تشریح چالشها و برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی در سال ٩٤
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکترعلوی فاضل، معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص مسائل مطرح شده در این کمیسیون گفت: دکتر میرزاده در ابتدا چالش های 20 گانه دانشگاه آزاد اسلامی را که از ابتدای مدیریت خود با آن روبرو بوده است تشریح و بیان کرد که این چالش ها را شناسایی و برای همه این چالش ها برنامه مدونی در دانشگاه طراحی و اجرا کرده ایم و غالب برنامه های سال 94 بر مبنای حل این چالش ها و ارتقای کیفی دانشگاه تنظیم شده است.
علوی فاضل به برنامه های دانشگاه آزاداسلامی در سال 94 اشاره کرد و افزود: ارتقای کیفی فعالیت های دانشگاه در آموزش و پژوهش، کاهش وابستگی به شهریه، افزایش ماموریت گرایی، گسترش تحصیلات تکمیلی، افزایش فعالیت های دانش بنیان، اصلاح و تقویت نسبت و هرم هیات علمی با جذب 5 هزار عضو هیات علمی جدید با در نظر گرفتن بودجه بالغ بر 300 میلیارد تومان از مهمترین برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی در سال 94 است.
وی افزود: همچنین از محورهای فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی می توان به ارتقای مربیان دانشگاه برای تحصیل در مقطع دکتری، توسعه حوزه علوم پزشکی و اجرای فعالیت های فرهنگی ماندگار اشاره کرد.
یکی از موفقیت های دانشگاه تشکیل مرتب جلسات هیات امنا است
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بسیاری از تصمیمات کلان در استان ها به کمک هیات امنای استانی انجام می شود، گفت: دکتر میرزاده در این کمیسیون یکی از موفقیت های دانشگاه را تشکیل مرتب جلسات هیات امنای 31 استان و تهران بیان کرد، که حدود 700 نفر از فرهیختگان، دانشمندان و نخبگان کشور به عنوان اعضای هیات امنا ، اعضای کمیسیون دائمی و اعضای کمیته های نظارت هیات امنای استان ها با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری می کنند.
وی افزود: همچنین دکتر میرزاده گزارشی از سفرهای استانی خود که حداقل در هر ماه 2 سفر به استان ها دارند و از نزدیک در جریان امور واحدهای استانی قرار می گیرند، ارائه کرد.
برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی در جهت ارتقای شاخص های کیفی
علوی فاضل تاکید کرد: همانطور که دکتر میرزاده گفت، با توجه به اینکه توسعه تحصیلات تکمیلی را در دستور کار داریم، یکی از برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی در جهت ارتقای شاخص های کیفی در این بخش، جذب اعضای هیات علمی جدید است، که نسبت استاد به دانشجو را که در سال 93 یک/پنجاه و پنجم بوده است در سال 94 به یک/چهل و هفتم و در یک افق پنج ساله به یک/ سی و پنجم برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال 94 برنامه توسعه تحصیلات تکمیلی به گونه ای تنظیم شده است که درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی نسبت به کل دانشجویان دانشگاه آزاداسلامی از 27 درصد فعلی به 34 درصد افزایش پیدا کند.
تا مهر 94 هیچگونه افزایش شهریه نخواهیم داشت
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص افزایش شهریه گفت: دکتر میرزاده در این جلسه تاکید کرد، که تا مهر 94 هیچگونه افزایش شهریه نخواهیم داشت و افزایش شهریه بنا بر مصوبات هیات امنا به طور سالانه تعیین که در سال تحصیلی آتی صرفا 15 درصد شهریه متغیر دانشجویان فعلی و 15 درصد شهریه متغیر و پایه دانشجویان ورودی 94 خواهد بود.
وی افزود: همچنین گزارشی از مراکز رشد، شرکت های دانش بنیان و اجرای طرح شفا( شهرک های فناوری آزاد) که درراستای آن در هر استان یک شهرک فناوری خواهیم داشت ارائه شد.
دکتر علوی فاضل خاطرنشان کرد: از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه می توان به، در نظر گرفتن 15 درصد از بودجه ی دانشگاه برای امور پژوهش، 6 درصد برای امور ورزشی، فرهنگی و رفاهی، کاهش وابستگی به شهریه که امسال 16 درصد کاهش پیش بینی می کنیم و همکاری 70 هزار و 655 نفر عضو هیات علمی که 30 هزار نفرآنان به صورت تمام وقت هستند، اشاره کرد.
وی افزود: همانطور که مقام معظم رهبری در سند علم و فناوری ابلاغی فرمودند باید نیمی از درآمد ناخالص کشور از محل اقتصاد دانش بنیان تامین شود، که حرکت دانشگاه آزاداسلامی در همین راستا است.
در ادامه ی کمیسون نمایندگان مجلس نکاتی را بیان کردند و از گزارش جامع و مکتوب دانشگاه آزاداسلامی تشکر و این گزارش را نمونه ای برای سایر دستگاه های دولتی ذکر کردند.
همچنین، از توسعه تحصیلات تکمیلی، توجه و حمایت شرکت های دانش بنیان، اصلاح ساختار و چابک سازی دانشگاه، توسعه فعالیت های فرهنگی و کاهش 10 درصدی وابستگی به شهریه تشکر کردند.
در نظر گرفتن اعتبار از صندوق نوآوری کشور برای حمایت از فعالیتهای دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی
نمایندگان مجلس خواستار در نظر گرفتن اعتبار از صندوق نواوری کشور برای حمایت از فعالیت های دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی شدند.
همچنین، مهندس خسروی نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص توسعه تحصیلات تکمیلی گفت: توسعه تحصیلات تکمیلی عامل بهبود اشتغال در کشور بوده است، در استان خراسان 85 درصد دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه آزاد اسلامی شاغل هستند و کسانیکه با این توسعه مخالف هستند خوب است به این آمار و تحقیقات مراجعه کنند. از دانشگاه آزاد اسلامی می خواهیم که توسعه تحصیلات تکمیلی را که باعث بهبود شرایط نیروی انسانی می شود، بیشتر توسعه دهد.
گفتنی است، در پایان دکتر میرزاده به سوالات نمایندگان مجلس پاسخ داد و از نظرات آنان استقبال و تشکر کرد.
انتهای پیام/