رهنمای رودپشتی: چالشهای گذشته، امروز در دانشگاه آزاد اسلامی دیده نمیشود
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فریدون رهنمای رودپشتی، معاون برنامهریزی و امور اقتصاد دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم با قدردانی از معاونان و مسئولان برنامهریزی گفت: «شکلگیری حوزه برنامهریزی از دستاوردهای دکتر میرزاده است. او با تجربهای که در برنامهریزی کلان کشور داشت، معاونت برنامهریزی را در دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی کرد.»
رهنمای رودپشتی گفت: «معاونت برنامهریزی دانشگاه آزد اسلامی 4 حوزه ماموریتی دارد. اولین حوزه، حوزه تشکیلاتی و سازمانی است که در این زمینه سازماندهی، ساماندهی، شرح وظایف، بررسی فرآیندها و مهندسی ساختار پیگیری میشود. بررسی بودجه و هزینهها حوزه دوم ماموریت است که پیشبینی بودجه سالانه، نظارت و پایش بودجه و همچنین مصرف آن برآورد و بررسی میشود.»
او افزود: «آموزشهای کوتاهمدت و توانبخشی نیروی انسانی دانشگاه آزاد اسلامی ماموریت سوم معاونت برنامهریزی این دانشگاه است. ما با آموزشهای کوتاهمدت برای همکاران در داخل و خارج دانشگاه آنها را توانمند میکنیم، همچنین دورههای کوتاهمدت آموزشی نیز در واحدها برای دانشجویان و همه افرادی که متقاضی این دورهها باشند، برگزار میشود.»
معاون برنامهریزی و امور اقتصاد دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «معاونت برنامهریزی دانشگاه به صورت مدون و روشن امور اقتصاد دانشبنیان را دنبال میکند. این معاونت با برنامهریزی و دیدگاه متفاوت و همچنین آیندهشناسانه قصد دارد از طریق اقتصاد دانشبنیان وابستگی دانشگاه را به شهریه کاهش دهد.»
او با ارائه گزارشی از عملکرد معاونت برنامهریزی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «زمانی که دکتر میرزاده مسئولیت این دانشگاه را قبول کرد، دانشگاه آزاد اسلامی با چالشهای زیادی روبهرو بود اما با راهاندازی معاونتبرنامهریزی و همچنین تدوین و تصویب برنامه راهبردی دانشگاه چالشها کاهش پیدا کرد.»
رهنمای رودپشتی به چالشهایی که در گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشت اشاره کرد و گفت: «دو هزار میلیارد تومان بدهی، به کارگیری نیروی انسانی بدون مجوز و مازاد، پراکندگی و نیود انسجام واحدها، واحدهای زیانده و همچنین 99 درصد وابستگی به شهریه از جمله چالشهای دانشگاه آزاد اسلامی بود که با برنامهریزیهای جدید امروز در این دانشگاه دیده نمیشود.»
او به همکاری معاونت برنامهریزی با معاونتهای دیگر دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «ما توانستیم در حوزه تشکیلاتی نظام جامع مدیریتی را استقرار دهیم که مبنای تصمیمگیری مدیران دانشگاه قرار گرفت. از طرفی طبقهبندی مشاغل انجام شد که سندی برای همه ماموریتها در حوزههای مختلف دانشگاه بود. نمودار سازمانی دانشگاه نیز بازنگری و همچنین اصلاح فرآیندها آغاز شد. دانشگاه آزاد اسلامی سند مستقل آمایش سرزمینی را تدوین کرد که امروز برنامه راهبردی دانشگاه در چهارچوب آن سند قرار گرفته است، امروز انضباط برنامهای در دانشگاه حاکم است.»
رهنمای رودپشتی به آموزشهای کوتاهمدت اشاره کرد و گفت: «با توانمندسازی نیروی انسانی و افزایش آموزشهای کوتاهمدت و همچنین نگاه آیندهشناسانهای که به اقتصاد دانشبنیان وجود دارد و برنامههای مرتبط با آن، چالشهای روبهرو به حداقل میرسد.»
او افزود: «ما باید این سازمان را چابکتر از گذشته اداره کنیم و در رابطه با نیروی انسانی مدیریت داشته باشیم و با مدیریت هزینهها و انضباط بودجهای کاری جهادی و فرهنگی انجام دهیم. باید تلاش کنیم مهارت همکاران بالا رود و منابع درآمدی از شهریه کاهش یابد تا بتوانیم بر روی منابع دیگر برنامهریزی کنیم. حوزه برنامهریزی در دانشگاه آزاد اسلامی جوان است و نیاز به حمایت دارد تا به جایگاه خودش برسد. ایجاد هماهنگی، برگزاری نشستهای تخصصی و شوراهای برنامهریزی میتواند به این امر کمک کند. انتظارات سازمان مرکزی از معاونان و مسئولان برنامهریزی دانشگاه اهتمام جدی برای امر برنامهریزی و کار با عشق و علاقه در دانشگاه است.»
او در پایان افزود: «این دانشگاه یک پدیده بیبدیل انقلاب اسلامی است و نیاز به توجه و پشتیبانی دارد تا بتوانیم حوزه برنامهریزی را به عمل برسانیم.»
در ادامه این مراسم چند نفر از معاونان برنامهریزی دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهادها و سوالات خود را با رئیس دانشگاه و معاون برنامهریزی دانشگاه در میان گذاشتند.
انتهای پیام/