دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مهر 1395 - 14:00
به مناسبت روز ﺟﻬﺎﻧﯽ «ﻋﺼﺎی ﺳﻔﯿﺪ» در گفت‌وگو با آنا مطرح شد

راه‌اندازی مراکز تربیت مربی شغلی و اشتغال نابینایان

روز 15 اکتبر مصادف با 24 مهر در تقویم جهانی به نام روز عصای سفید نامگذاری شده است، تنها روزی که در سال به یاد نابینایان و حقوق از دست رفته آنان می‌افتیم. با توجه به این که نابینایان هم بخشی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند اما هنوز هم حقوق و مطالبات آنان مغفول مانده است و آنان از ابتدایی‌ترین نیازهای روزمره از جمله تردد آسان در شهر و اماکن عمومی محروم هستند حال بماند که مساله اشتغال و ازدواج و سایر مشکلات آنان از سوی مسئولان کشور بی پاسخ مانده است و همواره در حال دست و پنجه نرم کردن با این مشکلات هستند.
کد خبر : 125722

حسین نحوی نژاد، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در مورد آمار نابینایان و کم بینایان کشور به خبرنگار آنا گفت: 10.5 درصد از جمعیت معلولان شناسایی شده در کشور را کم بینایان و نابینایان تشکیل می‌دهند که 70 درصد نابینایی در کشور ناشی از بروز بیماری‌های مزمن از جمله ابتلا به آب مروارید، دیابت و فشار خون بالا و یا حوادث رانندگی به وجود می‌آید، همچنین 30 درصد نابینایی‌ها ناشی از مسایل ژنتیکی، مادرزادی و وراثتی است که می‌توان با انجام آزمایش‌های ژنتیک از بروز آن پیشگیری کرد.


وی افزود: هر سال با اجرای طرح بینایی سنجی کودکان 3 تا 6 سال سلامت بینایی حدود 80 درصد از کودکان مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد به طوری که کودکان از نظر تنبلی چشم مورد غربال سنجش می‌شوند زیرا تنبلی چشم در کودکی یکی از علل بروز کم بینایی و نابینایی در بزرگسالی می‌شود.


نحوی نژاد در مورد مراکز ارائه دهنده خدمات بینایی سنجی به مبتلایان تصریح کرد: هم‌اکنون حدود 600 کلینیک در کشور به صورت دولتی ارائه دهنده خدمات بینایی‌سنجی هستند که در صورت معاینه و غربال کودک مبتلا به تنبلی چشم به مراکز درمانی ارجاع می دهند.


معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در مورد مشکلات نابینایان اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از معابر و اماکن شهری برای نابینایان و معلولان مناسب‌سازی نشده است و روزانه شاهد بروز حوادث و سوانحی از قبیل افتادن در چاله و جوی آب هستیم. همچنین بسیاری از نابینایان امکان استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را ندارند و موضوع اشتغال نیز یکی دیگر از دغدغه‌های گروه نابینایان است زیرا علی رغم وجود قانون جامع حمایت از معلولان این موضوع از سوی نهادهای مختلف مورد توجه قرار نمی‌گیرد.


وی از راه‌اندازی مراکز تربیت مربی شغلی و اشتغال حمایت شده برای نابینایان و ناشنوایان کشور خبر داد و گفت: 10 مرکز در استان‌های تهران، مازندران، خراسان رضوی، فارس و آذربایجان شرقی راه‌اندازی خواهد شد و در سال‌های آینده با جذب اعتبار تعداد این مراکز را در کل کشور گسترش خواهیم داد همچنین با راه‌اندازی این مراکز و اشتغال نابینایان، آنان استعداد سنجی شده و شغل مناسب به آنان آموزش داده می‌شود.


نحوی نژاد در مورد اختصاص لوازم کمک توانبخشی به نابینایان تصریح کرد: سازمان بهزیستی در اختصاص برخی لوازم ساده مانند لوازم ضبط صدا، عصای سفید، عینک، ذره‌بین‌های درشت بین مشکلی ندارد اما متاسفانه در برخی از لوازم و تجهیزات مرتبط با فناوری نوین که به صورت نرم افزاری و گران هستند با مشکلاتی مواجه هستیم.


معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: برای حل بخشی از مشکلات گروه معلولان و نابینایان کشور نیازمند همکاری‌های بین بخشی هستیم تا در امر آموزش، پیشگیری، سلامت و مسایل فرهنگی اجتماعی به کمک سازمان بهزیستی آیند و از بروز مشکلات بیشتر و ابتلا افراد به بیماری‌های ژنتیکی جلوگیری کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب