دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آبان 1395 - 15:25
رئیس انجمن رادیولوژی مازندران:

تصمیمات غیرکارشناسی وزارت بهداشت منجر به افت کیفیت آموزشی رادیولوژی می‌شود

رئیس انجمن رادیولوژی مازندران با بیان اینکه تصمیمات غیرکارشناسی وزارت بهداشت در آینده منجر به افت کیفیت آموزشی رادیولوژی می شود، گفت: متاسفانه این مساله سلامت مردم را نیز با خطر مواجه می‌کند.
کد خبر : 132460

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر علیرضا رادپور، رییس انجمن رادیولوژی استان مازندران اظهار کرد: تصویربرداری پزشکی شامل رادیولوژی، سونوگرافی، سی تی اسکن و...است، سونوگرافی یکی از روش‌های تشخیصی شناخته شده در سراسر دنیاست، در ایران هم به‌عنوان یک رشته تخصصی پس از طی دوران پزشکی عمومی است.طی دوران دستیاری که حدود چهار سال است، فرد به‌صورت تئوری و عملی آموزش انجام سونوگرافی و تفسیر نتایج آن را می‌آموزند و پس از طی امتحانات مرتبط، به‌عنوان رادیولوژیست صلاحیت حرفه‌ای انجام سونوگرافی به‌عنوان یک روش تشخیصی کسب می‌کند.


وی افزود: امروزه فلوشیپ‌های متعددی در رادیولوژی وجود دارد که علیرغم پیگیری‌های متعدد جهت راه اندازی آن، متاسفانه از طرف وزارت بهداشت در این مورد مقاومت زیادی وجود دارد، و عملا با توجه به پتانسیل خوبی که در این حیطه وجود دارد، متولیان سلامت، مردم را از آن محروم می‌کنند.


رادپور با بیان اینکه درخواست انجام سونوگرافی توسط پزشکان باید بر اساس منابع علمی و یا گایدلاین‌های کشور انجام شود، تصریح کرد: متاسفانه گایدلاین مدونی در کشور ما وجود ندارد.


این متخصص رادیولوژی در ادامه خاطرنشان کرد: با گسترش تکنولوژی، تجهیزات مرتبط با سونوگرافی هم پیشرفت های زیادی داشته است به همین دلیل جهت استفاده هر چه بیشتر از این تکنولوژی، آنرا به‌عنوان ابزار تشخیصی برای برخی رشته‌ها مانند متخصصان زنان در نظر گرفتند.


وی با تاکید براینکه بین ابزار و روش تشخیصی تفاوت وجود دارد، عنوان کرد: ابزار تشخیصی مانند گوشی پزشکی وسیله‌ای است که به قصاوت بالینی پزشک کمک می‌کند و پزشک هیچ وجهی بابت آن دریافت نمی‌کند اما در مقابل روش تشخیصی، استفاده از تجهیزاتی است که توسط پزشکان دارای صلاحیت حرفه‌ای، جهت کمک به تشخیص پزشکان بالینی، استفاده می‌شود و برای انجام دهنده آن مسئولیت قانونی و دریافت وجه در نظر گرفته شده است پس سونوگرافی برای همکاران زنان یک ابزار تشخیصی بدون دریافت وجه است و برای رادیولوژیست‌ها یک روش تشخیصی محسوب می‌شود.


رئیس انجمن رادیولوژی مازندران در ادامه با بیان اینکه باید برای استفاده متخصصان زنان از سونوگرافی نظارت وجود داشته باشد، یادآور شد: همیشه احتمال استفاده نادرست از ابزار تشخیصی، خطر خود ارجاعی ودریافت وجه...وجود دارد که باید نظارت کافی و موثر وجود داشته باشد ومتاسفانه تاکنون در زمینه نظارت کوتاهی فراوانی مشاهده می‌شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب