح در جشنواره اظهار کرد: «دو فیلم خارجی دیگر از جمله این آثار است؛ نسخه نهایی این دو فیلم تا چند روز آینده به دست ما برسد که در این صورت در بخش سینمای سعادت به نمایش درخواهد آمد.»


رضاداد در ادامه گفت: «بخش فیلم کوتاه و مستند به صورت غیررقابتی برگزار خواهد شد چرا که جشنواره‌های تخصصی آن‌ها به این دو بخش توجه ویژه ای خواهند داشت و در دوره‌های آتی درباره رقابتی یا غیررقابتی بودن تصمیم خواهیم گرفت.»


وی توضیح داد: «دوستان فیلم کوتاه، ایده‌ای به ذهنشان رسید که فیلم‌های تولید شده در کارگاه‌های آقای کیارستمی در خارج از کشور جمع‌آوری و به نمایش درآید. با تلاش زیاد اینکار انجام شد و فکر می‌کنم این اتفاق، شروع خوبی برای نمایش آثار برگزیده کارگاه‌های آموزشی سینماگران ایرانی در خارج از کشور است.»


دبیر جشنواره فجر اظهار کرد: «آغاز جشنواره فجر با این کارگاه‌هاست که آقای کیارستمی هم در افتتاحیه آن حضور دارند. ضمن آنکه پنج نفر از سازندگان خارجی این فیلم‌ها به ایران سفر خواهند کرد.»


برگزاری نشست خبری آثار بخش بین‌الملل به زبان انگلیسی/منتقدان خارجی به ایران می‌آیند


دبیر سی‌و‌سومین جشنواره بین‌الملل فیلم فجر از حضور منتقدان خارجی در ایران و برگزاری نشست‌های خبری به زبان انگلیسی خبر داد.


رضاداد توضیح داد: «پنج نشست برای سینمای ترکیه پیش بینی شده است. آقای دکتر لاله به عنوان یکی از پژوهشگران سینمای ایران مدیریت این بخش را برعهده دارند و با سینماگرانی از ترکیه هماهنگی‌هایی انجام شده است. شبیه به همین تلاش برای سینمای چین هم انجام شده است.»


وی یادآور شد: «همچنین فیلم‌هایی در بخش فرانچسکو رزی به نمایش در می‌آید که بر اساس اعلام آقای علیزاده ۱۹۶ فیلم در حال آماده‌سازی است.»


دبیر سی وسومین جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: «امسال برای اولین بار برای تمام فیلم‌های بخش مسابقه دعوت‌نامه عوامل فرستادیم و بیش از ۹۰ درصد فیلم‌ها در هنگام نمایش با عواملشان حضور پیدا می‌کنند و در نشست‌های مطبوعاتی ۴۵ دقیقه ای شرکت می‌کنند.»


وی ادامه داد: «همچنین تعدادی از منتقدین شناخته شده از سینمای جهان به ایران دعوت شده‌اند تا در نشست‌های مطبوعاتی حضور پیدا کنند و تعاملی با رسانه‌های ایرانی داشته باشند. همچنین قرار شد برای چند منتقدی که در فیپرشی عضو هستند، نشستی با منتقدان ایران داشته باشند و گفت وگوهایی با هم داشته باشند.»


رضاداد ادامه داد: «حضور این منتقدان به ما کمک می‌کند که بتوانیم رشد کیفی در استانداردهای جشنواره داشته باشیم.»


به گفته وی، جلسات نقد فیلم‌ها به زبان انگلیسی و با گوشی‌های ترجمه همزمان برگزار خواهد شد.


دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: «این فرصت خوبی را ایجاد می‌کند که بتوانیم تعامل بسیار خوبی را هم در بخش رسانه‌ای ایجاد کنیم.»


بازار فیلم تهران از ۷ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند


مدیر بخش بین‌الملل فیلم فجر از آغاز به کار هجدهمین بازار فیلم تهران از ۷ اردیبهشت ماه با حضور ۹۰ خریدار از ۵۲ کشور خبر داد.



آرش امینی در نشست خبری بخش بین‌الملل سی‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر گفت: «بازار فیلم تهران در طبقه دوم پردیس ملت برگزار می‌شود. وی یادآور شد: این بازار مختص فروش آثار ایرانی بوده و از کمپانی‌های مختلفی برای حضور در این بازار دعوت شده است.»


مدیر بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: «از نظر فنی، اتاق‌های نمایشی طراحی شده است. تا امروز ۳۰۰ فیلم بلند، کوتاه و مستند در سرور مرکزی بازار بارگذاری شده و نزدیک به ۹۰ نفر از ۵۲ کشور دنیا می‌توانند در باکس‌های نمایشی، فیلم‌ها را با بهترین کیفیت ببینند و کامنت خود را به صاحبان آثار در اتاق‌های مذاکره بگذارند.»


امینی تاکید کرد: «مترجم زبان‌های مختلف برای مذاکره با خریداران و مشاوران حقوقی برای ارائه جدیدترین اطلاعات حقوقی دنیا به صاحبان در بازار حضور دارند.»


وی گفت: «افتتاحیه بازار روز دوشنبه هفتم اردیبهشت ماه آغاز می‌شود.»


۸ کارگاه تخصصی در سی‌و‌سومین جشنواره


آرش امینی گفت: نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی توسط اساتید مطرح جهانی سینما در طول روزهای سی‌و‌سومین جشنوره بین‌المللی فیلم فجر برگزار می‌شود.


مدیر بخش بین‌الملل عنوان این کارگاه‌ها را به شرح زیر اعلام کرد:


۱- تولید مشترک، اصول و روش‌ها توسط دکتر پیت برایان ریو (Pete Reiv) از کشور نیوزلند (ضرورت‌های تولید مشترک در جهان و چگونگی راه‌اندازی تولید مشترک میان چند کشور)


۲- تبادل ایده و ایده‌پردازی (Pitching) توسط جَن میلر (چگونگی پردازش یک ایده کمتر از ۱۵۰ کلمه برای تبدیل به یک فیلمنامه ۹۰ صفحه‌ای برای فروش


۳- آسیب‌شناسی فیلمنامه در سینمای ایران


۴- معیارهای جشنواره‌ها برای جذب فیلم (با حضور رییس جشنواره استانبول، یکی از اعضای هیأت انتخاب جشنواره برلین و مدیرعامل جشنواره فیلم کن)


۵- مبانی و قوانین کپی رایت توسط مهمت گلریوز از ترکیه (حقوق مؤلف در سینما)


۶- اصول کار با هنرپیشه، چگونگی تنظیم میزانسن میان دوربین و هنرپیشه و سیر تحول درام‌پردازی از دهه ۶۰ میلادی تا امروز توسط کریستوف زانوسی از لهستان


۷- ارزیابی اصول کارگردانی فیلم‌های رزمی توسط استنلی تانگ از هنگ‌کنگ


۸- جلوه‌های ویژه بصری رایانه‌ای در سینما توسط براران لوولوا از کشور فرانسه (چگونگی کار با نرم افزار برای افزایش سیاهی لشگر در صحنه و... CGI)


حضور ۱۸ تهیه‌کننده معتبر در ایران


مدیر بخش بین‌الملل سی‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر از حضور ۱۸ تهیه‌کننده معتبر دنیا در ایران در ایام برپایی این رویداد خبر داد.


آرش امینی در نشست خبری سی‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: «علاوه بر برگزاری ۸ کارگاه تخصصی سینمایی، ۱۸ نفر از تهیه کنندگان معتبر که سابقه تهیه مشترک با کشورهای آسیایی داشته‌اند در ایام برگزاری جشنواره فیلم فجر به تهران می‌آیند.»


وی یادآور شد: «یک تور دوروزه برای این تهیه‌کنندگان در نظر گرفته شده و این سینماگران همراه با تهیه‌کنندگان ایرانی از لوکیشن های متعدد ایرانی بازدید خواهند کرد و نشست‌هایی را برگزار می‌کنند.»


مدیر بخش بین‌الملل سازمان سینمایی توضیح داد: «همچنین کتابچه ای برای معرفی سینمای ایران با اطلاعات به روز برای میهمانان خارجی تهیه خواهد شد. این کتاب شامل تمام اطلاعات سفر به ایران، سازمان‌های سینمایی دولتی و خصوصی در ایران و رویه ساخت فیلم و... در این کتاب به طور خلاصه جمع‌آوری شده است.»


امینی با اشاره به برگزاری نشست هم اندیشی مدیران سینمایی کشورهای منطقه توضیح داد: «یکی از برنامه‌های ما، برگزاری هم اندیشی مدیران سینمای کشورهای منطقه و بحث پیرامون تولید مشترک و موانع سر راه خواهد بود. مدیران سینمایی از کشورهای روسیه، سوریه، تاجیکستان، قزاقستان، پاستان، عراق و... در نشستی یک روزه به دبیری علیرضا شجاع نوری و با حضور ریاست سازمان سینمایی برگزار می‌شود.»


وی گفت: «در این نشست‌ها تلاش می‌شود نهایتاً به تفاهمی درباره تولید مشترک و رفع موانع برسیم و در آینده نیز بتوانیم به سمت ایجاد صندوق تولید مشترک برویم.»


علیرضا رضاداد نیز در این باره اظهار کرد: «یکی از مشکلات ما در سال‌های گذشته این بود که هیچ وقت از الف تا ی رویه تولید در سینمای ایران به شکل مکتوب وجود نداشت که با این کتاب این مشکل حل می‌شود.»


وی ادامه داد: «همچنین باید گفت که کارگاه‌های آقای کیارستمی در خارج از کشور توسط آقای محمودرضا ثانی به زبان انگلیسی مستندنگاری شده است که عرضه خواهد شد. ویژه نامه و کتابی درباره سینمای ترکیه، دو کتاب راهنمای بازار، ۸ شماره بولتن جشنواره و... در اختیار اصحاب رسانه و مهمانان جشنواره گذاشته خواهد شد.»


دبیر جشنواره فیلم فجر توضیح داد: «علاوه براین تلاش می‌شود در روز نخست جشنواره اطلاعات کامل مهمانان در اختیار رسانه‌ها گذاشته شود و مترجم‌هایی هم برای کمک به رسانه‌ها به کار گرفته می‌شود.»


فروش بلیت بخش بین‌الملل از ۲ اردیبهشت


دبیر بخش بین‌الملل سی‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر از آغاز فروش بلیت آثار حاضر در بخش بین‌الملل فجر از دوم اردیبهشت خبر داد.


وی اظهار کرد: «سازمان جشنواره‌های جهانی برای جشنواره‌های مختلف درجاتی تنظیم کرده است. فکر می‌کنم شاید خیلی به نفع مان نباشد که بر آن اساس رفتار کنیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب