فنایی: فرهنگ تماشاچی نداریم/ داوران جوان بهدرد بازیهای بزگ نمی خورند
به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، محمد فنایی ناظر دیدار جنجالی استقلال خوزستان و پرسپولیس بود. مسابقهای که در پایان آن اتفاقات بسیار تلخی رخ داد و تماشاگران با پرتاب سنگ به سمت همدیگر روی سکوها مجروحیتهای شدیدی را رقم زدند. آن هم در شرایطی که این بازی با تساوی به پایان رسید. نتیجهای که به موجب آن هر دو تیم به یک امتیاز رسیدند.
فنایی درباره اینکه چه راهحلی برای عدم تکرار مشکلاتی که در ورزشگاه غدیر رخ داد، دارد و آیا آن را در اختیار کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال گذاشته است، گفت: «ببینید من جلسات بسیار زیادی با هیاتهای استانهای مختلف کشور که در آن رقابتهای لیگ برگزار میشود برگزار کردهام اما وقتی خروجی جلسه ما اجرایی نمیشود، درحقیقت ما وقت خود را هدر دادهایم چرا که جلسات ما تاثیرگذار نیست. آقایان باید خودشان در شهرستانها مشکلات سنگپرانیها را حل کنند.»
وی ادامه داد: «حالا که خود مسئولان استانها نمیتوانند، مشکل استادیومها را حل کنند باید کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به طور کامل وارد عمل شود تا دیگر مشکلاتی همانند دیدار استقلال خوزستان و پرسپولیس را شاهد نباشیم. هر چند ما 15 سال است که لیگ حرفهای داریم و در خیلی زمینهها مدعی هستیم اما در کار اجرایی ضعیف عمل میکنیم. بهتر است برویم و نظم و انضباط را از خارجیها یاد بگیریم.»
او خاطرنشان کرد: «من گزارش کامل خود را به کمیته انضباطی فدراسیون دادم و آنها باید برخورد قاطعی با عوامل برگزار کننده دیدار استقلال خوزستان و پرسپولیس داشته باشند. چطور در گزارشی که به دست من رسیده، نوشته 11 هزار بلیط فروخته شده است اما در استادیوم غدیر ما 25 هزار بلیط را میبینیم. این 14 هزار نفر چگونه وارد استادیوم شدند یعنی آنجا اشخاصی نبودند که ورود افراد مختلف به استادیوم را کنترل کنند. در مسابقات فوتبال خارجی تمامی ورزشگاهها شماره صندلی ندارند و بلیطها را بر همان اساس میفروشند. اگر تماشاگری برایش کاری پیش میآید و به آن بازی نمیرود صندلی او خالی میماند و کسی جایش نمینشیند چون خودش صندلی مخصوص به خودش را دارد اما در ایران درآمدزایی کذایی موجب ورود هزاران نفر به داخل استادیوم میشود.»
کارشناس داوری فوتبال در واکنش به این مسئله که قضاوتهای تاثیرگذار داوران در رخ دادن چنین اتفاقات تلخی موثر است، تصریح کرد: «من هم قبول دارم که داوران ما گاها دچار اشتباهاتی میشوند که نتیجه بازی را تغییر میدهد اما آیا این موضوع باید باعث شود که ما به همدیگر صدمه بزنیم. ما باید بپذیریم که فرهنگ تماشاچی را نداریم. برای تماشاگران ایرانی جا انداختهاند که وقتی تیمت نتیجه نمیگیرد اول از همه باید به دنبال ضعف داوری باشی. خوب مربی و بازیکن هم همچون داور دچار اشتباه میشوند. چرا با صبر و تحمل به این موضوع نگاه نمیکنیم. داور اشتباه کرده و عمدی هم نداشته است. نباید به واسطه آن بدترین الفاظ را نثار او کنیم و بعد هم به خودمان لطمه بزنیم.»
فنایی تاکید کرد: «کمیته داوران و و دپارتمان داوری باید دقت نظر بیشتری در چیدمان داوران خود در دیدارهای لیگ برتر داشته باشد. وقتی یک داور جوان برای دیداری بزرگ انتخاب میشود عملا به خود آن داور صدمه زدهایم. جوانگرایی ارزنده است اما باید با حساب و کتاب باشد. ضمن اینکه باید بپذیریم که داوری در کشور ما حاشیه امنیت ندارد. حتی اگر از خارج از ایران هم داور بیاوریم بدون نظم و دادن فرهنگ به تماشاچی به نتیجه نمیرسیم.»
انتهای پیام/