کمیته امداد مسئول جمعآوری معتادان نیست/حمایت از ۳۴ هزار خانواده زندانی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از کمیته امداد امام خمینی(ره)، سید پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با علی مویدی، قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در دفتر مرکزی این نهاد دیدار و گفتو گو کرد.
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه اعتیاد یکی از عوامل مولد و تشدید کننده فقر در جامعه و به ویژه جامعه هدف این نهاد است، گفت: رویکرد کمیته امداد در این زمینه ارائه آموزشهای فرهنگی به خانوادهها و پیشگیری از اعتیاد است.
وی با اشاره به اینکه کمیته امداد از جمعیت زیادی از خانوادههایی که سرپرست آنان اعتیاد دارند حمایت میکند، افزود: اگر بتوانیم مساله اعتیاد را با ارائه آموزشهای فرهنگی لازم کنترل کنیم، گام بلندی برای تضمین امنیت و سلامت کانون این خانواده برداشتهایم که همکاری و همدلی تمامی دستگاههای اجرایی برای موفقیت در این امر ضروی است.
وی با بیان اینکه این نهاد در تولید فقر و آسیبهای اجتماعی هیچگونه نقشی ندارد، اظهارکرد: کمیته امداد با وجود آنکه مسئول جمع آوری معتادان در جامعه نیست اما 10درصد ورودیهای آن به خاطر طلاق است که اعتیاد یکی از عوامل اصلی طلاق محسوب میشود.
فتاح با اشاره به اینکه کمیته امداد سه دوره آموزشی 6 ماهه برای خانوادههای دارای سرپرست و فرزندان معتاد برگزار میکند، تصریح کرد: این نهاد در بازههای زمانی متفاوت همچون هنگام ورود و خروج از چرخه حمایتی، خدمات معیشتی و آموزشی و فرهنگی برای خانوادهها و فرزندان آنان ارائه میکند.تشکیل ستاد مرکزی، شناسایی آسیبهای اجتماعی و استفاده از تجربیات استانهایی که دارای بیشترین نرخ اعتیاد، طلاق، بزهکاری، حاشیه نشینی و آسیبهای اجتماعی هستند از دیگر فعالیتهای این نهاد در حمایت از معتادان است و تلاش گستردهای را برای مبارزه با پدیده اعتیاد در دستور کار خود دارد.
فتاح گفت: برگشت یک معتاد به آغوش خانواده و پاک شدن از اعتیاد کار بسیار سختی است که مستلزم صرف هزینههای پیشگیری زیادی است و کمیته امداد در این مبارزه موفق عمل کرده است.
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه فقر همیشه یک آسیب نیست و در برخی مواقع یک فرصت و ثروت محسوب میشود، اظهار کرد: بسیاری از خدمتگزاران نظام اسلامی در سطوح مختلف از بین فرزندان خانوادههای تحت حمایت این نهاد بودهاند که فقر و محرومیت، آنها را از تلاش برای کسب موفقیت و رشد و تعالی باز نداشته است، بلکه با آن به مقابله و مبارزه پرداختهاند.
فتاح خواستار همکاریهای ستاد مبارزه با مواد مخدر با کمیته امداد در این زمینه شد و تصریح کرد: باید آموزشهای پیشگیری از اعتیاد را به خانوادهها با دقت بسیار و برنامه ریزی شده ارائه دهیم تا بتوانیم نتیجه بهتری به دست آوریم.
وی خواستار همکاریهای ستاد مبارزه با مواد مخدر با کمیته امداد در این زمینه شد و تصریح کرد: باید آموزشهای پیشگیری از اعتیاد را به خانوادهها با دقت بسیار و برنامه ریزی شده ارائه دهیم تا بتوانیم نتیجه بهتری به دست آوریم.
براساس این گزارش، کمیته امداد براساس تصمیم هیات دولت در سال 75 وظیفه حمایت از خانواده زندانیان نیازمند را برعهده گرفته است که این نهاد پس از دریافت آیین نامه و دستورالعملها ، کار حمایت از افراد مشمول را تحت عنوان طرح رحمت آغاز کرده است. کمیته امداد بیش از 34هزار خانواده زندانیان شهری و روستایی با جمعیت 111هزار نفر را تا پایان سال گذشته مورد حمایت قرار داده است.
انتهای پیام/