285 میلیون نفر در دنیا از نابینایی یا کم بینایی شدید رنج میبرند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ساره صافی، دانشجوی دکترای تخصصی پژوهش و دبیر اجرایی ویژه برنامههای روز جهانی بینایی، هدف از برگزاری این برنامهها را ارتقای آگاهی عمومی در راستای اهمیت پیشگیری از نابینایی و کم بینایی به ویژه در گروههای آسیب پذیر و افرادی دانست که تاکنون تحت مراقبتهای چشم پزشکی قرار نگرفتهاند.
وی اظهار کرد: هدف مهم دیگر بزرگداشت روز جهانی بینایی، جلب توجه سیاست گذاران بهداشت و درمان و ارائه کنندگان خدمات پزشکی به اهمیت برنامه های ملی پیشگیری از نابینایی است.
صافی عنوان کرد: در سراسر جهان حدود 285 میلیون نفر شامل 19 میلیون کودک از نابینایی یا کم بینایی شدید رنج میبرند. از این تعداد 39 میلیون نفر نابینا بوده و 246 ملیون نفر از کم بینایی متوسط و یا شدید رنج میبرند همچنین 90 درصد از افراد نابینا در کشورهای کم درآمد زندگی میکنند.
وی با بیان این مهم که 80درصد از کم بیناییها قابل درمان و یا قابل پیشگیری است، یادآور شد: حدود 90 درصد از کل افراد نابینا در سنین 50 سال و یا بالاتر هستند، در حالی که این گروه جمعیتی فقط 20 درصد جمعیت جهانی را شامل میشود، بنابراین با در نظر گرفتن افزایش جمعیت مسن در بسیاری از کشورها، تعداد افراد در معرض خطر کم بینایی ناشی از بالارفتن سن، افزایش خواهد یافت.
دبیر اجرایی ویژه برنامههای روز جهانی بینایی در ادامه شعار روز جهانی بینایی را «همه با هم برای سلامت چشمانمان بکوشیم» اعلام کرد و گفت: همه کسانی که به این خدمات نیازمند هستند بدون در نظر گرفتن وضعیت اجتماعی، اقتصادی، محل زندگی، جنسیت و سن، به مراقبتهای چشم پزشکی دسترسی داشته باشند.
گفتنی است، روز جهانی بینایی هرساله در دومین پنجشنبه ماه اکتبر(مصادف با 15 مهر) توسط انجمن بین المللی پیشگیری از نابینایی و سازمان جهانی بهداشت برگزار میشود.
انتهای پیام/