دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 فروردين 1394 - 15:45

بازداشت سه ایرانی در آمریکا به دلیل نقض تحریم‎ها

وزارت دادگستری آمریکا چهار شرکت و پنج فرد ایرانی را به صادرات غیر قانونی به ایران متهم کرد.
کد خبر : 13355

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سایت رسمی وزارت دادگستری آمریکا روز جمعه خبر از متهم شدن ۴ شرکت و ۵ فرد حقیقی به صادرات غیرقانونی قطعات ریزالکترونیکی، منابع تأمین برق اضطراری و دیگر محصولات با فن‌آوری بالا به ایران از طریق تایوان و ترکیه متهم شدند.


وزارت دادگستری آمریکا خبر از دستگیری سه فرد ایرانی به نام‌های خسرو مکانیک، تورج فریدی و خسرو افقهی داد.


وزارت دادگستری آمریکا افزود: آرتور شیو و متین صادقی نیز مظنون به همکاری با این شبکه هستند ولی ظاهرا در شرایط فعلی خارج از آمریکا هستند.


این افراد و شرکت‌ها متهم به دور زدن غیر قانونی تحریم‌ها و صادرات غیر قانونی فناوری‌های میکرو الکترونیک به ایران هستند.


وزارت دادگستری آمریکا تاکید کرده است که نقض قوانین مربوط به تحریم‌های ایران نه تنها تاثیر تحریم‌های آمریکا را با چالش جدی روبه‌رو می‌کند بلکه می‌تواند به سیاست خارجی آمریکا لطمه بزند و تاثیر منفی بر امنیت ملی این کشور داشته باشد.


وزارت دادگستری آمریکا خواسته است تا هر کسی که اطلاعی از آرتور شیو و متین صادقی دارد با سفارت آمریکا یا اداره پلیس فدرال، تماس بگیرد.


وزارت دادگستری آمریکا افزود: این افراد و شرکت‌ها از جولای ۲۰۱۰ میلادی تاکنون حداقل ۲۴ میلیون دلار کالا به ایران ارسال کرده‌اند. در صورت اثبات این اتهامات، افراد بازداشت شده احتمالا به ۲۰ سال زندان محکوم خواهند شد.


این اتهامات در حالی مطرح می‌شود که ایران و قدرت‌های جهانی قرار است مذاکرات هسته‌ای به‌منظور لغو تحریم‌های ایران را از ۲۱ آوریل از سر بگیرند.


بر اساس کیفرخواست مطرح‌شده نزد دادگاهی در جنوب تگزاس، از جولای ۲۰۱۰ به بعد ۵ نفر متهم به خرید حدود ۲۸میلیون قطعه نظامی به‌ارزش ۲۴میلیون دلار از شرکت‌های مختلف جهان شده‌اند.


این افراد از طریق انتقال این قطعات به ایران از طریق تایوان و ترکیه، کنترل‌های دولت آمریکا در خصوص منع صادرات فن‌آوری به ایران را نقض کرده‌اند.


ادعا شده است این فن‌آوری‌ها می‌توانند در سیستم‌های مختلف نظامی، شامل موشک‌های زمین به هوا و کروز مورد استفاده قرار گیرند.


در این رابطه ۳ نفر در بازداشت دولت آمریکا هستند. بر اساس ادعای کیفرخواست، «شرکت اسمارتپاورسیستمز هیوستون» بخشی از این شبکه بوده است.


یک فرد دیگر و شرکت بازرگانی «هوسودای» تایوان از دیگر متهمان این پرونده هستند. یک فرد ۵۴ساله و شرکت کشتیرانی «گلساد» استانبول نیز بخشی از این شبکه بوده است. همچنین یک شرکت ایرانی در ترانزیت این محصولات به ایران نقش داشته است.


دو نفر در خارج از خاک آمریکا بوده و همچنان تحت تعقیب هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب