کشت مکانیزه طلای سرخ در یک هکتار از مزارع تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با اعلام این خبر به خبرنگار خبرگزاری آنا در شهرکرد، گفت: «شرایط اقلیمی مساعد، ارتفاع مناسب از سطح دریا، اراضی و خاک مناسب از جمله مزیت های استان چهارمحال و بختیاری برای توسعه و کشت زعفران و اهتمام به تجاری سازی طلای سرخ در کشور است.»
دکتر عبدالله قاسمی پیربلوطی افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با دارا بودن مزرعه تولیدی و تحقیقاتی با مساحت 55 هکتار، یک حلقه چاه آب با کیفیت آب مناسب، وجود امکانات، تجهیزات و ادوات کشاورزی پیشرفته، وجود آزمایشگاه های کنترل کیفی مواد غذایی، فیتوشیمی و مرکز پژوهش های گیاهان دارویی، ادویه ای و معطر مجهز به تجهیزات و دستگاه های پیشرفته (High-Tech) نظیر HPLC، GC-FID، GC/MS و Dry-freezer، اعضای هیأت علمی، کارشناسان و تکنسین های ماهر شرایط مطلوبی برای توسعه کشت و صنعت گیاهان دارویی، معطر و ادویه ای مانند زعفران و گل محمدی دارد.»
وی اظهار کرد: «کم آبی های چند سال اخیر در استان چهارمحال و بختیاری و این موضوع که فصل رشد گیاه زعفران در پاییز و زمستان قرار دارد و عمده نیاز آبی زعفران توسط باران و برف تأمین می شود و در تابستان خلاف بسیاری از محصولات کشاورزی نیاز به آبیاری ندارد، زعفران را به گیاهی استراتژیک برای رهایی از بحران کم آبی و یکی از گزینه ها برای کشت سودآور کشاورزان تبدیل کرده است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تصریح کرد: «خشکسالی های اخیر و کاهش منابع آب در استان چهارمحال و بختیاری می طلبد تا در کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی بالا همچون چغندرقند، ذرت، صیفی جات، به منظور جایگزینی کشت زعفران بازنگری کرد.»
قاسمی پیربلوطی با توجه به کشت زعفران در یک هکتار از مزارع کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با مشارکت دانش آموختگان دارای شرکت واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد اظهار کرد: «دانشگاه با کمک مالی به دانشجویان پیاز مرغوب زعفران را ازخراسان جنوبی خریداری کرد و برای کشت در اختیار شرکت مستقر در مرکز رشد دانشگاه قرار داد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با تاکید بر بهره گیری از نظرات کارشناسی در خرید پیاز زعفران افزود: «یکی از مباحث مهم در کشت زعفران استفاده از نظر مشاوران و کارشناسان این حوزه است تا بتوان با خرید پیاز مرغوب محصول باکیفیتی برداشت کرد.»
وی تصریح کرد: «باید دقت کرد تا در توسعه مزارع زعفران از پیاز مرغوب استفاده و محصولاتی با ماده موثر و کیفیت بالا برداشت شود.»
قاسمی خاطرنشان کرد: «حمایت دولت از محققان و دانش آموختگان دانشگاهی برای توسعه کشت زعفران یکی از ضرورت های این حوزه به شمار می رود و ضروری است تا در این خصوص حمایت های بیشتری خصوصاً اختصاص یارانه خرید پیاز زعفران انجام گیرد.»
دبیر هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهداف تحقق اقتصاد مقاومتی و استفاده از توان داخل برای توسعه کشور تاکید کرد: «برای توسعه صادرات این محصول و دستیابی به ارزش افزوده بیشتر، بهبود کیفیت، کاهش قیمت تمام شده محصول، افزایش عملکرد و ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط با زعفران امری اجتناب ناپذیر است.»
قاسمی به آنـــا گفت: «مزیت های چهارمحال و بختیاری در کشت زعفران و مزایای آن در توسعه اقتصادی، شرایط مناسبی را فراهم کرده تا ایران بتواند جایگاه برتر خود را در تجارت زعفران حفظ کند. ایجاد اشتغال در روستاها و ایجاد امید برای ماندن مردم در مناطق روستایی، جذب سرمایه در مناطق محروم و توسعه گردشگری از طریق بازدید مزارع زعفران در روستاها می تواند علاوه بر جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر، کشور را از ناهنجاری های اقتصادی و اجتماعی رهایی بخشد.»
این مسئول حمایت از شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور مرکز رشد؛ ایجاد واحدهای کارآفرینی و کسب مهارت توسط دانش آموختگان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خصوصاً دانشجویان رشته های کاردانی تا دکتری تخصصی گیاهان دارویی واحد شهرکرد؛ درآمدزایی و کاهش وابستگی به شهریه جهت کسب درآمد پایدار؛ استفاده بهینه و کارآمد از امکانات، تجهیزات و زیرساخت های دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اقدام و عمل اقتصاد مقاومتی مطابق با منویات مقام معظم رهبری و کمک به دولت تدبیر و امیدرا از جمله اهداف این طرح عنوان کرد.
انتهای پیام/