شایعترین سرطانهای دهان/ لزوم غربالگری سلامت دهان توسط دندانپزشکان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر آرزو علائی افزود: به همین منظور دندانپزشکان عمومی باید با علائم بیماریهای دهان به خصوص سرطانهای سر و گردن آشنایی داشته باشند.
وی با بیان اینکه سرطان میتواند به شکلهای متعددی بروز یابد، افزود: هر نوع زخم مزمنی که به درمانهای مختلف جواب نداده باشد، یا هرگونه تغییر رنگ یا قرمزی که بیدلیل باشد، یا ضایعهای که به صورت یک چلاک سفید در مخاط دهان باشد که اگر با گاز استریل آن را پاک کنیم پاک نشود، یا برجستگی در دهان که به درمانهای مختلف پاسخ ندهد یا برعکس یک ضایعه فرو رفته در بافت نرم یا سخت باشد که حتی ممکن است دندانپزشکان ممکن است در لمس متوجه آن نشوند میتواند نشانهای از سرطان دهان باشد.
علائی گفت: بنابراین دندانپزشکان موظفند تمام بیماران خود را در نور کافی از این لحاظ بررسی کنند.
وی افزود: متاسفانه در کشور ما سن بروز سرطان نسبت به کشورهای دیگر پایینتر آمده که مقداری از آن به دلیل تغییرات ژنتیکی و مقداری نیز به دلیل استعمال دخانیات است.
علائی به نقش دخانیات در بروز سرطانهای دهانی اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان میدهد سیگار و قلیان که متاسفانه در بین جوانان شیوع زیادی یافته، تاثیر زیادی در بروز سرطانها به ویژه سرطان دهان دارد.
وی ادامه داد: بنابراین معاینه دورهای بیماران توسط دندانپزشکانی که دوره کافی برای این کار دیده باشند، بسیار کمک کننده است تا بتوان غربالگری کنیم تا بیماران را در مراحل اولیه درمان کرده و یا به متخصصان بیماریهای دهان ارجاع دهیم تا درمان بیماری در مراحل اولیه و بدون اتلاف وقت انجام شود.
علائی خاطرنشان کرد : بسیاری از بیماران پس از متوجه شدن بیماری خود نمیدانند که باید به چه تخصصی مراجعه کنند و دچار سردرگمی میشوند و از مطبی به مطب دیگر میروند و به همین دلیل زمان طلائی برای درمان را از دست میدهند.
وی بر لزوم اطلاع رسانی در مورد رشته تخصصی بیماریهای دهان و دندان را در سطح رسانهها اشاره کرد و گفت: علاوه بر عموم مردم برخی پزشکان نیز اطلاع کافی در مورد این رشته و خدمات آن ندارند که باید در این زمینه اطلاع رسانی شود.
علائی در مورد شایعترین سرطانهای دهان عنوان کرد: در افراد سیگاری شایعترین سرطانها در لب و کف دهان بروز میکند اما در افراد غیرسیگاری در گونه، مخاط زبان و کام نرم بیشتر شایع است.
وی با تاکید بر افزایش آگاهی پزشکان در مورد سرطانهای دهان گفت: وزارت بهداشت برای این منظور میتواند دورههای بازآموزی در این زمینه راه اندازی کند و یا یک واحد درسی برای دانشجویان پزشکی قرار دهد تا این خلا برطرف شود.
دبیر مشاور علمی بخش بیماریهای دهانی این کنگره یادآور شد: در این کنگره تلاش میشود سطح آگاهی دندانپزشکان در این زمینه افزایش یابد به همین منظور پنلی با عنوان پانل بیماریهای دهان شامل سرطان های سر و گردن، تکنیکهای بیوپسی و ضایعات برجسته شایع برگزار میشود.
بر اساس این گزارش، یازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران از 21 تا 24 دی ماه در سالن همایشهای برج میلاد برگزار میشود.
انتهای پیام/