دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 شهريور 1395 - 12:22
جزئیات جشنواره در نشست خبری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم:

جشنواره ملی حرکت امسال به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست خبری نهمین جشنواره ملی حرکت که صبح امروز در وزارت علوم برگزار شد، جزئیات این جشنواره را تشریح کرد.
کد خبر : 119214

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست خبری نهمین جشنواره ملی حرکت گفت: «این جشنواره که عرصه نمایش دستاوردهای انجمن‌های علمی- دانشجویی در حوزه‌های مختلف است، هفته آینده از 3 تا 5 مهر در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار می‌شود. در 3 سال اخیر این چهارمین جشنواره ملی حرکت است. یعنی فاصله برگزاری هر دوره جشنواره تا دوره بعد کمتر از یک سال بود.»


او افزود: «دستاوردهایی که پیش از این در سطح دانشگاهی عرضه شدند فرصت این را پیدا می‌کنند تا در سطح ملی نیز عرضه شوند. با توجه به اینکه در هشتمین جشنواره ملی حرکت که در مشهد مقدس برگزار شده بود، تعدادی از دانشجویان خارجی شرکت داشتند، امسال بخش بین‌الملل به صورت رسمی فعال شده و این جشنواره به یک جشنواره بین‌المللی تبدیل شده است.»


هاشمی خبر داد جشنواره حرکت دارای 4 بخش رقابتی، بخش نمایشگاهی‌، بخش آموزشی شامل کارگاه‌های آموزشی، سخنرانی‌های علمی، میزگردهای تخصصی و بخش فن‌بازار است.


او گفت: «با توجه به اینکه اتحادیه‌های انجمن‌های علمی - دانشجویی رشد فراوانی داشته، در پی این هستیم تا فرصتی برای رقابت اتحادیه‌ها فراهم کنیم. در ابتدا 5 اتحادیه علمی انجمن‌های علمی – دانشجویی فعال بودند. یعنی انجمن‌های علمی در 5 حوزه توانسته بودند اتحادیه تشکیل دهند. با تلاش‌هایی که انجام شد این تعداد امروز به 28 اتحادیه رسید.»


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: «بخش انجمن‌های خلاق نیز علاوه بر انجمن‌های فعال به این دوره اضافه شده و 276 اثر به عنوان آثار خلاق به این جشنواره رسید. روند رو به رشد فعالیت‌های انجمن‌های علمی باعث شد که نهمین دوره جشنواره در مقایسه با دوره‌های قبل پیشرفت چشمگیری داشته باشد. تعداد دانشگاه‌هایی که‌ در این دوره جشنواره شرکت کردند 94 دانشگاه است که در مقایسه با دوره قبل رشد 20 درصدی داشت. آثاری که به مرحله نهایی رسیده‌اند 975 اثر است که در مقایسه با سال گذشته رشد 25درصدی داشت.»


او گفت: «برای افزایش دقت در داوری تعداد و تنوع داوران زیاد شده است. در دوره قبل 50 داور حضور داشتند که این تعداد به 120 داور افزایش پیدا کرد. آثار رسیده به این جشنواره در 5 حوزه فنی‌ و مهندسی، علوم‌انسانی، علوم پایه، هنر و معماری، کشاورزی و علوم دامی برگزیده می‌شود که در آنها آثار گروه فنی و مهندسی و علوم انسانی بیشتر از سایر حوزه‌هاست. این آثار در دو مرحله داوری می‌شوند. هر اثر در مرحله اول مورد سنجش 3 داور قرار می‌گیرند و میانگین امتیاز این 3 داور به عنوان نمره نهایی در نظر گرفته می‌شود. از مجموع کل آثار رسیده به جشنواره 30 درصد به عنوان اثر برتر به مرحله نهایی داوری راه پیدا کردند.»


او گفت: «با توجه به اینکه 8700 انجمن علمی ثبت شده در سطح دانشگاه فعال هستند، قرار است با هماهنگی معاونت فرهنگی- اجتماعی و معاونت پژوهشی وزارت علوم با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کیفیت این انجمن‌ها افزایش پیدا کند.»


در ادامه این نشست، دکتر ابوالفضل ایرجی کجوری گفت: «در این دوره جشنواره ملی حرکت از 19 انجمن علمی فعال به عنوان برگزیده تقدیر می‌شود و 26 انجمن علمی به عنوان شایسته تقدیر اعلام می‌شوند. همچنین برای اینکه انجمن‌های علمی تشویق شوند یک بخش دیگر نیز به این حوزه اضافه کردیم که در آن 48 انجمن علمی شایسته تشویق اعلام خواهند شد. مرحله اول داوری بخش انجمن علمی خلاق انجام شد و مرحله دوم آن با حضور داوران در روز دوم نمایشگاه یعنی 4 مهر انجام و انجمن‌های علمی خلاق برتر معرفی می‌شوند.»


او افزود: «در این جشنواره بخشی به نام دانشگاه‌های برتر نیز داریم که 2 دانشگاه در این بخش برگزیده و 7 دانشگاه شایسته تقدیر معرفی می‌شوند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب