افزایش تولید نفت، حق مسلم ایران است
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، نرسی قربان سه سناریو را برای نشست غیررسمی اعضای اوپک در الجزایر پیشبینی و تصریح کرد: سناریو نخست، که به نظر محتملترین گزینه است، این است که اعضا در این اجلاس به توافق نرسند که این امر به معنی ادامه روند کنونی است.
وی توافق اعضای اوپک را بعنوان سناریوی دوم مطرح کرد که سبب افزایش قیمت نفت میشود و ادامه داد: سناریو آخر نیز این است که، اعضا اجماع خود را در گرو اما و اگرها بدانند که این امر سبب نوسانات قیمت نفت خواهد شد.
قربان به حذف نظام سهمیهبندی در اوپک اشاره کرد و گفت: ایران نباید با برداشتهشدن نظام سهمیهبندی در اوپک موافقت میکرد و این موضوع برای ایران گران تمام شده است.
به گفته وی، در شرایط که تحریمهای کشورهای غربی مثل شمشیر بالای سر ایران بود این تصمیم غیر کارشناسی نباید گرفته میشد؛ هم اکنون عربستان سعودی و خیلی از همپیمانان این کشور به هیچ عنوان راضی به بازگشت به نظام سهمیهبندی نیستند.
کارشناس ارشد اقتصاد انرژی، اصرار عربستان برای مقصر جلوه دادن ایران برای بیثباتی بازار نفت را ریشه در دلایل سیاسی دانست و گفت: هم اکنون این کشور تمامی ناآرامیهای موجود در منطقه را به گردن ایران میاندازد.
قربان با بیان این که کشورهای عربی عضو اوپک افزایش تولید ایران را یک تهدید برای خود میدانند در حالی که احیای سهم در بازار نفت حق مسلم ایران است، افزود: آنچه بازار نفت را آشفته کرده بازگشت ایران به بازار نیست بلکه برهم خوردن تعادل در زمان تحریم ایران رقم خورده است.
وی با اشاره به این که برخی کشورهای عضو اوپک از بازگشت ایران به بازار جهانی نفت خام خشنود نیستند و طرحی را با عنوان «فریز نفتی» برای تثبیت سقف تولید اعضای اوپک دنبال میکنند، اظهار کرد: آنها میخواهند از این طریق مانع احیای کامل سهم ایران از بازار، قدرت گرفتن کشورمان و همینطور کاهش بیشتر قیمت نفت خام شوند.
این کارشناس ارشد اقتصاد انرژی با تاکید بر تبلیغات کشورهای عربی به خصوص عربستان برای مقصر جلوه دادن ایران برای بیثباتی در بازار گفت: نشست غیررسمی اعضای اوپک در الجزایر میتواند در صورت جدیبودن اعضا، تاثیر بسزایی در بازار داشته باشد.
انتهای پیام/