نرمافزار آندرویدی «nanotube maker» توسط محقق دانشگاه مشهد طراحی شد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، نرمافزار آندرویدی «nanotube maker» توسط محقق دانشگاه فردوسی مشهد طراحی شد و در دسترس قرار گرفت. این نرمافزار بر مبنای بخشی از پایاننامه دکتری محقق دانشگاه فردوسی مشهد که به تائید ستاد توسعه فناوری نانو رسیده است، طراحی شده است. هدف از ارائه این نرمافزار استفاده از یک الگوریتم ابداعی، با قابلیت تولید انواع نانولولهها بدون محدودیت در نوع ساختار است.
گام اول در بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی نانوساختارها با استفاده از روش محاسبات عددی، محاسبه مکان اتمها و نحوه قرارگیری آنها در ساختار مورد نظر است. انجام این محاسبه در ساختارهای دو بعدی (نانوصفحات) و تکبعدی (نانوریبونها) بسیار ساده است و به صورت دستی انجام میشود، اما تبدیل این مختصات به فضای سه بعدی و محاسبه مختصات مکان اتمها در دیواره نانولولهها کاری دشوار است و گاهی انجام این محاسبات به صورت دستی ممکن نیست، از این رو این نرمافزار با هدف تولید انواع نانولولهها با استفاده از یک الگوریتم ابداعی، طراحی شده است.
از ویژگیهای این نرمافزار، بررسی خواص انواع نانولولههای کربنی، نانولولههای گرافاین، نانولولههای گرافدین، نانولولههای پنتا گرافن، نانولولههای بوروفین، نانولولههای ژرمانین با استفاده از مختصات نانولوله محاسبه شده است. مراحل تولید نانولولهها در بخش راهنمای نرمافزار، به صورت گام به گام توضیح داده شده است.
قابل ذکر است این نرمافزار مناسب پژوهشگرانی است که در زمینههای نانومحاسباتی فعالیت میکنند و در رشتههای فیزیک، شیمی و مهندسی کاربرد دارد. علاقهمندان میتوانند این نرمافزار را از طریق این لینک تهیه کنند.
انتهای پیام/