بیانیه پایانی نشست فوقالعاده اوپک در الجزایر
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، کنفرانس سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، روز چهارشنبه (هفتم مهرماه) پس از یک نشست مشورتی در الجزیره، پایتخت الجزایر تصمیم گرفتند نشستی فوق العاده به ریاست محمد بن صالح الساده، وزیر صنعت و انرژی قطر، رئیس دوره ای این سازمان برگزار کنند.
کنفرانس اوپک به دلیل میزبانی الجزایر برای برگزاری صد و هفتادمین نشست فوق العاده اوپک، احترام و قدردانی عمیق خود را نسبت به عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهوری و عبدالملک سلال، نخست وزیر الجزایر ابراز داشت.
کنفرانس افزون بر این، از نورالدین بوطرفه، وزیر انرژی و معادن الجزایر به دلیل تلاش های خستگی ناپذیر و حمایت از رایزنی ها مداوم میان همه طرف های درگیر در آماده سازی این نشست ها تشکر کرد.
در عین حال، کنفرانس به بوطرفه که نخستین بار از زمان انتخاب به عنوان وزیر انرژی و معادن الجزایر و رئیس هیئت نمایندگی این کشور در نشست اوپک شرکت می کند تبریک گفت و از صالح خبری، وزیر پیشین انرژی و معادن الجزایر برای همکاری با اوپک، قدردانی کرد.
کنفرانس به گرمی حضور کشور گابن را در نشست وزارتی فوق العاده الجزایر برای نخستین بار از زمان پیوستن دوباره به اوپک در ماه ژوئیه و همچنین حضور جبارعلی حسین العیبی را در نشست فوق العاده اوپک نخستین بار پس از به دست گرفتن سکان وزارت نفت عراق، خوشامد گفت.
در ٢ سال گذشته، بازارهای جهانی نفت خام شاهد چالش های بسیاری بوده است که بخش عمده آنها ازسوی عرضه پدید آمده است؛ در نتیجه این شرایط، قیمت های جهانی نفت خام بیش از نصف کاهش یافته، در حالی که نوسان ها افزایش یافته است.
درآمد کشورهای صادرکننده نفت و شرکت های نفتی به طور قابل توجهی کاهش یافته و این شرایط جایگاه مالی آنها را تحت تاثیر قرارداده و مانع رشد اقتصادی شان شده است.
صنعت نفت با کاهش شدید سرمایه گذاری و حذف فرصت های شغلی روبرو شده و چنین شرایطی این تهدید را پدید آورده است که احتمال می رود مقدار عرضه کنونی نفت خام پاسخگوی تقاضا در آینده نباشد، تحولات کنونی نیز بر امنیت عرضه نیز تاثیر منفی می گذارد.
کنفرانس با در نظر گرفتن شرایط کنونی بازار نفت و دورنمایی فوری از اوضاع، به این نتیجه رسید که چشم پوشی از ریسک بالقوه تداوم بالا بودن سطح ذخیره سازی های نفت خام از حال به آینده صلاح نیست زیرا این شرایط تولیدکنندگان، مصرف کنندگان و صنعت را به طور کلی تحت تاثیر قرار می دهد.
بر اساس مشاهده های بالا و تحلیل های ارائه شده، کشورهای عضو اوپک تصمیم گرفتند به منظور تثبیت بازارهای جهانی نفت خام وجلوگیری از آثار مضر در کوتاه مدت و بلند مدت، مذاکراتی سازنده و جدی با کشورهای غیرعضو این سازمان به منظور تثبیت بازارهای جهانی نفت خام داشته باشند.
کنفرانس موافقت کرد که وجود زمینه های مشترک و استوار که به تلاش های مشترک میان تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک استمرار می بخشد، توازن و پایدای را به بازار نفت باز می گرداند.
در این برهه، پیش از هر چیز بر ادامه تعهد اوپک به بازارهای با ثبات به منظور تضمین منافع مشترک اعضای اوپک، عرضه مطمئن و کارآمد به مصرف کنندگان با بازگشت منصفانه سرمایه سرمایه گذاری ها برای همه تولیدکنندگان تاکید شد.
کنفرانس پس از ارزیابی گزارش های دبیرخانه از شرایط توازن میان عرضه و تقاضا در بازارهای جهانی نفت خام، اشاره کرد که تقاضای جهانی نفت خام همچنان بالا خواهد بود، در حالی که کاهش سرمایه گذاری ها و حذف فرصت های شغلی در صنعت نفت، بر دورنمای عرضه در آینده، اثر منفی خواهد داشت.
کنفرانس، به طور ویژه، به چالش کاستن از سطح ذخیره سازی های نفت خام در فصل های سه ماهه پیش رو اشاره و عنوان کرد که ذخیره سازی های نفت خام آمریکا در هفته های اخیر با کاهش روبرو می شود.
کنفرانس در نشست فوق العاده الجزایر به منظور شتاب بخشیدن به کاهش سطح بالای ذخیره سازی ها و بازگشت توازن به بازار نفت، برای اعضای اوپک هدف تولید ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه تا ٣٣ میلیون بشکه را در نظر گرفت.
اعضای اوپک تصمیم گرفتند کمیته ای سطح بالا متشکل از اعضای اوپک با حمایت دبیرخانه برای مطالعه و ارائه پیشنهاد درباره سطح تولید هر یک از کشورهای عضو این سازمان تشکیل دهند.
افزون بر این، کمیته مورد نظر باید چارچوب مشورت ها میان کشورهای عضو و غیرعضو اوپک را که شامل تعیین ریسک ها و اقدام های فعال برای تضمین توازن بازارهای جهانی نفت خام بر اساس پایه های پایدارمی شود، توسعه دهد؛ پیشنهادها و گزارش های این کمیته در نشست عادی ٣٠ نوامبر (١٠ آذرماه) اوپک در وین اتریش بررسی می شود.
کنفرانس در پایان از دولت، مردم الجزایر و مسئولان شهر الجزیره برای استقبال گرم، میزبانی و تدارکات عالی به منظور برگزاری نشست فوق العاده اوپک قدردانی کرد.
انتهای پیام/