دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آبان 1395 - 19:02
مشاور وزیر بهداشت در امور طب سنتی خبر داد:

طب سنتی در خدمات سلامت ادغام می‌شود

مشاور وزیر بهداشت در امور طب سنتی از ادغام طب سنتی در خدمات سلامت خبر داد و گفت: قرار است به تمام دست‌اندرکاران نظام سلامت از بهورز تا پزشک متخصص خدمات استاندارد طب سنتی آموزش داده شود تا آنها بتوانند به بیماران و مراجعه‌کنندگان اصلاح سبک زندگی و کاهش مراجعه به مراکز درمانی را به کمک طب سنتی بیاموزند.
کد خبر : 132230

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمود خدادوست، مشاور وزیر در امور طب سنتی در نشست خبری که در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات در غرفه وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: طب سنتی ایران صرف نظر از اینکه قدمت چندین ساله دارد، جزئی از فرهنگ و تمدن ما است و با توجه به اینکه این طب در باورهای مردم ریشه دارد، از ظرفیت‌های بومی برای درمان استفاده می‌کند. درمان به کمک طب سنتی علاوه بر ارتقای اقتصاد مقاومتی و پدافند غیرعامل، منجر به ارتقای دانش بومی کشور می‌شود و در نهایت افزایش تولید گیاهان دارویی را در پی دارد.


وی با بیان اینکه به طور کلی تنوع اقلیمی 13 نوع است، گفت: ایران دارای 11 تنوع اقلیمی است که می‌تواند حدود 2هزار و 300 تا 2هزار و 500 نوع گیاهان دارویی را تولید، پرورش و کشت کند.


مشاور وزیر بهداشت در امور طب سنتی با تاکید بر اینکه اصلاح سبک زندگی مهم‌ترین پیام طب سنتی است، عنوان کرد: بهره گرفتن از خدمات طب سنتی علاوه بر اصلاح سبک زندگی، منجر به کاهش مراجعات غیرضروری به مراکز درمانی می‌شود. به همین دلیل، وزارت بهداشت در نظر دارد طب سنتی را در نظام سلامت ادغام کند. یعنی به تمام دست‌اندرکاران نظام سلامت خدمات طب سنتی را بیاموزد.


وی افزود: بر این اساس تمام دست‌اندرکاران نظام سلامت از بهورز تا پزشک متخصص، خدمات استاندارد طب سنتی را می‌آموزند و به مراجعه‌کننده و بیماران آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهند تا سبک زندگی و مراجعه مکرر به مراجع پاراکلینیکی کاهش پیدا کند.


خدادوست در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: اکنون برخی از کشورها از قبیل اتریش، چین، اسپانیا و غیره اعلام آمادگی کرده‌اند که تا سمینارها، کارگاه‌های آموزشی و غیره طب ایرانی حضور داشته باشند و بتوانند این خدمات را به کشور خود معرفی کنند که اکنون برخی از پزشکان اتریشی برای گذراندن طب سنتی ایرانی به کشور ما سفر می‌کنند که این امر می‌تواند به جهانی شدن طب سنتی کمک کند.


وی با بیان اینکه طب سنتی ایرانی گمنام نیست و تمام دنیا با توانمندی‌های این طب آشنا است، گفت: اکنون در 10 دانشگاه علوم‌پزشکی به بهورزها که مدیریت خانه‌های بهداشت را برعهده دارند، طب سنتی ایرانی آموزش داده شده تا بتوانند درمان خانگی و اصلاح سبک زندگی را به مردم بیاموزند.


در ادامه این نشست خبری، دکتر علیرضا عباسیان، معاون تعالی طب سنتی وزارت بهداشت ادامه داد: غنی‌ترین طب سنتی دنیا به ایران اختصاص دارد و کشور ما با داشتن 13هزار جلد منبع طب سنتی توانسته بیشترین مرجع و منبع برای این طب را داشته باشد.


وی افزود: متاسفانه خطری طب سنتی کشور را تهدید می‌کند و آن این است که برخی کشورها این خدمات را به نام خود زده و آن را به دنیا معرفی می‌کنند؛ برای مثال هندی‌ها، طب ایرانی را به عنوان طب یونانی می‌شناسند و آن را به دنیا معرفی کردند که اگر ما هرچه سریع‌تر نسبت به شناساندن طب سنتی ایرانی در دنیا اقدام نکنیم، ممکن است سایر کشورها خدمات ما را به نام خود بزنند و آن را به جهانیان معرفی کنند که البته برخی کشورها مانند کره نیز به این درد مبتلا شده است.


معاون تعالی طب سنتی وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: طب سوزنی یکی از روش‌های درمانی دیرینه کشور کره است که اکنون چین این طب را به اسم خود به دنیا معرفی کرده و تمام دنیا طب سوزنی را طب رایج کشور چین می‌دانند که اگر ما نیز در این خصوص به موقع وارد عمل نشویم، ممکن است طب دیرینه و تاریخی ما به نام سایر کشورها ثبت شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته