دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1395 - 16:25
دبیر علمی دومین کنگره بین المللی انجمن روماتولوژی ایران:

داروهای کورتونی احتمال بروز پوکی استخوان را افزایش می‌دهد

دبیر علمی دومین کنگره بین المللی انجمن روماتولوژی ایران یکی از شایع‌ترین فاکتور خطر ابتلا به پوکی استخوان را مصرف داروهای استروئیدی و یا کورتون عنوان کرد و افزود: این داروها می‌تواند فرد را مستعد ابتلا به این بیماری کند.
کد خبر : 126850

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر انوشه حقیقی، دبیر علمی دهمین کنگره سالیانه و دومین کنگره بین المللی انجمن روماتولوژی ایران در آستانه برگزاری این کنگره که از فردا برگزار می‌شود، اظهار کرد: این کنگره به همت انجمن علمی روماتولوژی ایران به مدت سه روز و با حضور متخصصان روماتولوژی، اطفال، رادیولوژی، جراحان، ارتوپدها و سایر همکارانی که به نوعی مرتبط با مسائل و موضوعاتی که قرار است در این کنگره بحث شود برگزار می‌شود.


وی گفت: یکی از بیماری‌های شایع در روماتولوژی پوکی استخوان است که بیماری خاموش نام دارد و تا وقتی که فرد دچار عارضه‌ای مثل شکستگی استخوان نشود علائمی برای آن ایجاد نمی‌شود و خوشبختانه به دلیل تبلیغات زیاد رسانه‌های گروهی در مورد این بیماری، تعداد زیادی از افراد خودشان به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و درخواست سنجش تراکم استخوان می‌دهند.


انوشه ادامه داد: این بیماری بیشتر در سنین بالا دیده می‌شود به همین دلیل زنانی که یائسه می‌شوند و مردانی که در سنین بالای 65 سال قرار دارند باید از نظر ابتلا به این بیماری تحت بررسی قرار گیرند.


این فوق تخصص روماتولوژی یکی از شایع‌ترین فاکتور خطر ابتلا به پوکی استخوان را مصرف داروهای استروئیدی و یا کورتون عنوان کرد و افزود: این داروها می‌تواند فرد را مستعد ابتلا به این بیماری کند.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران روش تشخیص پوکی استخوان را سنجش تراکم استخوان به وسیله دستگاه دانسیتومتری عنوان کرد و یادآور شد: این دستگاه یک روش بسیار راحت و کم عارضه است و به وسیله این دستگاه یک نوع تصویربرداری انجام می‌شود که می‌توان تشخیص داد که فرد مبتلا به پوکی استخوان شده یا خیر.


وی گفت: مهم‌ترین عارضه پوکی استخوان شکستگی است که می‌تواند ایجاد شکستگی‌های خود به خود در ستون فقرات، گردن استخوان لگن و در ساعد دست شود و اینها می‌تواند برای فرد مشکلات عدیده‌ای را به همراه داشته باشد.


دبیر علمی دومین کنگره بین المللی انجمن روماتولوژی ایران توصیه کرد بهتر است مردم لبنیات زیاد استفاده کنند و برای اینکه توده استخوانی بالاتری داشته باشد از سنین پایین ورزش کنند زیرا ورزش اثر بسیار خوبی خواهد داشت و کمک می‌کند فرد در سنین بالاتر کمتر دچار پوکی استخوان شود و مصرف قهوه، نمک و نوشابه عواملی هستند که ریسک ابتلا به پوکی استخوان را بالا می‌برد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب