مخالفت سازمان غذا و دارو با شیر فلهای/ واردات گوشت بوفالو نخواهیم داشت
به گزارش گروه اجتماعی آنا، مهدی خلج در نشست خبری «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره» گفت: گوشت بوفالو از نظر کیفیت تغذیه، کمی از گوشت گاو و گوسفند بهتر است و گوشت آن در کشور تولید و مصرف هم میشود.
وی با بیان اینکه طی سالهای قبل گاهی تا چند صد هزار تن گوشت بوفالو به کشور وارد شده، گفت: محمولههای وارداتی گوشت بوفالو طی سال گذشته در کشور بسیار کم بوده و مجوز واردات آن در سال گذشته داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: هند از نظر وضعیت بیماری جنون گاوی در دامها، بر اساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت دام جزو کشورهای قابل اغماض یعنی در حد کشورهای پیشرفتهای مانند استرالیا است.
رئیس سازمان دامپزشکی در مورد آلوده بودن این گوشتها به انگل سارکوسیست نیز گفت: این انگل در کشور ما نیز وجود دارد و با نظارتهای بهداشتی این مشکل حل میشود. با دامپزشکی هند مکاتباتی داشتهایم تا اگر همه الزامات سختگیرانه ما را رعایت نکنند واردات گوشت بوفالو نخواهیم داشت.
خلج افزود: گوشتهای بوفالو در نهایت برای تهیه فرآوردههای گوشتی حرارت دیده مانند سوسیس و کالباس استفاده میشوند.
اختلاف نظر در مورد استفاده خمیر ترش
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: خمیر ترش اجازه ورود به محصولات غذایی را ندارد اما همواره تخلفاتی در این زمینه وجود داشته است.
وی افزود: برخی تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی از مواد مشابه خمیر ترش استفاده میکنند چون استفاده از برخی اندامهای مرغ در این فرآوردهها مجاز است اما خمیر ترش مجاز نیست.
دیناروند تصریح کرد: برخی تولید کنندگان با اصلاحاتی میتوانند سلامت خمیر ترش را ارتقا دهند.
مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی نیز در این باره گفت: اقدامات قانونی، علمی و بهداشتی درباره تولید خمیر مرغ اعمال میشود و حتی استانداردهای آن فراتر از استانداردهای اتحادیه اروپا است.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: وزارت بهداشت با شیرفلهای موافق نیست و جهاد کشاورزی آن را باید نظارت کند.
انتهای پیام/