آتش، زیر خاکستر فدراسیون به ظاهر آرام/ تمسخر و تهمت در فدراسیون تکواندو تمامی ندارد
به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، المپیک ریو برای تکواندوکاران پایان خوشی نداشت، سه مرد تکواندوکار ایرانی در حالی در مسابقات المپیک بر روی شیاپ چانگ رفتند که همه به کسب مدال خوش رنگ آنها امیدوار بودند اما در نهایت با ناکامی به پایان رسید. بعد از این ناکامی اتفاق تلخ تر در انتظار تکواندوی ایران بود. اختلافاتی که مدتها آتش زیر خاکستر بود با این ناکامی به اوج خود رسید و کار به جایی کشیده شد که خانواده تکواندو رو دروی هم قرار گرفتند.
اختلاف از زمانی به اوج خود رسید که محمد پولادگر رئیس فدراسیون تکواندو بعد از شکست مهدی خدابخش مقابل میلاد بیگی با مربیگری رضا مهماندوست صحبت هایی کرد که آتش اختلاف را در فدراسیون تکواندو به اوج خود رساند و هر کدام به دنبال بیانیه و جواب دادن به یکدیگر بودند.
مهماندوست به همراه شاگردش میلاد بیگی مدتهاست در زیر پرچم آذربایجان در مسابقات شرکت می کنند. در المپیک ریو دو ایرانی و مربیان ایرانی رودروی هم قرار گرفتند با این تفاوت که رضا مهماندوست و میلاد بیگی برای کشور همسایه به میدان رفتند و اتفاقا آن مسابقه هم با پیروزی تیم آذربایجان به پایان رسید و خدابخش از دور مسابقات حذف شد.
حضور رضا مهماندوست به عنوان سرمربی و میلاد بیگی به مزاج رئیس فدراسیون خوش نیامد و او بعد از این پیروزی گفت: «من متاسفم که در رسانههای ما از چند ماه قبل فضای سنگینی برای این رقابت به وجود آوردند و متاسفم برای کسانی که با پول مردم رشد کرده و مثل مزدور به کشورهای دیگر میروند و در رویداد بزرگ جلوی چشم مردمان ایران روبهروی یک هموطن میایستند. پول چقدر ارزش دارد؟ ما حاضریم جان خود را بدهیم تا مردممان شاد شوند. آیا پول اینقدر ارزش داشت که باعث ناراحتی مردم ایران شوند و کسی مزدوری کند؟ من اینها را هموطنان خودم نمیدانم.»
به کار بردن لفظ مزدور از طرف محمد پولادگر به رضا مهماندوست حواشی را دو چندان کرد و مهماندوست که حالا مربی ایرانی و آذربایجانی است به این اظهارات به شدت واکنش نشان داد و در بیانیه ای خطاب به رئیس فدراسیون تکواندو گفت: «با عرض سلام و ادب و احترام محضر مبارک و شریف ملت بزرگ ایران زمین. به استحضارهموطنان غیور و باشرف میرسانم در پی مصاحبه و لجن پراکنی بیشرمانه، رئیس فدراسیون تکواندو و تهمت و افترا به اینجانب و میلاد بیگی، باید به عرض برسانم کسی که دم از غیرت و عِرق ملی و وطن پرستی میزند در سال 1388 در اجلاس فدراسیون جهانی تکواندو در مصر با رئیس فدراسیون اشغالگر قدس، عکس یادگاری میاندازد. در آستانه بازیهای المپیک 2012 لندن، اینجانب را فقط به دلیل مطالبه حداقل حق و حقوقی که کمیته ملی المپیک برای فرزند بیمارم در نظر گرفته بود نه تنها پرداخت نکرد بلکه اخراجم کرد و بعد آن افتضاح را در المپیک به بار آورد و با وقاحت تمام از عملکرد ضعیف مدیریتی دفاع کرد در صورتی که در آن برهه زمانی میبایستی 2 مدال طلا کسب میکردیم. ملت شریف ایران، پولادگر در آن زمان بایستی به خاطر بیکفایتی و حرام کردن بیت المال محاکمه میشد ولی افسوس. ملت شریف ایران! استدلال پوسیده این آقا این است که بنده نمیبایستی به عنوان سرمربی تیم ملی آذربایجان روبروی تیم ایران مربیگری میکردم. اگر ایشان یک مقدار سواد ورزشی و شرافت انسانی داشت این درخواست را نمیکرد.»
تکواندو ایران علاوه بر ناکامی که در المپیک ریو رقم زد درگیر حواشی شد و به همگان نشان داد در این فدراسیون به ظاهر آرام اختلافات عمیق و ریشه داری وجود دارد، اختلافی که ناکامی ریو آن را علنی کرد و گویا پایانی هم ندارد. بعد از ناکامی در المپیک فدراسیون تکواندو و تیم ملی ایران که با مربیگری بیژن مقانلو در ریو حاضر شده بود مدتی در سکوت خبری به سر می برند و مقانلو هم که قراردادش با فدراسیون بعد از المپیک به پایان رسیده بود گویا هنوز مشخص نیست که باز هم با فدراسیون همکاری می کند یا خیر. بنابراین او تصمیم گرفته که کلاس هایی تحت عنوان آنالیز و تحلیل فنی مسابقات تکواندو در اصفهان برگزار کند. تبلیغ این کلاس ها در صفحات مجازی پر شده است و اولین کسی که به این موضوع واکنش نشان داد رضا مهماندوست بود.
مهماندوست که بارها صحبت های پولادگر را تهمت و افترا خوانده و از آنها آزرده خاطر شده بود حالا در اقدامی عجیب بیژن مقانلو را مورد تمسخر قرار داد.
بیژن مقانلو هم در گفت و گو با آنا در واکنش به اقدام مهماندوست گفت: «اتفاقات ریو با همه تلخی هایش به پایان رسید و گویا حالا که دعواهای دو طرف به پایان رسیده برخی همچنان به دنبال حاشیه سازی هستند. چندی پیش برخی از تکواندوکاران اصفهان به من پبشنهاد دادند که کلاسی تحت عنوان آنالیز سیستماتیک در تکواندو برگزار کنیم که در این کلاس دانش آموختگان تربیت بدنی و بزرگان تکواندو حضور دارند و هدف این است که رشته تکواندو هم مانند والیبال و فوتبال آنالیزرو داشته باشد و همین باعث می شود که از برخی خطاها در تکواندو جلوگیری شود. در حال حاضر بسیاری از کشورها این سیستم را دارند و از آن برای ارتقای تکواندو به نحو احسن استفاده می کنند.»
وی افزود: «اگر اتفاقاتی در المپیک ریو رخ داد و منجر به ناکامی تکواندوکاران شد مقصر اصلی من بودم و این موضوع را هم بارها عنوان کردم که من به عنوان مربی حاشیههای پنهان تیمم را ندیدم و از همین موضوع ضربه خوردم.اما این اتفاقات هر چه بود تمام شد و خاصیت ورزش این است که فراز و نشیب داشته باشد و این مسابقه هم تجربه خوبی برای من شد.اما نمی دانم چرا مهماندوست هنوز دست بردار نیست و با طرح برخی مسائل به دنبال حاشیه سازی بیشتر است. اگر مهماندوست مدعی است که در تکواندو حرف اول را می زد و مربی قابل قبولی است به طبع باید در رفتار و گفتارش هم دقت نظر داشته باشد. من به عنوان مربی مدتی در خدمت تیم ملی بودم و از سال 2000 تجربه مربیگری داشتم و دانش کافی در این زمینه دارم.»
اختلافات در فدراسیون تکواندو گویا تمامی ندارد و هر کدام به دنبال تخریب و تمسخر دیگری هستم. گویا این روزها اخلاق حلقه گمشده ورزش ایران شده و در فدراسیون به ظاهر آرام مشکلات ریشه داری وجود دارد که تنها نتیجه اش به ضرر تکواندو ایران خواهد بود.
انتهای پیام/