دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 فروردين 1394 - 14:23
معاون بهداشت وزیر بهداشت :

سیگار شکست‌مان داده است

معاون بهداشت وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: سال گذشته برای مبارزه با دخانیات کارهای زیادی انجام شد اما تزویر، دروغ و تهمت و تلاش واردکنندگان، تولیدکنندگان، قاچاقچیان و عرضه کنندگان سیگار بر مثلث سلامت، وزارت بهداشت و رسانه پیروز شد.
کد خبر : 12988

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی اکبر سیاری در نشست ایمنی غذا از مزرعه تا سفره افزود: نتیجه این پیروزی، 65 هزار مرگ و دود شدن 10 هزار میلیارد تومان پول در امسال خواهد شد.


وی تاکید کرد: باید برای مبارزه با سیگار تلاش کنیم؛ سال گذشته تصمیم داشتیم مالیات سیگار را افزایش دهیم، نتوانستیم، باید همت کنیم که تلاش‌ها امسال به نتیجه برسد.


آلودگی مواد غذایی


آلودگی مواد غذایی موجب بروز 200 بیماری از اسهال گرفته تا سرطان می‌شود. سالانه دو میلیون نفر در جهان به این علت، جان خود را از دست می‌دهند که اغلب آنان را کودکان تشکیل می‌دهند.


وی خاطرنشان کرد: آلودگی مواد غذایی مربوط به مواد بیولوژیک، ویروس، قارچ، انگل و مواد شیمیایی و فلزات سنگین است که این آلودگی‌ها در مزرعه، در مسیر حمل و نقل و در تولید و صنعت اتفاق می‌افتد.


وی ادامه داد: علاوه بر وزارت بهداشت، تولیدکنندگان، عرضه کنندگان و مصرف کنندگان مواد غذایی باید نسبت به آلاینده‌های این محصولات آگاه و نگران باشند و رسانه‌ها در این بین بزرگ‌ترین نقش را دارند.


سیاری با اشاره به آلودگی شیرخشک در چین در سال 2011 و فوت 83 هزار کودک در پی آن، گفت: امسال باید روی رژیم غذایی سالم کار کنیم؛ رژیم غذایی سالم به معنای حذف مصرف سه ماده سفید شکر، نمک و هروئین است؛ سالانه 500 تن تریاک تولید و 450 تن آن در ایران مصرف می‌شود.
اصلاح استاندارد مصرف نمک در نان و پنیر


معاون وزیر بهداشت گفت: ایرانی‌ها روزانه 10 تا 12 گرم نمک مصرف می‌کنند درحالی که باید پنج گرم نمک مصرف شود؛ استاندارد نان با همکاری سازمان استاندارد اصلاح شده اما هنوز اجرا نشده است.


وی افزود: استاندارد پنیر نیز اصلاح شده که امیدواریم امسال عملیاتی شود. بسیاری از مواد غذایی صنعتی مانند رب یا تن‌ها، نمک زیادی دارند.


به گفته این مقام وزارت بهداشت، با مصرف 320 گرم نان در روز معادل پنج گرم نمک دریافت می‌کنیم که با دو گرم نمک پنیر، هفت گرم می‌شود و پس از آن نیز در روز از نمکدان استفاده می‌کنیم.


علی اکبر سیاری همچنین گفت: قند پنهان موسوم به مونو ساکارید و دی ساکارید در نوشابه، عسل و میوه‌ها وجود دارد. حداکثر استاندارد مصرف قند دی ساکارید در روز 25 گرم یعنی شش قاشق مرباخوری است در حالی که با خوردن نوشابه تمام این 25 گرم را دریافت می‌کنیم.


وی درباره نوشابه‌ها گفت: کف استانداردها در نوشابه تعیین شده اما سقفی برای آن گذاشته نشده بود که امسال تعیین شده و شرکت‌های تولید نوشابه قول داده‌اند که 10 درصد از رقم این سقف‌ها کمتر از قند استفاده کنند؛ دو برند نوشابه این کار را انجام داده و امیدواریم بقیه برندها نیز امسال این مساله را رعایت کنند.


معاون وزیر بهداشت درباره روغن نیز گفت: روغنی که در کشور مصرف می‌شود دارای دو اشکال بوده یعنی دارای روغن اسید ترانس چرب و اسید چرب اشباع است درحالی که نباید روغن اسید ترانس چرب داشته و اسید چرب اشباع آن نیز باید کم باشد بنابراین در حال تلاش برای اصلاح دو استاندارد هستیم تا این موارد رعایت شود.


وی درباره نظارت وزارت بهداشت در ایام نوروز گفت: تیم‌های نظارتی وزارت بهداشت طی ایام نوروز از اماکن عمومی، اماکن تهیه و تولید غذا و رستوران‌ها، 9 هزار مورد بازرسی داشت که دو هزار مورد آن به دادگاه ارجاع داده و 300 مغازه بسته شد.


این مقام افزود: امسال نظارت‌های بهداشتی تشدید خواهد شد که برای آن شش هزار بازرس داریم و ابزار بازرسی مانند خودرو و سامانه پاسخگوی 1490 فعال است.


به گفته وی، 32 هزار رستوران، مواد غذایی به مردم عرضه می‌کنند که چهار هزار و 500 رستوران را تاکنون بررسی کرده‌ایم تا به آنان براساس کیفیت بهداشت و رعایت استانداردها و سالم بودن غذاها، گواهینامه سه سیب، دو سیب و یک سیب اعطا شود.


سیاری در این باره افزود: مردم دو هزار بار با سامانه پاسخگوی 1490 تماس گرفتند که 95 درصد این تماس‌ها منجر به نتیجه شد.


معاون وزیر بهداشت در مورد محصولات ارگانیک نیز گفت: محصولات ارگانیک چون سود بالایی دارد، تقلب زیادی در آن وجود دارد.


اگر بازار محصولات ارگانیک در کشور کنترل نشود تقلب زیادی در آن وجود خواهد داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب