لایق: خادم به تنهایی نمیتواند همه مشکلات را حل کند/ بهدنبال رفع فقر فنی کشتیگیرانمان هستیم
رضا لایق در واکنش به این مسئله که رسول خادم اجازه مصاحبه به همکاران خود در فدراسیون کشتی نمیدهد، به خبرنگار ورزشی آنا گفت: «چنین موضوعی اصلا مطرح نیست و رفاقت بسیار خوبی بین رسول خادم و تمامی اعضای فدراسیون وجود دارد. البته باید جلوی حرفهای بیهوده را گرفت و کم نیستند کسانی که نمیتوانند آرامش را در فدراسیون کشتی ببینند. الان همه اعضای فدراسیون آزاد هستند و میتوانند آزادانه صحبت کنند.»
او با بیان این نکته که تغییرات در تمامی فدراسیونهای کشتی دنیا صورت گرفته و این موضوع تنها مخصوص ایران نیست، اظهارداشت: «رسول خادم بنا بر نیازهایی که کشتی ایران بعد از المپیک داشت در پستهای مهم تغییراتی را به وجود آورد که لازمه کشتی ایران بود. این اتفاق در بین کشتیگیران ملیپوش هم صورت گرفته و برخی از آنها در المپیک بعدی در کنار تیم ملی نخواهند بود و جای خود را به جوانترها میدهند. در حوزه اداری هم ما نفرات جدیدی را جایگزین کردیم. من هم با پیشنهاد دبیری فدراسیون مواجه شدم و حالا مشغول به خدمت هستم.»
وی ادامه داد: «ما مربیان جدیدی را در راس تیمهای ملی قرار دادیم و چند مربی جوان هم در ردههای مختلف به کار گرفتیم تا آنها بتوانند زیرنظر بزرگان تجربهاندوزی کنند و در آینده به کشتی ایران خدمت کنند. یکی از این نفرات احسان لشگری است که پس از چند مصدومیتی که با آن مواجه شد، ترجیح داد تا در جرگه مربیان حضور داشته باشد. ما تنها تکلیف سرمربی جوانان را مشخص نکردیم که هفته آینده او را هم انتخاب میکنیم تا ترکیب تیمهای ملی کشتی ایران کامل شود.»
دبیر فدراسیون کشتی با قبول فقر فنی کشتیگیران ایرانی تصریح کرد: «تقریبا از 12 سال پیش فیلا کشتی را به سمت و سویی برد که کشتیگیران با هل دادن و بیرون انداختن رقیبان امتیاز بگیرند و برای همین فنون اصیل کشتی ایرانی از ملیپوشان جدا شد و آنها دچار فقر فنی در کشتیهای خود شدند. ما در چند سال اخیر در حوزه فنی کشتی به این نتیجه رسیدیم که کشتیگیران ما دچار ضعف در اجرای فنون شدهاند و زیبایی از کشتیهای ما تا حدودی گرفته شده است.»
او افزود: «برای رفع فقر فنی کشتیگیران خود از 2 سال پیش مجید ترکان که کشتیگیر صاحبکلاسی در دوران خودش بود را برای تیمهای پایه آوردیم. غلامرضا محمدی هم در تیمهای پایه به آیندهدارهای کشتی ایران کمک میکند و اخیرا با امیررضا خادم هم به توافق رسیدیم تا برای کشتیگیران نوجوان و جوان ما وقت بگذارد و آنها را تبدیل به کشتیگیرانی فنی کند. هدف ما حمایت از این مربیان خوب کشور است تا با درایت این عزیزان تفکر اجرای فنون در بین آیندهدارهای کشتی ایران شکل بگیرد و آنها با جسارت روی حریفان خود فنون مختلف را اجرا کنند.»
لایق درباره مشکلاتی که در لیگ کشتی وجود دارد و برخی ملیپوشان ترجیح می دهند در این مسابقات شرکت نکنند، عنوان کرد: «ما قبول داریم که باید رقابتهای لیگ مستمر باشد و شاهد این نباشیم که در طول 12 ماه سال تنها 2 ماه لیگ کشتی برگزار شود. اینکه ما به 2 ماه از سال اکتفا کنیم به کشتیگیران آنچنان که باید و شاید کمک نمیکند تا پیشرفت کنند. باید حمایتها بیشتر شود و برنامهریزیها به نحوی باشد که تیمهای بیشتری در رقابتهای لیگ کشتی حضور پیدا کنند ولی باید این نکته را هم به خاطر بسپاریم که جذب اسپانسرهایی که برای کشتی سرمایهگذاری کنند زیاد نیست و باید فضایی فراهم کنیم که آنها با رغبت بیشتری در امر تیمداری مشارکت کنند.»
دبیرفدراسیون کشتی خاطرنشان کرد:«ما باید آهسته آهسته لیگ کشتی را به سمتی ببریم که رقابتهای بیشتری را شاهد باشیم. البته ما شاهد این هستیم که قرار است رقابتهای لیگ جهانی کشتی برگزار شود. این موضوع بیانگر آن است که اتحادیه جهانی کشتی به سمتی رفته که میخواهد تمامی کشورها دارای لیگ کشتی شوند و کشتیگیران سراسر دنیا در این رقابتها شرکت کنند. البته در این میان باید به این نکته توجه داشته باشیم که کشتیگیران نمیتوانند دائما وزن کم کنند و برای مسابقه آماده شوند. این کار فشار زیادی به آنها میآورد و عمر ورزشیشان را کم میکند. به نظرم با گذر زمان و با جلسات مفیدی که گذاشته میشود تمامی این موارد حل و کشتی جذابیتهای لازم را به دست میآورد.»
لایق درباره حضور رسول خادم در اتحادیه جهانی کشتی و امتیازاتی که برای کشتی ایران دارد، عنوان کرد: «قطعا حضور خادم به سود ماست و در موارد مختلفی به نفع کشتی ماست اما به این معنا نیست که تمامی مشکلات کشتی ایران حل میشود. در اتحادیه کشتی و به خصوص در بخش داوران همواره لابیهایی صورت میگیرد که رسول خادم نمیتواند جلوی آنها را بگیرد ولی به مرور زمان کشتی دنیا به سمتی میرود که مشکلات در تمامی زمینهها کمتر میشود و ما شاهد آن خواهیم بود که عدالت بیشتری بین تمامی کشتیگیران جهان برقرار میشود.»
انتهای پیام/