جهانگیری: حضور زنان در مدیریت کشور هم مفید و هم لازم است/ احمدیپور: تمام تلاشم را بهکار میگیرم تا دولت در تحقق اهدافش موفق شود
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا محمد بهشتی در این مراسم ضمن اشاره به وضعیت نابسامان سازمان میراث فرهنگی در دوره پیش از مدیریت مسعود سلطانیفر گفت: در حال حاضر این سازمان علائم حیاتی دارد و این فهم احمدیپور است که به بخشهای این سازمان توجه داشته باشد و ما شاهد این باشیم که سازمانی با حال خوش به فعالیت خود ادامه دهد و توقعاتی که دولت تدبیر و امید دارد را به منصه ظهور رساند. با امکانات، شرایط و وضعیت فعلی دوستان تلاش میکنند و من هم فکر میکنم توقع بجایی نیست اگر بخواهیم با همین امکانات ساختاری ماموریتهای محول شده را جامه عمل پوشانیم.
وی با تشکر از سلطانیفر عنوان کرد: سلطانیفر میتواند مدال دوندگی را هم به خود اختصاص دهد چرا که مثل یک دونده در دوره فعالیتش به گوشه و کنار مرزها سفر کرد و حضور عینی داشت و من امیدوارم احمدیپور نیز با توجه به ویژگیهایی که از او در این چند روز دیدم عملکرد موفقی داشته باشد. حضور احمدیپور در سازمان بنا به دلایلی این شرایط را دارد که کل بدنه پشتیبانش باشند.
بهشتی: تا به امروز هیچ گاه رئیسمان یک خانم نبوده
وی یادآور شد: ما بعد از سال 1309 تا به امروز هیچ گاه رئیسمان یک خانم نبوده و ما از این اتفاق استقبال میکنیم چرا که موفقیت ایشان موفقیت نیمی از جمعیت کشور است. احمدی پور باید موفق باشد چون موضوعات درون سازمان بسیار مهم است هم گردشگری هم صنایع دستی و هم میراث فرهنگی.
وی در ادامه سخنانش اعلام کرد: امروزه در جهان سه موضوع وجود دارد که اگر هر کشور به آن توجه نشان دهد نشانه نرمال بودنش است. حقوق بشر، محیط زیست و میراث فرهنگی این سه شاخصه هستند که دلالت بر توسعه یافتگی، فرهیختگی و جایگاه اصلی هر کشور دارند.
بهشتی با اشاره به اهمیت گردشگری گفت: هیچ چیز به اندازه گردشگری نمیتواند به ما کمک کند که تصویر کشورمان را مطابق با واقعیت کنیم. صنایع دستی چه به لحاظ فرهنگی و چه به لحاظ اقتصادی میتواند به کشور کمک کند.
موفقیتهای بسزای پس از برجام
در ادامه این مراسم سعید شیرکوند معاون برنامهریزی سازمان میراث فرهنگی گفت: سازمان میراث فرهنگی در حال حاضر پویا شده و با گامهایی که در آن برداشته شده مراحل اولیه ترمیم را پشت سر گذاشته و به تثبیت رسیده و اکنون مرحله ترفیع را آغاز کرده سازمان در طی این مدت بودجه جاری را که در سه سال قبل از این دولت رها شده بود به دست آورد و 257 درصد افزایش پیدا کرد. بودجه تملک سازمان 213 درصد افزایش داشته و درآمد موزهها 290 درصد با رشد روبرو بوده ساختار اداری سازمان به گونهای ترمیم شده که اکنون 196 اداره در سطح شهر داریم که میتوانند پاسداران خوبی برای میراث فرهنگی باشند. در حوزه میراث فرهنگی 4 سری از گنجینههای تاریخی کشور را از خارج از داخل آوردهایم که این اتفاق طی 20 سال گذشته روی نداده با تلطیف فضای بینالمللی توانستیم پس از برجام به موفقیتهای بسزایی دست پیدا کنیم. همچنین ثبت آثار جهانی که تا سال 1392، 16 مورد بود در طول این مدت با رشد قابل توجهی همراه بوده به طوری که توانستیم 5 شهر را به ثبت جهانی رسانیم و رتبه ایران را به جایگاه یازدهم ارتقا دهیم.
وی در سخنانش گام دیگر فعالیتهای سازمان میراث فرهنگی را تشکیل هیات امنای آثار جهانی معرفی کرد و در ادامه افزود: انجمنهای مردمی میراث با 12 هزار عضو در این مدت تشکیل شده و در حوزه صنایع دستی توانستهایم 4 شهر را ثبت کنیم. همچنین شاخص اقتصادی صنایع دستی رشد خوبی پیدا کرده و فروش داخلی 60 درصد افزایش پیدا کرده است. بخشی از 150 فروشگاه صنایع دستی راهاندازی شده و بیش از 2 هزار و 100 تولیدی گروههای صنایع دستی مجوزشان صادر شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به سیاست دولت ورود گردشگر غربی بیش از 3 برابر شده است، بیان کرد: در زمینه ایجاد زیرساختهای گردشگری تا سال 1392 فقط هتلهای 4 و 5 ستاره حدود 125 هتل بود و در حال حاضر موفق شدهایم 30 هتل را در این سه سال به بهرهبرداری رسانیم. همچنین در سال جاری 15 هتل دیگر نیز به بهرهبرداری خواهند رسید.
شیرکوند اعلام کرد: واگذاری بناها به بخش خصوصی از جمله برنامههایی بود که باعث شد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بتواند در جشنواره شهید رجایی به عنوان سازمان برتر معرفی شود.
سلطانیفر: به سازمان میراث فرهنگی احساس تعلق خاطر پیدا کردهام
مسعود سلطانیفر وزیر جدید ورزش و جوانان و رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی نیز در ادامه این مراسم گفت: جناب آقای جهانگیری در همه فعالیتها حامی و پشتیبان ما بودند و فکر میکنم در این 33 ماه فعالیت حداقل 7 یا 8 بار در برنامهها و مناسبتها در خدمتشان بودیم. شهادت میدهم دولت با تمام توان حمایت خود را در طول این مدت انجام داده و من از بابت همین حمایت از دکتر روحانی ریاست جمهوری کشور تشکر میکنم. خدا را شاکر هستم سازمانی که 3 سال قبل وضعیت نابسامان و ناامیدکنندهای داشت شرایط بهتری پیدا کرده و بخش خصوصی با آشتی با ما به صحنه آمده است و همه در کنار هم با تعامل گسترده و همه جانبه موفق شدهایم سازمان نا به سامان را در جشنواره شهید رجایی به عنوان دستگاه نمونه معرفی کنیم.
وی با اشاره به حضور مقام ریاست جمهوری در برنامههای سازمان میراث فرهنگی طی 6 ماه گذشته خاطر نشان کرد: ریاست جمهوری در این برنامهها و در حضور اصحاب رسانهها بارها از عملکرد و فعالیت سازمان تعریف و تمجید کرده است این حمایتها محدود به دولت نشده و در جلسه مجلس شورای اسلامی که به عنوان وزیر در آن انتخاب شدم بسیاری از افراد درباره موفقیتها صحبت کردند که نظر سه چهارم همین نمایندگان بیانگر تایید عملکرد ما بوده است.
وی در ادامه عنوان کرد: من احساس تعلق خاطر به سازمان میراث فرهنگی پیدا کردهام و برایم سخت است که بگویم از این سازمان میروم امیدوارم تعاملات ما همچنان حفظ شود و آنچه که تجربه کردیم را در طبق اخلاص خواهم گذاشت تا رئیس جدید سازمان بتواند فعالیت خود را با قدرت بیشتری ادامه دهد.
وی در اشاره به مهمترین سیاستهایی که در این مدت دنبال کرده تشریح کرد: 4 محموله اشیای فرهنگی تاریخی را به کشور برگرداندیم و شهرهای مختلف را به عنوان شهر صنایع دستی معرفی کردیم همچنین اجلاسهای مختلف از جمله اجلاس راه ابریشم، شورای جهانی صنایع دستی اصفهان و اجلاس سرمایهگذاران خارجی برای هتلسازی در ایران را برگزار کردیم اولین محوری که در دستور کار بود این بود که بنابر توصیهها این سازمان که 10 سال مشغول جنجالسازی بود از جنجالسازی دور شود و به کارهای تخصصی خود بپردازد. که در این بخش موفقیتهای بالایی کسب کرده و به عنوان سازمان تخصصی و حرفهای فعالیت کرده است، محور دوم حاکمیت قانون و قانونمداری در تمام امور بود، محور سوم رعایت اصل شایستهسالاری در انتخاب نیروها، محور چهارم نظارت دائم و مستمر و حضور بر سر تمامی کارها بود، سیاست بعدی مبارزه با فساد مالی در سازمان و شرکتهای وابسته بود که باید بگویم یکی از بزرگترین پروژههایی که فساد اقتصادی داشت پروژه گردشگری بود که قراردادی منعقد کرده بود که با وجود هزینههای کم مدعی بود 138میلیارد تومان خرج هتلسازی کرده است در طول 33 ماه هر روز این پرونده را پیگیری میکردم تا این که به لطف خداوند و تلاش همکاران و همکاری قوه قضائیه حکم محکومیت سازمان رد شد و ما تبرئه شدیم همچنین پروژه مسعودیه نیز از این دست پروژهها بود که در بهرهبرداریاش تخلفاتی روی داده بود. ما در مقابل فساد این پروژه نیز ایستادیم و در حال حاضر عمارت مسعودیه در اختیار ما است.
وی در ادامه سخنانش تعامل گسترده با تمام دستگاهها از جمله صندوق توسعه ملی و وزارت علوم را به عنوان محور ششم برنامههای اجرایی شده خود معرفی کرد و افزود: تا پایان دولت دوم دکتر روحانی پروژههای آغاز شده 170 هتل 4 و 5 ستاره نیز آماده بهرهبرداری میشوند همچنین تلاش در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی تبیین شده توسط رهبری، ساماندهی امور اداری مالی، تشکیلاتی و پشتیبانی از دیگر برنامههای ما بوده است.امروزه با تلاش دوستان و پیگیری سازمانها 196 اداراه مستقل برای اجرای سیاستهای ساختاری داریم.
توصیههای سلطانی فر به احمدیپور
سلطانیفر در توصیه به زهرا احمدیپور رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی گفت: از شما میخواهم تا مواردی را که اعلام میکنم در دوره مدیریت خود در نظر بگیرید. 1- پیگیری برنامه جامع گردشگری کشور که از سال 2001 آغاز شده تا گردشگری با سند بالادستی به حرکت خود ادامه دهد. 2- بخشی از قوانین و مقررات میراث فرهنگی به سال 1309 و 1352 اختصاص دارد که باید نسبت به آن بازنگری انجام شود. 3- طرح اشتغال ضربتی 140 هزار نفر که برنامهاش آماده شده و کارهای اولیه آن انجام شده است و ما میتوانیم ظرف دو سال با تامین ظرفیت 40 میلیون تومانی 140 هزار شغل پایدار ایجاد کنیم. 4- نجاتبخشی، مرمت و بازسازی ساختمانهای قدیمی در قالب صندوق احیا و بهرهبرداری. 5- فعال کردن بخش بازرگانی و فروش. 6- حل مشکل قطعی آموزش عالی میراث فرهنگی. 7- واگذاری هرچه سریعتر گروه هتلهای لاله به سازمان خصوصیسازی. 8- پیگیری راهاندازی دانشکده هنرهای سنتی فرشچیان. 9- اقدام در راستای بازگرداندن اشیای تاریخی، فرهنگی، الواح هخامنشی که بخشی از آن در خارج از کشور وجود دارد با پیگیری باید به کشور برگردانده شود. 10- در توسعه بخش گردشگری در جهت تسهیل صدور ویزای فرودگاهی که اکنون به 15 روز رسیده و همچنین پیگیری ویزای الکترونیک برای رشد هر چه بیشتر ورود گردشگر خارجی.
احمدیپور: مراقبت از سابقه تمدنی که ایران را به جهانیان می شناساند الزامی است
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: سیاستهای دولت تدبیر و امید در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تحرک و نگاه خلاقانه پیگیری میشود.
معاون رئیس جمهوری در این مراسم گفت: از دکتر روحانی رئیس جمهور تشکر می کنم که به من اعتماد کردند و این مسئولیت ملی را به بنده سپردند، امیدوارم شایسته این اعتماد باشم و با توجه به ظرفیتهایی که وجود دارد در پیشبرد اهداف دولت تدبیر و امید در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عملکرد موفقی داشته باشم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: همچنین از همه همکاران سازمان و دکتر سلطانی فر به دلیل تلاشها و پیگیری هایی که طی سه سال گذشته داشته اند تشکر می کنم، امروز سازمان در شرایط و فضا مناسب تری برای مدیریت قرار دارد.
وی یادآور شد: ما باید از هر آنچه که مربوط به سابقه تمدنی این سرزمین است مراقبت کنیم چراکه ما در دنیا با این سابقه تمدنی شناخته می شویم.
وی با اعلام اینکه سیاستها و برنامههای این سازمان همچنان ادامه خواهد یافت اظهار کرد: تمام تلاشم را به کار میگیرم تا با توجه به تعهدی که به عرصه فرهنگ، ملت بزرگ، سرزمین کهن و دولت تدبیر دارم، با تحرک، خلاقیت و نوآوری بیشتری به دولت کمک کنم تا در تحقق اهدافش موفق شود.
وی در سخنانی با تأکید بر ضرورت انسجام بین سه حوزه میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: گستره عملکرد این سازمان از درِ منزل هر ایرانی و یا حتی داخل آن آغاز میشود و تا کیلومترها بیرون از این مرزهای کشور را درمینوردد. اگر قرار باشد مسئولیتی به کسی محول شود، قرار نیست متولیِ اداره امور این سازمان باشد بلکه تولیگری هر آنچه به این سرزمین تعلق دارد است.
احمدیپور سپس با بیان اینکه میراث فرهنگی و سابقه تمدنی، ایران را در نظام جهانی به نامی شناخته شده بدل کرده است، تصریح کرد: این سابقه میراثی به عنوان یک سرمایه فرهنگی و عنصر سازنده به کشورمان کمک کرده تا طی فرایندی عامل پیونددهنده نسلها و بقای ملی این سرزمین باشد.
معاون رئیس جمهور عنوان کرد: آنچه مسلم است باید بستر خلاقانهای از انسجام بین فرهنگ و اقتصاد را در سه حوزه صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری با محوریت عنصر فرهنگ فراهم آوریم تا همیشه در تاریخ این کشور به عنوان عنصر قوی، نقش اساسی داشته باشد.
احمدیپور همچنین در سخنانش تصریح کرد: ما با رویکرد حاکمیتی، حمایتی و مشارکتی سعی میکنیم ابعاد مختلف فعالیتی این سازمان را به هم پیوند دهیم، بدون اینکه فکر کنیم نگاه کردن به هر یک از عناصر میتواند به سایر ابعاد فعالیتی این سازمان خللی وارد کند.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد دولت تدبیر، خلاقیتبخشی و نوآوری است، گفت: انتصابهای این دولت نیز متأثر از این تفکر است که سعی بر این داشت دولت تحویل گرفته و سازمان اداری تحویل گرفته آسیبزده را به سامان برساند که غیر از نگاه تدبیر، امکان به سرانجام رساندن این نابسامانیها فراهم نبود.
وی افزود: برای به سرانجام رساندن رسالتهای دولت در قالب قوه مجریه، کارآمدی و خلاقیت به عنوان یک اصل مورد نظر قرار گرفت و این مواردی بود که دولت در تغییر کابینه نیز به آن اشاره کرد که سیاستها در قالب منشور اخلاقی و برنامههای تدوین شده با سرعت، تحرک و خلاقیت بیشتری به اجرا درآید. دولت همان دولت تدبیر و امید است، اما این تغییر بنا به ترمیمی است که به صلاحدید رئیس جمهور صورت گرفته است.
جهانگیری: حضور زنان در مدیریت کشور هم مفید و هم لازم است
در ادامه این مراسم اسحاق جهانگیری با تشکر از فعالیتهای سلطانیفر گفت: امیدوارم سرکار خانم احمدیپور در مسئولیت بسیار مهم، ملی و بزرگی که شروع میکند موفق باشد و از همه دوستان در بخشهای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخواست دارم تا نهایت همکاری را داشته باشند. وی به عنوان یک خانم و یک زن دانشگاهی در کارهای پژوهشی توفیقات زیادی داشته و به عنوان مدیری که در حوزههای مختلف مدیریتی کار کرده در سطح ملی کارنامه خوبی از خود به جای گذاشته است و امروز هم سکاندار سازمان میراث فرهنگی است.
وی در سخنانش اظهار کرد: ما در ارتباط با مدیریت با واقعیتهای مهمی روبرو هستیم که باید با این واقعیت به صورت خلاقانه و منعطف روبرو شویم یکی از آنها زمینه و چشمانداز مدیریت اجرایی و دولتی است که نسبت به گذشته تغییرات چشمگیری پیدا کرده به دلیل تغییرات و انفجار اطلاعات و همچنین فناوریهای نو نقش آن در مدیریت تاثیر بسزایی داشته و برهمین اساس نمیتوان گفت که برای مدیریت صرفا میتوان به تجربه مدیران اکتفا کرد.
جهانگیری بیان کرد: مدیران باید با درک، دانش نو، اراده و انگیزه در صحنه حضور پیدا کنند زنها و فرصتهایی که زنان در مدیریت کشور ایجاد کردند و همچنین ارتقای سطح مدیریت زنان یک واقعیت جدی است و انتظار طبیعی است بنابراین نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت. امروز در برخی واحدهای بزرگ صنعتی حضور خانمها تبدیل به موضوع جدی شده که میتواند منشأ تغییر و تحول باشد حضور زنان در مدیریت کشور هم مفید و هم لازم است.
جهانگیری در این مراسم و در ابتدای صحبت های خود گفت: برای من خوشحال کننده است که در دوران سه و نیم ساله فعالیت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دولت تدبیر و امید توفیق های بزرگی در این سازمان انجام شده است و در همین ارتباط برای آقای سلطانی فر در سمت جدید در وزارت ورزش و جوانان آرزوی توفیق داریم و از پذیرش مسئولیت توسط خانم احمدی پور تشکر می کنیم و امیدوارم در ماموریت بزرگ و ملی خود موفق باشند.
وی در ادامه گفت: از همه دوستان در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز می خواهم که با رئیس جدید سازمان همکاری های لازم را داشته باشند و شاهد توفیقات روز افزون در این سازمان باشیم.
جهانگیری در بخش دیگری صحبت های خود افزود: موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد این است که حضور در جامعه جوانان ما نیز این انتظار را دارند که در سطوح بالاتر مدیریت حضور یابند و یکی از مشکلات ما این است که وقتی قرار است برای یک دستگاهی مدیر تعیین کنیم و از افراد مختلف مشورت می گریم همه اسم افرادی را می آورند که برای همه شناخته شده هستند در حالی که باید به سراغ افراد جوان و کارآزموده رفت چرا که مدیران جوان و کارآزموده توقع دارند در سطوح مدیریتی کلان جامعه حضور پیدا کنند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه انتخاب خانم احمدی پور بر همین پایه است چراکه ایشان هم یک چهره دانشگاهی و تحصیل کرده است و هم در سطوح مختلف مدیریتی حضور داشته و به عنوان یکی از بانوان موفق در جامعه سکاندار این سازمان مهم شده است.
جهانگیری در ادامه صحبت های خود با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مانند یک مثلث متساوی الاضلاع است گفت: این سازمان یک سازمان سه ضلعی است و نمی شود به بهانه اینکه یک ضلع آن اهمیت بیشتری دارد به دو ضلع دیگری کم توجهی کرد بلکه هر سه ضلع باید باهم دیده شوند.
وی ادامه داد: مگر می شود در جهان امروز نقش گردشگری نادیده گرفته شود و یا مگر می شود در سطح بین المللی موضوع میراث فرهنگی و نقش آن در هویت بخشی نادیده گرفته شود.
این مقام مسئول افزود: در کشوری که به هر نقطه آن اگر سفر کنیم آثاری وجود دارد که هر فرد می تواند به پیشینه غنی این آثار تمدنی افتخار کند و نشان دهنده یک تمدن قوی و پدر قدرت بر روی زمین بوده است مگر می شود نقش میراث فرهنگی را نادیده گرفت.
وی گفت: همچنین در ساختار صنعتی کشور مگر می شود به صنایع دستی کم توجهی کرد چرا که این بخش از سازمان نیز دارای اهمیت فراوانی است.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه گفت: با وجود مشکلاتی که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گذشته داشته است، امروز اما شرایط مطلوبی دارد.
وی به سابقه تشکیل و ادغام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و گفت: این سازمان توسط مجلس در زمان دولت اصلاحات ادغام و زیرمجموعه نهاد ریاست جمهوری قرار گرفت و کار خود را آغاز کرد و اکنون هر بخش با قوت و با توجه به ظرفیت های هر حوزه به فعالیت خود ادامه می دهد.
وی با اشاره به اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور گفت: یکی از مهمترین پیام های اقتصاد مقاومتی نیز این است که ببینیم در کدام حوزه از کشور ظرفیت وجود دارد و آن ظرفیت را تبدیل به سرمایه کنیم.
وی گفت: به عنوان مثال سهم گردشگری در اقتصاد جهانی و سهم صنایع دستی در اقتصاد بین المللی به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است و هم چنین سهم میراث فرهنگی در سطح ملی و بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه مدیران، معاونین، کارکنان و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وظیفه مهمی بر دوش دارند افزود: در دولت باید شرایطی به وجود اید که زیر ساخت ها به خوبی فراهم شود و بخش خصوصی نیز بتواند در این حوزه ورود پیدا کند و باید بگوییم که دولت از این ظرفیت های به وجود آمده و شرایط موجود حمایت های لازم را خواهد داشت.
انتهای پیام/