دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 فروردين 1394 - 15:03

افزایش ابتلا به بیماری تب مالت در کشور

مدیر گروه تخصصی مدیریت بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به افزایش موارد تب مالت در کشور، ناکافی بودن امکانات و توانایی در کنترل بیماری در دام را از جمله مهمترین علل افزایش این بیماری خواند.
کد خبر : 13409

به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علی نیک فرجام در کارگاه آموزشی «مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقای سلامت» افزود: توجه به بیماری تب مالت که از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام به شمار می‌آید، به دلایلی از جمله استفاده روزانه و گسترده از فراورده‌های دامی، آندمیک (بومی) بودن و مزمن شدن و بدون علامت بودن بیماری حائز اهمیت است.


وی با اشاره به افزایش موارد تب مالت در کشور، ناکافی بودن امکانات و توانایی در کنترل بیماری در دام را از جمله مهمترین علل این افزایش خواند و گفت: توجه ناکافی به ارتقای هماهنگی‌های بین بخشی و عدم آگاهی و عملکرد گروه‌های در معرض خطر، روستاییان و جامعه از دیگر عوامل مهم در بروز این مساله هستند.


مدیر گروه تخصصی مدیریت بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران ارتقای آگاهی و عملکرد کارکنان همه بخش‌ها و توجیه آنان در مورد اهمیت این بیماری و همچنین افزایش سواد سلامت گروه‌های در معرض خطر به منظور رعایت احتیاط‌های لازم هنگام تماس با دام و فرآورده‌های دامی و نیز مصرف آن را از جمله عوامل موثر بر کنترل بیماری تب مالت برشمرد و مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقای سلامت را بهترین و موثرترین مدل آموزشی در انتقال مفاهیم سلامت به عموم مردم دانست.


براساس این گزارش، کارگاه آموزشی مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقای سلامت با هدف تربیت مربی به منظور پیشگیری، کنترل و درمان بیماری تب مالت برگزار شد.


سالانه 19 هزار نفر در کشور به تب مالت مبتلا می‌شوند.


بیماری تب مالت یا «بروسلوز» یکی از بیماری‌های عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان از طریق عامل باکتریایی است که دامداران، روستاییان و مصرف کنندگان شهری مواد لبنی خام و غیراستاندارد را تهدید می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب