دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فتح اللهی تأکید کرد: ضرورت توزیع عادلانه و متوازن سرانه‌های خدماتی در بافت‌های فرسوده

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در جلسه‌ای که با حضور معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران برگزار شد، بر ضرورت توزیع عادلانه سرانه های خدماتی در بافت‌های فرسوده تأکید کرد.
کد خبر : 119169

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، عباداله فتح اللهی در این جلسه با اشاره به تدابیر شهردار تهران مبنی بر پرهیز از تصدی گری و امور اجرایی در حوزه نوسازی و ورود به مدیریت هماهنگ، خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر مقدمات اجرایی شدن مدیریت هماهنگ با حضور مجموعه دستگاه‌ها و نهادهای مسئول در حوزه نوسازی از سطح ملی تا ستادهای منطقه‌ای، نواحی و کارگروه‌های محله ای شکل گرفته است که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد ثمرات و برکات این نهاد ارزشمند باشیم.


فتح اللهی با اشاره به شکل گیری کمیته‌های تخصصی زیرمجموعه ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران و حضور 32 دستگاه نقش آفرین در حوزه نوسازی در ستاد مذکور، تصریح کرد: کمیته هماهنگی و برنامه ریزی یکی از کمیته‌های ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران است که به منظور بسیج تمامی ظرفیت‌ها و امکانات در مجموعه مدیریت شهری ایجاد شده و معاونت‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها و سایر مجموعه‌های شهرداری به منظور ارتقای کیفیت زندگی در شهر تهران و به ویژه مناطق محروم و فرسوده در این کمیته عضو هستند و انجام وظیفه می‌کنند.


وی با بیان این که وظایف حوزه های مختلف عضو در کمیته هماهنگی و برنامه ریزی ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران برای ارتقا کیفیت زندگی و تأمین زیرساخت ها و سرانه های خدماتی در محلات بافت فرسوده تنظیم و مشخص شده است، اظهار کرد: هدف ما این است که با متمرکز کردن خدمات شهرداری تهران در حوزه‌های مختلف شهرسازی، اجتماعی و فرهنگی، خدمات شهری و ... در بافت‌های فرسوده، ساکنان و مالکان بافت‌های فرسوده که در روند نوسازی با شهرداری همکاری می کنند بتوانند به طور ویژه از خدمات مجموعه مدیریت شهری بهره مند شوند.


دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران ضمن قدردانی از تلاش‌های شبانه روزی مجموعه خدمات شهری شهرداری تهران، عنوان کرد: ضروری است میانگین سرانه‌های خدماتی در بافت‌های فرسوده به میانگین سرانه های خدماتی در شهر تهران نزدیک باشد.


فتح اللهی با بیان این که حوزه خدمات شهری شهرداری تهران نقش بسزایی در ارتقا کیفیت زندگی شهروندان دارد، خاطرنشان کرد: میانگین تراکم طبقات قبل از نوسازی 1.5 الی 2 طبقه است اما پس از نوسازی این رقم به 4 تا 6 طبقه افزایش می‌یابد و همین امر باعث کاهش سرانه‌های خدماتی در بافت‌های فرسوده می‌شود، لذا ضروری است سرانه‌های خدماتی به صورت متوازن و عادلانه در شهر توزیع شود.


مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ریزدانگی، نفوذناپذیری و عدم استحکام را سه شاخصه بافت فرسوده عنوان کرد و گفت: نفوذناپذیری و وجود معابر و گذرگاه‌های تنگ و تاریک در محلات فرسوده یکی از مقولاتی است که نیاز به توجه ویژه دارد و زحمت همکاران ما را در حوزه خدمات شهری شهرداری تهران مضاعف می سازد.


وی یکی از معضلات و مشکلات بافت‌های فرسوده و به ویژه بافت‌های تاریخی فرسوده را مهاجرت ساکنان قدیمی به دلیل فقدان تعلق خاطر به محل سکونت و استقرار موقت ساکنان جدید دانست و خاطرنشان کرد: ایجاد تعلق خاطر و حفظ ساکنان در محلات اگرچه کاری با ماهیت اجتماعی است اما حوزه خدمات شهری نیز می تواند با ارائه خدمات مورد نیاز به ساکنان بافت‌های فرسوده در ایجاد تعلق خاطر و حفظ آن ها در محلات نقش بسزایی داشته باشد.


مجتبی یزدانی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران نیز در این جلسه ضمن اعلام آمادگی کامل این حوزه برای ارائه خدمات به بافت های فرسوده، تصریح کرد: در مباحث زیباسازی، میادین میوه و تره بار، شهروند، آتش نشانی، فضای سبز و غیره اقدامات گسترده ای انجام شده است، تمرکز این اقدامات در بافت های فرسوده اثر مثبتی به جای خواهد گذاشت و موجب ارتقاء کیفیت زندگی ساکنان بافت‌های فرسوده می‌شود.


معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران گفت: اولویت اقدامات را در بحث بافت های فرسوده قرار خواهیم داد و به این منظور ضروری است اولویت ها و کمبودهای سرانه‌های خدماتی در محلات بافت های فرسوده نیز مشخص شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب