دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 فروردين 1394 - 11:10
یک متخصص کودکان:

حدود 15 درصد نوزادان به صورت مادرزادی دچار «فتق ناف» می‌شوند

یک متخصص کودکان با بیان اینکه حدود 15 درصد نوزادان به صورت مادرزادی دچار «فتق ناف» می‌شوند، گفت: فتق ناف معمولا تا یکسالگی به صورت خود به خودی بهبود می‌یابد اما در صورتی که این ناهنجاری تداوم یافت و یا منجر به بروز علائم شد باید حتما به پزشک مراجعه کرد.
کد خبر : 13074

دکتر اکبر کوشانفر در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره بروز فتق ناف در نوزادان و علائم آن گفت: فتق به علت مختصر جدا شدن عضلات شکم و یا پارگی قسمتی از دستگاه گوارش (روده) ایجاد می‌شود که به صورت برآمدگی کوچک دیده می‌شود که 10 الی 15 درصد نوزادان به آن مبتلا هستند و معمولا بعد از یکسالگی به صورت خود به خود بهبود می‌یابد.


وی با بیان اینکه فتق ناف با گریه و وارد شدن فشار به شکم نوزاد بزرگ‌تر می‌شود، افزود: متاسفانه گاهی قسمتی از روده کوچک این نوزادان بر اثر فشار وارد شده گره می‌خورد و دچار عفونت می‌شود که این مساله بسیار خطرناک است و نوزاد دچار علائمی مانند تب، استفراغ و درد شکمی بسیار شدید می‌شود که در این صورت باید سریعا جراحی را انجام داد.


این متخصص کودکان با تاکید براینکه معمولا فتق ناف بعد از یکسالگی نوزادان بهبود می‌یابد، عنوان کرد: در صورتی که این بیماری بعد از یکسالگی تداوم داشته باشد و حال عمومی نوزاد نیز خوب باشد برای درمان باید یک جراحی بسیار ساده انجام داد.


کوشانفر در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: بروز این بیماری در نوزادان هیچ گونه ارتباطی به دوران بارداری و نوع تغذیه مادر ندارد بلکه یک ناهنجاری مادرزادی است که در برخی کودکان دیده می‌شود.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت: به خانواده‌ها توصیه می‌شود به هیچ عنوان از فتق بند استفاده نکنند زیرا این مساله موجب انسداد تنفس کودک می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب