دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مهر 1395 - 10:42

عوامل افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه را بشناسید

سرطان سینه دومین سرطان شایع در بین زنان است، اما بسیاری از افراد از برخی علل متداول آن آگاهی ندارند.
کد خبر : 123827

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اگرچه بسیاری از افراد می‌دانند که بزرگ‌ترین ریسک ابتلا به سرطان سینه فاکتورهای پرخطری نظیر چاقی و داشتن سابقه خانوادگی این بیماری است، اما بسیاری از علل و رفتارهای پرخطر دیگر آگاهی ندارند. در ادامه به موارد افزایش دهنده ریسک ابتلا به این بیماری اشاره می شود.


۱- نوشیدنی الکلی


مصرف نوشیدنی‌های الکلی با افزایش ریسک سرطان سینه مرتبط است. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، زنانی که در روز الکل می‌نوشند در مقایسه با زنانی که اصلا نوشیدنی الکلی مصرف نمی کنند ۱.۵ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند. به گفته محققان، الکل موجب تغییر نحوه متابولیسم استروژن در بدن زنان می شود و در نتیجه میزان استروژن در خون افزایش می یابد. میزان بالای استروژن علت اصلی ابتلا به سرطان سینه عنوان می‌شود.


۲- بارداری در سنین بالا (یا بچه‌دار نشدن)


طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا، بارداری بعد از سن ۳۰ سال یا اصلا بچه‌دار نشدن، می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان سینه را در زنان افزایش دهد. طبق اعلام انستیتو سرطان ملی، بارداری موجب کاهش سیکل ماهانه زنان در طول زندگی شان می‌شود، در نتیجه تجمع استروژن در بدن کاهش می‌یابد. ریسک ابتلا به سرطان سینه در زنانی که یک فرزند دارند با بالارفتن سن افزایش می‌یابد. بعلاوه هرچقدر تعداد فرزندان یک زن بیشتر باشد، ریسک ابتلا به سرطان سینه کاهش می یابد.


۳- شیر ندادن به نوزاد


ارتباط بین شیردادن به نوزاد و سرطان سینه خیلی مشخص نیست، اما به عقیده محققان، شیر دادن به نوزاد تا حدودی ریسک سرطان سینه را کاهش می‌دهد. طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا، هر چقدر مدت زمان شیر دادن به نوزاد بیشتر باشد احتمال ابتلا به سرطان سینه کمتر خواهد بود. بازهم افزایش این ریسک ناشی از میزان استروژن در بدن زنان است.


۴- قرص‌های ضدبارداری


تا حدودی مصرف قرص بارداری خوراکی مطمئن است، اما مشخص شده است که برخی انواع آن موجب افزایش ریسک سرطان سینه در زنان می شود. طبق اعلام جامعه سرطان آمریکا، نوع تزریقی پروژسترون که هر ۳ ماه یکبار تزریق می شود، ریسک سرطان سینه را افزایش می‌دهد. بعلاوه، مطالعات نشان داده اند زنانی که قرص ضدبارداری خوراکی مصرف می‌کنند در مقایسه با زنانی که هرگز قرص مصرف نکرده‌اند تاحدودی در معرض ریسک ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.


۵- کار شیفت شب


تحقیقات نشان می‌دهد کار شیفت شب با افزایش ریسک سرطان سینه در زنان مرتبط است. به نظر می‌رسد این افزایش ریسک هم ناشی از هورمون‌هاست. به گفته محققان، این تاثیر ناشی از تغییر در میزان هورمون ملاتونین است، هورمونی که تحت تاثیر قرارگیری بدن در معرض نور است. محققان می‌گویند میزان نرمال ملاتونین در شب برای تنظیم تعداد هورمون‌های طبیعی از جمله استروژن مهم است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب